Дизайн http://interior.jilishta.com/design Дизайн и обзавеждане - списание жилища Thu, 23 Nov 2017 13:03:01 +0000 bg-BG hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.7.5 Когато 1 + 1…, е равно също на 1! http://interior.jilishta.com/design/interior-apartament-58-kv-m-kv-sarafovo/ http://interior.jilishta.com/design/interior-apartament-58-kv-m-kv-sarafovo/#respond Thu, 16 Nov 2017 15:14:51 +0000 http://interior.jilishta.com/design/?p=3947 Интериор на малък апартамент с площ 58 кв.м

 

Съвсем нямаме намерение да навлизаме в дебрите на математическите закони, защото те от своя страна също нямат особено отношение към… архитектурните прекроявания на жилищното пространство!

Защото случаят тук е точно такъв – две малки ателиета се обединяват в едно цяло и резултатът е неголям, но достатъчен за младите собственици апартамент с площ около 58 кв.м.

Архитектурният план на жилището може да даде сравнително ясна представа къде са били границите на двете предишни маломерни жилища, като едната от входните врати е премахната (зазидана) и бившото антре към това ателие се е превърнала в придадена площ към спалнята.

В случая е имало преди всичко събиране, без изваждане – имаме предвид, че са запазени помещенията, без да се извършват конструктивни промени, в резултат на което апартаментът се състои от: дневна зона с кухня, кът за хранене и кът за отдих, спалня с дрешник и баня, отделно WC и антре.

Жилището се намира в нова жилищна сграда в кв. Сарафово на гр. Бургас. В интериорната му концепция, чиито автори са архитектите от студио Вертикали“, са използвани като основни цветове бяло, сиво и тюркоазено синьо.

Дневната зона  е с площ около 28 кв. м. Кухнята е разположена Г-образно, с вградени уреди, а мебелите са в бяло и сиво. Кътът за хранене е в максимална близост като масата и столовете са изцяло решени в бяло.

Кътът са отдих се състои от мека мебел в тюркоазено синьо и малка бяла ниска масичка, а на отсрещната стена е разположен TV-кът и конфигурация от стенни шкафове в бяло и натюрел на дърво.

Стените в помещението са решени също в основните цветове, заложени в интериорната концепция.

Спалнята с площ около 22 кв.м притежава едно съществено достойнство, което е мечтата на всяка дама – освен голям гардероб, и отделен дрешник.

Леглото е с тюркоазена тапицерия, до прозореца е поставена малка тоалетка, а на отсрещната стена е медийният кът.

На „територията“ на бившото антре, принадлежало към някогашното ателие, е поставен още един голям гардероб. Всички гардероби са в бяло, като вратата на дрешника е огледална.

Двете санитарни помещения в апартамента не са предмет на този проект, затова не можем да представим техни изгледи.

Свежи тюркоазени акценти на светъл фон – асоциацията с близостта на морския бряг е твърде осезаема, поне според нас, а вярваме, че ще я откриете и вие!

 

Галерия:

За контакти:

Архитектурно ателие Вертикали

арх. Ивайло Симеонов – 0885 410 318

арх. Цветан Симеонов – 0885 410 318

vertikali.bg

 

 

]]>
http://interior.jilishta.com/design/interior-apartament-58-kv-m-kv-sarafovo/feed/ 0
Странният случай на едно семейство и жилище на 2 етажа http://interior.jilishta.com/design/interior-na-12-jilishte-v-gr-burgas/ http://interior.jilishta.com/design/interior-na-12-jilishte-v-gr-burgas/#respond Tue, 29 Aug 2017 14:48:10 +0000 http://interior.jilishta.com/design/?p=3920 Интериорен дизайн и реализация на ½ дом в Бургас

 

Няма нищо странно в това едно семейство да обитава 2 жилищни етажа, когато става въпрос за къща, но случаят, който представяме тук, е доста по-различен и може би мъничко странен!

Защото семейството наистина е едно, а живее на 2 етажа в стара жилищна сграда в центъра на гр. Бургас, близо до главните пешеходни улици – „Александровска” и „Богориди”. И жилището не е мезонет, а  се състои от два малки апартамента, разположени на два етажа, един под друг, но подходът към всеки от тях е откъм основното стълбище!

Така при стеклите се обстоятелства собствениците определят дневната зона и детската стая за учене и игра да бъдат на единия етаж, а спалните помещения на следващия. Сигурно понякога това си има и известно неудобство, но така се случват нещата и във всяка българска еднофамилна къща с външно стълбище, нали?

Автори на интериорното решение на тази ½ от жилището, което представяме, са архитектите от ателие “Вертикали”, създали и ръководили последващата реализацията.

