ЖИЛИЩА


Градински мебели, родени от вулкан

Синтез на авангардното изкуство и модерна технология

На всички ни е ясно, че вулканите няма как да произведат мебели, поне във вида, в който ги виждате тук! Но макар и с малко доза закачка, истината е, че произходът на тези мебели е вулканичен, а за да бъдем максимално точни – произведени са от базалтови влакна, извлечени от магмена скала, в каквато се превръща вулканичната лава. Влакната са слепени с еко-смоли – абсолютен синтез на авангардно изкуство и модерна технология.

Тези наистина уникални градински мебели са част от колекцията на латвийската компания за интериорен дизайн Maffam Freeform. Външният им вид внушава известна доза драматизъм заради черното си оцветяване и точно поради това, отговорно можем да заявим, че дизайнът им граничи с истинско изкуство.

Всеки един от моделите е ръчно изработен. Освен, че са красиви и леки, мебелите са и много функционални – подходящи са както за външно, така и за вътрешно приложение в дома. Базалтовите влакна са леки, но при производството им не е допуснат никакъв компромис с дълготрайността им.

Колекцията включва комплекти градински кресла и масичка, както и окачен към тавана или друга опора висящ стол за радост и игра на децата – всъщност, дали би могло да се измисли по-забавно място за ежедневни детски забавления?!

Висящото кресло би могло да се използва както в затворени жилищни пространства, така и навън  в градината, тъй като и седалката е изработена от водоустойчив материал. Единственото ограничение при използването на това кресло-гнездо е при теглото – издържа натоварване до 220 кг.

Е, сега вече повярвахте ли, че мебелите са индиректно рожба на вулкан?!

http://www.maffamfree.com