Реконструкция в задния двор

Планиран ремонт на покрив на къща се превръща в уникално функционално решение.

Как става това?

Забележителна дървена конструкция, тип пергола, над верандата

Преди започване на наложителен ремонт на покрива, на собствениците хрумва идеята за преосмисляне на пространството в задния двор и създаване на веранда с кът за хранене на открито.

Архитектурният план на реконструкцията се състои в повдигане височината на покрива, увеличаване и продължаването му над входа към градината на къщата. До момента входът е бил пазен от слънце и дъжд от стрехата на покрива.

За да се оформи веранда, се излива бетонова плоча, изравняваща нивото пред къщата с нивото на входната врата. Облицовката на верандата се извършва с импрегнирано естествено дърво.

Изграждане на външна камина също е част от плана за реконструкцията. Построява се и дървен парапет и частична ниска стена, предпазваща от вятър.

Но най-забележителна е дървената конструкция, тип пергола, над верандата. Нейната необичайна решетъчна структура предполага невероятна игра на светлина и сенки.

Преди и след реконструкцията на покрива Осветените ребра на тентата. Комбинация - видим бетон и дърво

Източната страна на конструкцията е повдигната и наподобява крило на птица, а южната, заедно с покрива, се спуска надолу за повече защита от силното слънце. Върху основната част от навесната конструкция е поставена със същата цел тента.

Изградена е и съответстваща на формата адекватна водоотвеждаща система.
Сложно архитектурно и дизайнерско решение, но забележително като функционален резултат и впечатляващ екстериор.

Сложно архитектурно и дизайнерско решение, но забележително като функционален резултат и впечатляващ екстериор.

Деконструктивизъм - неочаквано решение от дърво. Вижте повече.

Споделете тази публикация

Post Comment