Тази част от жилището е с площ от 54 кв.м и включва антре, кухня, трапезария, дневна с мека мебел и TV-модул, детска стая, баня и тоалетна.

И отново ще подчертаем – в този  апартамент няма спални помещения, те са на горния етаж.

Тъй като кооперацията не е ново строителство, височината на помещенията е  2.9 м. От входната врата се влиза в антре, което е пространствено и визуално обвързано с дневния кът за отдих, трапезарията и кухнята.

В къта за отдих в отворената дневна зона са разположен TV модул, мека мебел с ниска холна маса, гардероб и шкаф с частично открити рафтове. Цветовата концепция включва бяло, синьо – все пак морето е твърде близо, и дървесен декор от естествен дъб. Подът е ламинат в същия натюрел.

Кухнята и трапезарията са решени в едно помещение със самостоятелен телевизор.

Кухненските мебели са в бяло, пролетно зелено и отново с елементи от естествено дърво.

Гърбът на кухнята е от принт-стъкло с флорални мотиви в бяло и зелено. Уредите са вградени.

В къта за хранене е поставена бяла маса и столове с тапицерия в същото свежо зелено като на кухнята.

Детската стая, която на практика е помещение за подготовка на уроците на двамата обитатели, е дълго и тясно пространство.

Ъглово до прозореца е разположен двоен плот – за две работни места. Голям гардероб предоставя достатъчно място за съхранение на вещи и дрехи.

Композицията от стенни шкафове и открити етажерки в бяло и ярки акценти създава свежа, но и творческа атмосфера. До гардероба, в ъгъла на стаята е изградена дървена катерушка за активно оползотворяване на свободното време на децата. Към детската стая има и самостоятелна баня с тоалетна.

Странно или не, тази половина от жилището предоставя всички необходими удобства и уют на своите обитатели – там някъде, в центъра на Бургас!

Галерия:

За контакти:

Архитектурно ателие Вертикали

арх. Ивайло Симеонов – 0885 410 318

арх. Цветан Симеонов – 0885 410 318

vertikali.bg

]]>
http://interior.jilishta.com/design/interior-na-12-jilishte-v-gr-burgas/feed/ 0
Свежест и нежност – за нея и за него http://interior.jilishta.com/design/2-proekta-na-bani-za-tiineidjari/ http://interior.jilishta.com/design/2-proekta-na-bani-za-tiineidjari/#respond Tue, 22 Aug 2017 14:55:12 +0000 http://interior.jilishta.com/design/?p=3906 2 интериорни проекта на бани за тийнейджъри

 

Сложно е да си тийнейджър – всички сме минавали през този етап от живота си, но оценката какво сме причинявали на родителите си идва точно, когато самите ние станем такива!

Не, няма да навлизаме в дебрите на психологическите отношения деца-родители, защото всъщност темата тук е много по-лесна – и красива, защото става въпрос за 2 интериорни проекта, създадени за бани младежи.

Всъщност, да имаш втора баня в жилището си е въпрос на късмет и възможности, но когато такива са налице, няма проблем едната от тях да бъде персонализирана и зачислена на децата – и на гостите, разбира се!

И ако основната баня и нейното интериорно решение е в правомощията на родителите, то за другото помещение е логично да бъде потърсено мнението и на по-невръстните й стопани.

Точно в резултат на подобна семейна анкета са създадени и двата проекта на бани, които представяме – на млада дама и джентълмен в крехка възраст. И да уточним – баните не са в едно жилище, а автори на интериорната концепция са дизайнерите от студио „Jessica Design“.

Розова нежност – за нея

И един поглед само е достатъчен, за да стане ясно на всеки, че тук е пипала нежна дамска ръка – бяло и изящно розово създават интериор на баня с подчертана женственост.

Стенната и подова керамика са от портфолиото на испанския производител Porcelanite Dos, серии Lila и Whiite, а размерите са 25х75 см.

Банята е оборудвана с кът за душ, отделен със стъклена преграда, тоалетната е с вградена арматура, а голямо огледало е поставено над окачения бял шкаф с мивка.

Галерия:

Свежест и ярки цветове – за него

Във втория проект на баня дизайнерите са заложили на доста по-универсални цветове – т.е., свежото оранжево, слънчево жълто и бяло, подчертани с пъстри фризове биха допаднали на тийнейджъри и от двата пола.

Но по-спартанското обзавеждане подсказва, че тук се разпорежда младеж – малка окачена ъглово монтирана мивка, WC и кът за душ е оборудването на банята, която е и с доста скромни размери.

