ЖИЛИЩА

Интериор ДекорацияИнтериорни проектиИнтериорен дизайн

Ефекти с тапети, боя и още нещо…

Защото стените могат да създават настроение…

 

О, разбира се, че и стените могат да създават настроение, не вярвате ли? Защото те са нещо много повече от рамката на кое да е помещение в дома – идеалното бяло платно при самото си раждане след завършване на строежа им, върху което всеки любител художник може да изрази себе си!

Боя и различни десени тапети

И като казваме любител, нямаме предвид просто да вземете четка и боя и да си рисувате какви да е картинки по стените – не че и това не е възможно…

Тройна комбинация

Ясно е, че искаме да си обсъдим отново с вас какво решение би могло да се намери на вечния спор „боя или тапети“, който винаги възниква при изграждане на интериорното решение на ново жилище или при поредния ремонт на дома!

Тапети и боя

В защита и на двата варианта ще се изкажат мнозина и всеки ще изложи своите аргументи – как едноцветната боя създава простор и може да се избере безпроблемно обзавеждането с мебели или колко по-лесно се лепят тапетите, които имат чудното свойство и да скриват грешките на майсторите, шпакловали стените…

Люлякови нюанси

И всички ще бъдат прави за себе си, но защо не потърсим и консенсусното решението – защо не и двата варианта заедно?

Сива боя и светли тапети

Няма как да скрием, че тук лееекичко ще отдадем пристрастието си на тапетите, защото освен, че вече могат да се намерят в най-разнообразни десени и изработени от различни материали, те си остават едно от най-бързите и лесни решения за декорация на стените.

Комбинация от цветни и едноцветни тапети

Но за да има мир и спокойствие, и всички страни във спора, за който споменахме, да бъдат доволни, то нека ги комбинираме и с боя.

Боя и тапети

Само си представете следната забавна картина, при която всеки член на семейството си избира някоя стена и налага своето мнение какво да има върху нея? Е, чак такива драми не бихме искали да предизвикваме, но е абсолютен факт, че тези две решения могат да бъдат реализирани заедно – с мярка и удоволствие от ефекта, както се твърди в една реклама на популярна пенлива напитка!

Акцент с тапети

Защото с тапетите могат да се постигнат наистина ефектни интериорни решения, когато частично една стена или дори само част от нея е покрита с тях, а останалите стени стоят като едноцветен фон, покрити с боя или даден вид мазилка.

Тапети с флорални мотиви и райе

Да, могат да се комбинират и различни десени, например на цветя и райе, на съседни или противоположни стени, стига да са в подхождаща си цветова гама.

Да бъде лилаво!

Може и всички стени да са покрити с латекс, а само върху някоя от тях за акцент да бъде поставен тапет.
А ако по дадена причина търсите ефекта от комбинацията на боя с тапети, но не ви се занимава с точен избор на тон на боя (или не ви се цапа много), просто можете да комбинирате едноцветни и пъстри десени – ефектът ще е почти идентичен.

Боя и тапети в един основен тон

Какви да бъдат шарките на тапетите ли? Каквито на вас ви харесват – изборът на пазара е огромен – геометрични, флорални, само със загатнати мотиви, със сребристи или златисти нишки, на едри или по-ситни форми на шарките…

Боя и тапети

Важното е да подхождат както на големината на помещението, така и на останалото цветово решение на обзавеждането. Знаете правилото – едрите шарки и тъмните цветове „затварят“ пространството и обратното.

Боя и тапети

Вариантите за комбиниране на боя и тапети са толкова много, колкото „домашните“ художници или дизайнери могат да сътворят, защото точното копиране на видян някъде модел е твърде трудно постижимо, а и защо да се прави, когато всички се стремим да изразим оригиналното си мислене и индивидуален подход при обзавеждането на жилището си?

Пъстри тапети и боя

И все пак, ние ще ви подскажем няколко идеи в нашата галерия и очакваме вашата фантазия да свърши останалото при решаването на вечната дилема „боя или тапети“! Но едно е сигурно – тапетите могат да създават настроение и да променят атмосферата в помещението, стига да им се доверим!

 

Галерия:

 

 

 

 


Гугъл+ страницата на Жилища Facebook страницата на Жилища  


 

 

 

ИнтериорДекорацияИнтериорни проекти


 

Абонирайте се за RSS канал

,
 

Печка на твърдо гориво

Сгъваемо легло - Como

Тавански стълби - различни модели

Декоративни тухлички

Декоративни камъни

 

Горивни камери за камини

Горивни камери за камини

Декоративни пана

Декоративни панa - XPS 3D - за стени и таван

Простори

Честър - кожено кресло

Капаци за WC

Дървени градински мебели
Дървени градински мебели

  

 

Покривни прозорци

Капандури

Стъклени тухли

Стъклени тухли - размери 19 x 19 x 8 см и 19 x 9.4x 8см

Импрегнатори за дърво

Импрегнатори за дърво

Биокамини

Облицовъчен камък

Етажерки и поставки за баня

 

© 1994 - 2017 jilishta Products. All rights reserved. Политика на поверителност