ЖИЛИЩА


Голямата малка червена тайна в градината

Ефектно градско “скривалище”

Защо е голяма тайната на тази градина? Защото е толкова добре скрита във вътрешния двор на къща в Сидни, че съседите едва ли предполагат какво има зад оградата.

Малка – защото площта на това симпатично убежище от градската суматоха е наистина ограничена.

А червеното оцветяване на едната от ограждащите стени показва какво силно въздействие би могъл да има този дързък цвят и върху малко пространство.

През лятото високите дървета и храсти осигуряват търсената прохлада в уютното кътче за отдих, а яркото оранжево-червено на стената създава усещане за топлина и жизненост в двора дори и през по-студените месеци на годината.

Цветовото оформление на екстериора на скритата градинка вдъхновява и подбора на  растения, чиито цветове са в същите нюанси.

С помощта на градинското осветление вечер градинката истински сияе и разкрива пълната си прелест.

Маса за хранене и плот с вграден електрически котлон осигуряват възможност за приятна вечеря или обяд на открито в красивата “зелена” компания на малкия вътрешен двор, до който шума и стреса на града не достигат.

Създатели на това чудесно местенце за почивка са ландшафтните дизайнери от студио Secret Gardens, на които собствениците на къщата са безкрайно благодарни за добрата идея.

jilishta-2jilishta-5jilishta-1jilishta-7jilishta-6jilishta-4jilishta-3jilishta-8