Стенната и подова керамика са от серия Agatha на испанския производител Pamesa Ceramica. Размерите са 25х50 см.

Серията се откроява с новаторска цветна гама, включваща ярки и вълнуващи модели, а богатата палитра създава във всяко помещение усещане за свежест, пролетно настроение и закачлив вид.

Галерия:

Ако и на вас ви предстои да съберете семейния съвет, за да изберете най-добрия вариант за новата баня за вашите тийнейджъри, то дизайнерите от студио „Jessica Design“ ще ви окажат сериозна помощ!

А заложените в проектите продукти можете да откриете в шоу-рума на компанията „Джесика София“ на адрес:

гр. София, бул. Ботевградско шосе, № 229

тел: 02/945 44 85, 945 11 25, e-mail: office@jessica.bg

http://www.jessica.bg

 

 

 

 

 

]]>
http://interior.jilishta.com/design/2-proekta-na-bani-za-tiineidjari/feed/ 0
Бяло, черно и тъмен шоколад за разкош! http://interior.jilishta.com/design/interior-realizacia-apartament-sofia/ http://interior.jilishta.com/design/interior-realizacia-apartament-sofia/#respond Fri, 21 Jul 2017 13:50:29 +0000 http://interior.jilishta.com/design/?p=3892 Интериорна реализация на апартамент в гр. София

 

Бяло за свежест, черно за лукс и шоколад за разкош! Това са основните цветове, върху които е изградена интериорната картина на апартамента, който представяме.

Жилището е ново строителство и се намира в голям столичен квартал. Състои се от отворена дневна зона, родителска спалня и детска стая – забележете, за 3 деца!

Баните не са обект на проекта и последващата реализация, чийто автор и „технически ръководител“ на изпълнението е дизайнерът Иван Стефанов.

Пастелните цветове са универсално решение, с което рядко може да се сбърка – това многократно сме заявявали, но и от собствен опит мнозина сред вас ще го потвърдят!

Дневната зона е просторно помещение, включващо кухненски кът, кът за отдих и зона за хранене. Акцент, създаващ уют на семейството през хладните месеци в годината, е камината в модерен стил със затворена горивна камера и каменна облицовка.

Кътът за отдих е обзаведен с удобна мека мебел в пясъчно бежово и ниска кафе-маса.

Кухнята е двуредова, черен гланц, с вградени електрически уреди. Особеното тук е решението за бар-плот и кухненски остров – наличието на носеща колона определя разделянето на тези два къта, но към всеки са предвидени високи бели бар-столчета.

Интерес предизвиква и високата декоративна колона от гипсокартон с декоративни ниши, разположена между кухнята и зоната за хранене, която е обзаведена с маса от тъмно дърво и отново бели столове. Тази колона е със същата облицовка, използвана при къта с камината.

Подът е комбинация от паркет и гранитогрес, а прозорците са декорирани с щори тип „японска стена“ – също в бяло. Окаченият таван е с вградено Led осветление и вградени лунички.

Спалня

Родителската спалня е сравнително малко помещение, решено в същата цветова гама като дневната зона.

Свеж акцент в помещението и на фона на белите стени и пердетата в пастелно бежово внасят тапетите с флорални мотиви, поставени над таблата на леглото.

Детска стая

Семейството има три деца и при това от различен пол, което налага един сравнително неутрален избор – комбинацията от свежо зелено и оранжево.

Леглата са разположени ъглово, за да има място за организирането и на работен кът в близост до прозореца.

Голям гардероб, вградени под леглата шкафове и стенни етажерки осигуряват достатъчно място за съхранение на вещите и играчките на тримата стопани на стаята.

 

Галерия:

За контакти:

Интериорен дизайнер: Иван Стефанов 

тел: 0884 35 10 11
e-mail: stefanovproject@gmail.com
www.sproject.eu

 

]]>
http://interior.jilishta.com/design/interior-realizacia-apartament-sofia/feed/ 0
За онази също така важна 1/3 от живота ни… http://interior.jilishta.com/design/interiorni-proekti-na-bani-v-ofis-sgrada/ http://interior.jilishta.com/design/interiorni-proekti-na-bani-v-ofis-sgrada/#respond Tue, 27 Jun 2017 12:25:05 +0000 http://interior.jilishta.com/design/?p=3852 Интериорни проекти на санитарни помещения в офис-сграда от „Jessica Design“

 

Съвсем неоспорим факт – денонощието, колкото и да ни се иска понякога да продължава повече, е само 24 часа! Препоръчително е 1/3 от него да отделяме за сън – съвсем наясно сме, че твърде често и на много хора това по ред причини не се случва, но да не навлизаме и в тази тема…

Следващата 1/3 отделяме за семейството си – сутрин рано или вечер късно, както, когато и колкото можем, въпреки, че би било да бъде повече – е наваксваме през уикенда, но това едва ли компенсира всичко, което бихме искали да направим за и заедно с любимите си хора…

И последната 1/3 от така оскъдното на часове денонощие е предопределено за работното ни ежедневие!

