ЖИЛИЩА


24 идеи за „направи си сам“ нестандартна градинска мивка

Когато на помощ идва неволята… или не съвсем!

 

Дали градината наистина харесва нестандартните идеи не знаем, но знаем също така, че ние много ги харесваме, особено когато са от типа „направи си сам“!

Всъщност, всичко което правим сами е със сигурност бутиково изпълнение, защото едва ли някой би могъл едно към едно да заимства идеята ни, нали?

Всяка градина или двор си имат задължително присъстващи елементи наред с цветните алеи, овощните дръвчета и кътчетата за отдих, и разбира се, чешмата! Факт е, че чешмата често е част от лятната кухня, ако има изградена такава, защото как да спретнеш обяда или градинското парти, без да има наблизо течаща вода? А тичането вътре в къщата до кухнята не е най-любимото упражнение, особено когато си се отдал на приятни мигове на почивка през уикенда…

Казват, че мързелът е двигателят на прогреса, но и не само според нас, особено в модените времена, в които живеем – по-скоро е човешката изобретателност! Вярно, тя може би се дължи точно на желанието да си направим всичко около нас възможно най-удобно и пак ще се допрем до горната теория, но и така да е, не виждаме нищо лошо в нея…

Каквото и да майсторим там някъде навън в двора или градината, било то да работим по нейното разхубавяване или да се погрижим за собственото си благоденствие, няма начин да не ни потрябва вода!

Не във всяка градина има монолитна външна чешма, особено във вилите, които удостояваме с присъствието си само през топлите месеци на годината, така че на помощ идват, ако не неволята, то интересните идеи!

Някои от нашите варианти за чешми или наистина по-правилно е да ги наричаме мивки, със сигурност помним от собственото си детство на село, друго може и да ви изненадат?

Мивка с основа от голяма макара, старо буре или просто някакъв изхвърлен от редовна употреба кухненски плот с корито, смесител, вързан направо към градинския маркуч или бидон с вода – вариантите са толкова, колкото ви подскаже вашето въображение!

Ние само ще му помогнем с нашите идеи!