ЖИЛИЩА


Лека нощ, да спиш в кош…

Само за хора с въображение!

Помните, надяваме се,  как си пожелавахме като деца: „Лека нощ, да спиш в кош, да сънуваш…”?!

Е, сега няма да си говорим кой какво и как сънува, но е твърде вероятно, ако спиш в нещо, подобно на пашкул, окачен някъде в клоните на голямо дърво, да сънуваш всякакви невероятно сънища!

Дали, за да провокират феята на сънищата и да й създадат нечувани проблеми, е била първоначалната идея на създателите на Cocoon Tree, не знаем, но че идеята е колкото и странна, толкова и забавна, е вън от всякакво съмнение.

Че кой нормален човек със здрав разсъдък би пожелал да виси на 10-на метра над земята и да се радва на свободното полюляване на къщичката-пашкул в прегръдките на вятъра, вероятно ще ни укори консервативната част от аудиторията ни?!

Спор няма, идеята е твърде смела, дори мъничко шантава, ама какво пък, поне веднъж в живота си човек може да направи и нещо неразумно, нали?

Всъщност, овалният пашкул е замислен като място за отдих за смелчаци с нестандартно мислене, които с удоволствие биха си почивали по този начин.

Конструкцията на  Cocoon Tree е изработена от алуминий, покритието е от брезент, теглото е само 60 кг, когато е празен и 120 кг, когато е оборудван с широк 2.4 м кръгъл матрак от високоплътна полиуретанова пяна.

Съоръжението е обезопасено със здрава вътрешна мрежа. Окачването към дърветата става чрез усилени полиестерни въжета.

Не ни питайте  как точно човек се качва до тази висяща спалня и дали е необходимо да има алпинистки умения, за да се катери по въжени стълби – сигурно има и по-простички начини, но ако някой реши да релаксира във въздуха високо над земята, все ще намери как да го направи!

За романтици!Идеално за ваканцияГолям кръгъл матрак за двама...Страннно, но забавно!Като птица в клоните на дърветатаДали са необходими алпинистки умения, за да се качиш?Взети са мерки за безопасност...Изглед отвътреИзглежда удобно...Съставните елементи...