Да, да, знаем, че твърде често тези 8 часа са всъщност много повече, защото се налага спешно, ама съвсем спешно да се „гасят пожари“ и редица проблеми да намерят своето решение сега и на момента, което налагат оставането до по-късно на работа, но това още повече ни приближава към темата за средата, в която работим, в частност – в офис-сградите!

Няма как да обхванем всички видове работни места, но можем да покажем идеи за функционално и красиво оформление на санитарните помещения в офиси-сграда, чиито автори са дизайнерите от студио „Jessica Design“.

Изграждането на интериора на точно тези помещения не е никак лека задача – освен приятни за окото цветове и оригинален дизайн, в този тип пространства ергономията е на едно от първите места според изискванията за добра работна среда, после идват избора на строителни и интериорни материали, осигуряване на висок процент енерго- и водоефективност, условия, свързани с опазване на околната среда, и още, и още…

В представените проекти на санитарни помещения в офис сграда са използвани колекции от подова и стенна керамика на водещи европейски производители като ABK Group,
APE Ceramica, Dado Ceramica и Flaviker.

 

Галерия:

Да, би било много приятно в офиса, където работим, да разполагаме с такива приветливи санитарни помещения, включващи и кът за душ, както и стая, в която дамите да се погрижат за свежия си външен вид, но също така би било добре и подовете в работните помещения да са също така естетически и функционално издържани.

В представените варианти за подови решения са заложени колекции с голямо форматни плочи гранитогрес както от ABK Group, APE Ceramica, така и от Todagres, Ariana Ceramica, Marazzi Group.

Галерия:

Идеи за оформлението на вашите нови офисни санитарни помещения могат да ви подскажат дизайнерите от студио „Jessica Design“:

А всички необходими за изпълнението на проектите материали ще откриете в

в шоу-рума на фирма „Jessica“ на адрес:

гр. София, бул. Ботевградско шосе, № 229

тел: 02/945 44 85, 945 11 25, e-mail: office@jessica.bg

 www.jessica.bg

 

 

]]>
http://interior.jilishta.com/design/interiorni-proekti-na-bani-v-ofis-sgrada/feed/ 0
Когато доброто настроение те очаква винаги… у дома! http://interior.jilishta.com/design/proekt-na-apartament-s-3-spalni/ http://interior.jilishta.com/design/proekt-na-apartament-s-3-spalni/#respond Wed, 17 May 2017 15:35:07 +0000 http://interior.jilishta.com/design/?p=3809 Интериорен проект на апартамент в свежи тонове и ярки акценти

 

Никой никога не би могъл да отрече, че всички малко или повече си падаме по хармонията, която създават пастелните тонове, както и по класическото съчетание черно и бяло, но отново никой не може да отрече, че свежите ярки цветове – зелено, оранжево, жълто, създават винаги предпоставка за добро настроение и непринудени усмивки!

Интериор на дневна зона

А когато точно тези ярки цветове провокират пастелна картина в спокойната бежова тоналност, се получава очарователен резултат – и закачлив, и създаващ уют…

Горе-долу в такива рамки се вмества интериорният дизайн на апартамента, който представяме, но на първо място искаме да подчертаем, че неговите собственици са поставили условие – никакво черно и сиво да не присъстват в новия им дом!

Интериор на дневна зона

Откъде знаем ли? Споделиха ни го авторите на интериорния проект – дизайнерите от студио „Адоро Дизайн“, както и останалите подробности от кухнята на тяхната работа.

Апартаментът, намиращ се в гр. Варна, не е малък по площ и съдържа отворена дневна зона, родителска спалня, детска стая, работен кабинет, баня и WC.

Интериор на дневна зона

Задачата, поставена пред дизайнерите от собствениците е да изградят функционален и уютен декор на новото им жилище, в което да липсват, както подчертахме по-горе, тъмни цветове, но за сметка на това, за създаването на жизнерадостна атмосфера присъствието на свежи ярки тонове в съчетание с бели стени и дървесен натюрел са задължителни.

Дневна зона

Дневната зона е сравнително просторно и светло помещение. Кухнята е компактна, но функционална, а основен акцент в нея е абсорбаторът с интересен дизайн.

Интериор на дневна зона

Кътът за готвене е отделен от останалата част на дневната с бар-плот, който стои като част от  мебелно-декоративната конфигурация, преминаваща през цялото помещение.

