Къща като кадър от фантастичен филм

Тази невероятно футуристична къща се намира в гориста местност, близо до Kitasaku, Nagano и е съдадена  от японското архитектурно студио ARTechnic. Чрез този грандиозен проект архитектите представят една форма и начин  на  обитаване, абсолютно различна от всичко, което човек е мислел, че може да си представи

 

 Shell Villa, каквото е наименованието на къщата, на пръв поглед наподобява странен деформиран цилиндър, чийто извити издължени форми като гигантска черупка се увива около голямо дърво, което е пресечната точка на вътрешния двор.

Това архитектурно решение е създадено в знак на почит към великата сила и богатство на естествената природа, която взема и дейно съучастие в неговото изграждане. Основните материали, вложени в построяване на сградата са бял бетон и естествено дърво.

Големи стъклени фасади - истински светлинен спектакъл

Въпреки невероятните почти за възприятие криви форми, всъщност се проявява едно плавно преминаване от един към друг жилищен обем. Дори извитите заоблени стени създават много по-уютна и задушевна атмосфера в пространството за обитаване.

Чрез двете големи стъклени фасади и кръгли отвори в стените на сградата слънцето навлиза свободно във вътрешността и при промяна на неговото местоположение през различните части на деня, в помещенията  се получават почти артистични светлинни изненади.

Интериорът на тази толкова необичайна къща е реализиран в стила на съвременните модни тенденции и най-нови технологии.

 

Изключително ефектно дизайнерско постижение

Формите наподобяват движението на самурайски меч

Вътрешният двор е оформен като голяма, спираловидно спускаща се платформа от тиково дърво, в чийто център е запазено истинско вековно дърво.

Макар и твърде различна от приетите стандарти, изглеждаща почти като кадър от фантастичен филм, тази къща е не само реална, но и притежава всички функции, удобства и достойнства за съвременно обитаване в прегръдките на зареждащата с енергия природа – един модерен реверанс и завръщане към естественото.


www.artechnic.jp09

Споделете тази публикация

Post Comment