Да седнем на ВИСОКО

Бар-столчета и табуретки – приятно и функционално допълнение в интериора на дома

На високото столче край плота на домашния бар

Лятна вечер, широко отворени прозорци, залезът на слънцето все още омагьосва с вълшебните си отблясъци, с чаша студена напитка, небрежно отпуснати на високото столче край плота на домашния бар, блажено се наслаждаваме на миговете на отмора……

 

Да, вярно е, че магията на тия спокойни мигове не би била пълна без асоциацията с някое модерно заведение, ако липсваше високото столче – мебел, натоварена с много приятното задължение да ни предразполага към спокоен мързел и съзерцание.

Високите, популярни като бар-столчета и табуретки, са едно приятно и много практично допълнение към обзавеждането на жилището. Ненатрапчиви и семпли по форма или със смел и авангарден дизайн – тези мебели изненадват с напълно новия си имидж и обогатени функции. Традиционните форми и шаблони постепенно се разкрепостяват, позволени са вече всякакви експерименти, но задължително съобразени с характера на интериора, за който са предназначени.

 

Дизайнерските изпълнения печелят с изискан стил и особен почерк

Макар че дизайнерските изпълнения печелят с изискан стил и особен почерк, в по-масовото производство формата непременно е подчинена на удобството и функцията. Тялото трябва да се чувства наистина комфортно. Високите бар-столчета са предназначени предимно за сядане, а също и за удобното поставяне на краката.

Височината им се определя от конкретната функция и предназначение, а теглото им е също особено важно – необходимо е тези мебели да са лесно преносими, тъй като често сменят местоположението си в зависимост от отредената им в даден момент роля.
Допълнително удобство при този тип мебели – високи табуретки и столчета, създават и колелцата, които ги правят особено мобилни и пректични.

Въпреки голямото разнообразие от материали, от които се произвеждат този тип мебели, производителите се стараят да предложат варианти, които много лесно се почистват. Предпочитат се естествени кожи и текстил, но пластмасата също не е изцяло пренебрегната. Наред с традиционните дървесини все по-често се предлагат модели и от  екзотичните видове като ратан и тик.

В дневната, трапезарията и дори в градината,
бар-столчетата  уверено заявявиха и постоянно утвърждават необходимото си присъствие.

 

 

Споделете тази публикация