Интериор на дневна зона

В кътът за отдих е разположен голям диван с лежанка, пред него е кафе масичка, която е проектирана специално за клиента и в духа на цветния интериор.

Интериор на дневна зона

Друг, заслужаващ особено внимание елемент, е светещия таван. Технологията на проектиране на тавана е създадена и осъществена от самите дизайнери и техни партньори.

Интериор на дневна зона

Главният акцент в дневната е пролетно зеления цвят, а за повече уют е поставена и декоративна каменна облицовка на стената зад дивана. Още едно от условията на собственика е изпълнено – да бъде поставена в интериорната концепция определен вид озвучителна система, която се е доказала във времето пред него.

Родителска спалня

В родителската спалня дизайнерите проектират своеобразна гардеробна вместо да поставят традиционен гардероб с плъзгащи врати.

Интериор на основна спалня

Точно  гардеробната става част от основния декоративен цветен елемент, започващ от нея, преминаващ през пода, след това по стената до леглото, през тавана по стената до леглото и завършва в ТВ-модула.

Интериор на основна спалня

Стените са в бяло, освежени с малко цвят и дърво. Скрито осветление под леглото подчертава   габаритите му в тъмнината вечер.

Кабинет

Отново бяло, дърво и жълто като акцентен цвят е решението за интериора на кабинета.

Интериор на кабинет

Бюрото е проектирано специално за това помещение – със светли външни страни r кант, и цвят отвътре.

Интериор на кабинет

Ярките жълти ниши в шкафовете за документи имат визуално своето продължение в декоративния елемент по тавана и завършват с красиво осветително тяло, чиято вътрешност е жълта.

Детска стая

Дизайнът на детската наподобява донякъде интериорната концепция на дневната зона, но с преобладаващ дървесен декор.

Интериор на детска стая

Обединяващ елемент тук е продължението на бюрото по стената, след това по тавана и завършващо в дървесна ниша, предвидена за телевизора.

Интериор на детска стая

Стаята разполага и с доста места за съхранение на вещи –  шкафове и етажерки.

Антре

Пространството на антрето е дълго и тясно, но все пак място тук намират малки шкафове, плитък гардероб и място за обувки.

Интериор на антре

Подовата настилка е гранитогрес с дървесен декор, който преминава и в банята.

Интериор на антре

Присъства частично и същата каменната облицовка като тази в дневната, както и елегантно скрито осветление, а огледалото визуално разширява тясното пространство.

Баня и WC

Банята не е голяма по площ, но въпреки това тук е разположено всичко необходимо като функция за това помещение.

Интериор на баня

Според желанието на клиента дизайнерите отново използват цветен елемент в зелено.

Интериор на баня

Голямото предизвикателство в отделната малка тоалетна освен мивка и WC,  е разполагането и на пералня, като единственият възможен вариант се оказва модел с горно зареждане и компактни размери.

Интериор на баня

Пролетно зелено, топло жълто и пастелни нюанси определят облика на този дом, в който доброто настроение със сигурност винаги ще присъства!

Галерия:

За контакти:

АДОРО ДИЗАЙН ЕООД
гр. Варна 9010, ул. Зора 6, партер
0878 813 537, 052 71 30 06
Венци Иванов – интериорен дизайнер – v.ivanov@adorodesign.org
Юлиан Георгиев – 3D дизайнер – y.georgiev@adorodesign.org

www.adorodesign.org

 

 

]]>
http://interior.jilishta.com/design/proekt-na-apartament-s-3-spalni/feed/ 0
Пролет, лято, есен, зима… в банята! http://interior.jilishta.com/design/proekti-na-bani-kato-4-sezona/ http://interior.jilishta.com/design/proekti-na-bani-kato-4-sezona/#respond Fri, 28 Apr 2017 11:32:59 +0000 http://interior.jilishta.com/design/?p=3783 4 проекта на бани с послания за 4-те годишни сезона

 

Веднага ще споделим, че емоциите отново бяха водещ фактор за нас, когато решихме така да формулираме посланията, които зрително ни внушиха тези 4 проекта за бани!

Атмосфера на пролет в банята

Вярно е, че няма как да имаме отделна баня за всеки отделен сезон, дори и да бихме искали… нали?

Усещане за лято на златисти плажове...

Да, това беше в кръга на шегата, но влезте в своята баня и почти сме твърдо убедени, че ще откриете цветови белези, по които да класифицирате и своя домашен СПА център към пролетта, лятото, есента или зимата!

С натюрела на дърво и топла есен...

