ЖИЛИЩА


Моля, заповядайте на балкона!

Идеи за зимни градини на балкона и не само…

 

Странно ли ви прозвуча идеята, че можем да поканим гостите си и на балкона? Всъщност, доста си я бива, особено ако искаме да се похвалим какви чудеса сме сътворили там!

Всички имаме поне един балкон към жилището си, нали? А какво се случва там? Все още ли е просто стандартният балкон, на който съхраняваме разни нещица и простираме изпраните одежди на домочадието?

Или вече балконът трайно се е присъединил към жилищната площ, оборудван с истински прозорци или иначе казано, „остъклили“ сме го? И ако е така, то тогава той се е превърнал в идеалното място за организиране на зимна градина, ако обичаме цветята, но и не само…

Само си представете колко добре бихте се чувствали в своето цветно кътче на балкона, заобиколени от цветя – на стената, по первазите и пода, а навън времето сърдито рони дъждовни сълзи или направо смразява всичко с ледени дихания и пухкави снежинки… И за да не се уморяваме да се радваме на тези контрастни картини като стоим дълго прави, то  комплект столчета или диванче и масичка ще ни осигурят още повече комфорт, нали?

Ако пространството позволява, то изграждането на мини-работен кът, където да довършваме разни задачки в наистина творческа атмосфера, би било повече от чудесно!

За да се чувстваме наистина като у дома си и на балкона, то можем да помислим и за допълнителна декорация – облицовка с декоративен камък на стената или окачен таван направо ще превърнат балкона в новата ни мини-дневна.

А когато сезоните се завъртят във вечния си кръговрат и навън отново грее топло слънце, като с вълшебна пръчица зимната градина на балкона се превръща в същинска, макар и малка, макар и нависоко, градина – само да отворим широко прозорците!

Е, и как тогава да не поканим приятелите си на кафе точно в този малък, но истински цветен оазис?