Няма нищо по-хубаво, когато на човек му предстои ремонт или обзавеждане на нова баня от още, и още идеи, които да дадат поне начален импулс към финализирането на тази домашна акция към ежедневните вълнуващи или пък не съвсем, когато бързаме, емоции в банята…

Ясни контрасти като на черно-бяла зимна картина

Точно затова отново ще ви предложим доза от 4, зареждащи с вдъхновение проекти на бани, създадени от дизайнерите на студио „Jessica Design“, а защо решихме да ги наречем по имената на годишните сезони, се надяваме да откриете и сами, ние само ще загатнем…

Пролет

Естествено, тук място за колебание няма – водещ фактор бе свежото синьо-зелено в различни нюанси, на което дизайнерите са се спрели при избор на цветова концепция за банята.

Атмосфера на пролет в банята

Помещението е обзаведено с кът за душ, отделен със стъклена преграда, двойна мивка върху шкаф от дърво, WC със скрита арматура и голямо огледало, което допринася за оптическото увеличаване на пространството.

Атмосфера на пролет в банята

Интересен акцент, намекващ за идващото лято или поне за романтичните настроения на обитателите, е паното, съставено от същия размер керамични плочки, с морски пейзаж.

Галерия:

Лято

И тук очакваме, че веднага ще ни „хванете“ защо нарекохме този проект на може би най-най-любимия на всички ни сезон – лятото?

Усещане за лято на златисти плажове...

Не, тук липсва традиционната комбинация синьо и бяло, но стенната керамика искри като златното на безкрайни пясъчни плажове, предизвикващи не една и две романтични разходки дори извън сезона…

Усещане за лято на златисти плажове...

Банята е обзаведена с вана с душ, мивка върху шкаф „венге“и огледало над него, WC със скрита арматура, а подът е керамични плочи с дървесен ефект.

Галерия:

Есен

Всъщност това е проект на тоалетна за гости, но с малко повече площ и добавяне на вана или кът за душ може да се превърна в същинска баня.

С натюрела на дърво и топла есен...

А ние ви предлагаме проекта като идея, защото не се стърпяхме да споделим усещането, което предизвика у нас – на зряла топла есен…

С натюрела на дърво и топла есен...

Основният „виновник“ за това е стенната керамика с ефект на състарено дърво, освежена с пъстри декори – всичко от колекции на италианския производител на обзавеждане за баня ABK Group.

Галерия:

Зима

Нарекохме този проект така най-вече заради ясните контрасти в цветовото оформление на помещението, но пак ще подчертаем, че определението „зима“ е съвсем условно!

Ясни контрасти като на черно-бяла зимна картина

Както през зимата навън се очертават контурите на бяло-черната най-вече природна картина, така и тук акцентите с тъмно дърво в обзавеждането контрастират на светлите пастелни тонове на стенната керамика. Но всъщност банята излъчва топлота, хармония и спокойствие, така необходими на всички ни през студените месеци.

Ясни контрасти като на черно-бяла зимна картина

Банята е оборудвана с кът за душ, отделен със стъклена преграда, WC със скрита арматура, биде, мивка върху окачен шкаф и огледало над него, декоративни дървени рафтове и малка пейка за поставяне на аксесоари и вещи.

Галерия:

Вероятно всеки от вас има предпочитание към някой от годишните сезони, но дори и да не търсите неизбежна асоциация с техните основни послания, дизайнерите от студио „Jessica Design“ биха могли да създадат точно онзи проект, който най-добре ще отговаря на вашите желания за комфорт и уют в банята!

Екип интериорно студио "Jessica Design" - инж. Даниела Костова, инж. Татяна Златева, Десислава Джикова, Евелина Желязкова

Както и да откриете елементите, използвани в проектите, в шоу-рума на фирма „Jessica“ на адрес:

гр. София, бул. Ботевградско шосе, № 229

тел: 02/945 44 85, 945 11 25, e-mail: office@jessica.bg

 www.jessica.bg

 

 

 

 

]]>
http://interior.jilishta.com/design/proekti-na-bani-kato-4-sezona/feed/ 0
На чаша вино в спалнята… или във ваната? http://interior.jilishta.com/design/proekt-topal-polah-jessica-design-konkurs-2016/ http://interior.jilishta.com/design/proekt-topal-polah-jessica-design-konkurs-2016/#respond Fri, 10 Mar 2017 14:09:26 +0000 http://interior.jilishta.com/design/?p=3761 Проект „Топъл полъх“ – студио Jessica Design

 

Имат ли мечтите ни рамки? Може би сами си поставяме понякога такива, но и само от смелостта ни зависи да ги прескочим, нали?

Конкурс "Идеал Стандарт Баня на годината 2016" - проект "Топъл полъх" - студио "Jessca Design"

Вероятно идеята за вана в спалнята на мнозина ще се стори доста ексцентрична, но нека да погледнем на идеята и от друг ъгъл…

Защото едва ли има представител, особено сред по-нежната, по-красивата и по-добрата половина на човешкия род (е, навярно ще проявите мъничко от чувството си хумор при тези квалификации…), който да не е мечтал за уютна спалня, камина с танцуващи във вихрен танц пламъци, вана с бълбукащи мехурчета, чаша вино в компанията на любим човек… и всичко това само в едно ефирно пространство без рамки и ограничения?

Проект "Топъл полъх"

Да, тази твърде романтична картина сме срещали най-вече във филмите, но нали се сбъдват дори и най-смелите мечти, ако твърде упорито ги преследваш?

И тъй като ние обичаме и да мечтаем, и да се радваме на сбъдването на чуждите мечти, и защото сме изключителни фенове на романтиката, избрахме проект „Топъл полъх“ на студио Jessica Design” за наш фаворит сред всички прекрасни проекти, участвали в конкурса „Ideal Standard Баня на годината 2016“.

Защо ли? Защото проект на спалня с вана разчупва рамките на традиционния стереотип, а ние обичаме предизвикателствата! За  някои сред вас идеята ще бъде доказателство за модерност и страст за лукс, за други – истинско нападение на неприкосновеността на личния живот, за трети – времето, прекарано в гореща вана с чаша вино и свещи сред стените на спалнята е единствената възможност за усамотение и абсолютна релаксация, единствената възможност за улавяне на неповторими мигове…

Проект "Топъл полъх"

Ние твърдо вярваме, че се числим към третата група и това е основната причина да ви представим топлия полъх, който носи проектът.

А и трябва също да обясним, че заданието към дизайнерите, включили се в конкурса, бе да създадат проект на интериорно пространство с отворена зона на банята с продукти на Ideal Standard от новата колекция Connect Air.

Проект "Топъл полъх"

В проект „Топъл полъх“ банята е интегрирана в спалнята на основата на правилно зониране на пространството, а чрез контрастни цветове помещението е разделено на три основни зони – зона за съхранение, зона сън и мокра зона. Допълнително край камината е организирано и още един кът за релакс.

В центъра на интериорната композиция са поставени ваната и леглото, всичко останало е структурирано край тях. Самото легло е специално избрано с висока табла, за да може по-ефективно да се отдели зоната за сън от зоната за съхранение.

Проект "Топъл полъх"

Противопоставянето на мекия топъл цвят на гранитогреса с дървесен ефект с контрастните цветове на керамичните плочки зрително обособява основните зони и същевременно създава простор и уют в пространството.

Дизайнерите целенасочено са избрали нежно синьо за различни акценти в интериора – за завесите, шалтето и креслото за релакс, тъй като този цвят въздейства успокояващо и е подходящ за пространства, предназначени за спокойна почивка и необезпокояван размисъл. А добавените жълти акценти балансират основната цветова гама и внасят нужната доза оптична топлина.

Таванът на помещението е опънат „Барисол“ бял лак със скрито осветление, което създава усещане въздушност и разширява визуално помещението.

Проект "Топъл полъх"

За да се подчертаят зоните с леглото и ваната са избрани висящи регулируеми осветителни тела, обвити в тънки конопени въжета, а разпръснатите из стаята ратанови свещници оформят романтичния облик на интериорната картина.

Гардеробната е оборудвана с открити полици за по-лесна достъпност. Големите прозорци на стаята осигуряват достатъчно слънчева светлина през деня и леко размиват границата между вътре и вън. Вратата на спалнята е плъзгаща, с двулицев лакобел.

Проект "Топъл полъх"

Санитарната керамика в мократа зона е от колекцията Connect Air – голям шкаф с две мивки, свободностояща вана и стояща тоалетна с вградена арматура. До ваната е монтиран линеен сифон за безпрагово отводняване. Интимността на къта с WC е гарантирана чрез ажурна преграда от 4 декоративни греди.

 

Галерия:

Ако и вие преследвате мечтите си – ако не за спалня с вана, а за цялостно изграждане на жилищен интериор или поне за нова баня,

Екип интериорно студио "Jessica Design" - инж. Даниела Костова, инж. Татяна Златева, Десислава Джикова, Евелина Желязкова

дизайнерите от студио Jessica Design ще ви съдействат със съвети и насоки в шоу-рума на компанията на адрес:

гр. София, бул. Ботевградско шосе, № 229

тел: 02/945 44 85, 945 11 25, e-mail: office@jessica.bg

 www.jessica.bg

 

 

]]>
http://interior.jilishta.com/design/proekt-topal-polah-jessica-design-konkurs-2016/feed/ 0
Кое легло си избираш – с колата или смърфовете? http://interior.jilishta.com/design/interioren-proekt-na-detska-staia-za-mom4e-i-momi4e/ http://interior.jilishta.com/design/interioren-proekt-na-detska-staia-za-mom4e-i-momi4e/#respond Thu, 09 Feb 2017 15:32:09 +0000 http://interior.jilishta.com/design/?p=3734 Интериорен проект на детска стая за момиченце и момченце

 

Да, да, ясно – въпросът съдържа и верния отговор, особено след като сте разбрали, че детската стая, чийто интериорен проект представяме, е предназначена за момиченце и момченце.

Детска стая за момиче и момче

Децата са съответно на 6 и 3 години и живеят в морската ни столица – гр. Варна.

Автори на проекта за ремонт на съществуващо помещение са дизайнерите от студио Adoro Design, които са се спрели на пастелни тонове и ярко жълти акценти като сравнително по-универсален подход за изграждане на цветовата концепция на стаята предвид различните полове на обитателите.

Детска стая за момиче и момче

Подовата настилка, вратата, осветителното тяло, завесите, цвета на стените и отоплителното тяло са били дадености, които по изискване на мама и татко на малките сладури, е трябвало да останат в стаята.

Детска стая за момиче и момче

Следващото им изискване е в помещението да бъдат разположени две ъглови легла с повдигащи механизми, голям гардероб, доста шкафове и едно учебно място.

Детска стая за момиче и момче

Тъй като детската стая е в панелно жилище се налага дизайнерите да проектират кухи гърбове зад леглата, за да може от съществуващите ел. контакти да се изведат необходимите нови изводи – за целта са използвани плоскости с дървесен фурнир.

Интерес сред обзавеждането предизвиква формата на бюрото, чийто дизайн се дължи на намерението за по-функционалното използване на наличното пространство.

Детска стая за момиче и момче

Декоративната преграда между двете легла осигурява и известна самостоятелност на двете деца.

И тъй като двете места за сън са визуално твърде еднакви, за да се определи конкретното им предназначение – кой ще бъде неговият стопанин, стените над тях са декорирани със стикери на любими анимационни герои, които са лесно заменяеми, когато се променят и предпочитанията на децата във времето…

Детска стая за момиче и момче

Голям гардероб, стенен шкаф с TV и оригинални поредица от окачени шкафове, „пълзяща“ от пода по стените над леглата и „слизаща“ към работното място осигуряват достатъчно пространство за съхранение на книги, дрехи, играчки и всякакви други полезни за всяко дете нещица.

Детска стая за момиче и момче

Дори и в мрачен ден, когато слънцето си е взело отпуск от обичайните си задължения, в това детско царство ще бъде винаги слънчево и уютно!

 

Галерия:

За контакти:

АДОРО ДИЗЙН ЕООД
гр. Варна 9010, ул. Зора 6, партер
0878 813 537, 052 71 30 06
Венци Иванов – интериорен дизайнер – v.ivanov@adorodesign.org
Юлиан Георгиев – 3D дизайнер – y.georgiev@adorodesign.org

www.adorodesign.org

 

]]>
http://interior.jilishta.com/design/interioren-proekt-na-detska-staia-za-mom4e-i-momi4e/feed/ 0
Червено като страст, бяло като нежност и черно за контраст http://interior.jilishta.com/design/interior-realizacia-apartament-kvmanastirski-livadi-sofia/ http://interior.jilishta.com/design/interior-realizacia-apartament-kvmanastirski-livadi-sofia/#respond Thu, 09 Feb 2017 14:25:10 +0000 http://interior.jilishta.com/design/?p=3720 Интериор на апартамент в кв. Манастирски ливади, гр. София

 

Да, точно такова усещане предизвика у нас от пръв поглед интериора на това жилище – червено като страст, бяло като нежност и черно за контраст!

Дневна зона с кът за отдих

Това цветово трио неслучайно наричаме класическо – с него успешно могат да се създават всякакви интериорни картини, които винаги ще бъдат актуални, независимо от модните цветови тенденции. А и фактът, че жилището е собственост на младо семейство съвсем ще изпълни със смисъл и съдържание емоциите, които породи у нас жилището им.

Дневна зона

Любовта традиционно отъждествяваме с червено, бялото е символ на нежност, каквато винаги присъства между хора, които се обичат, и черно… е, да, и в най-добрите семейства понякога, да се надяваме, че в повечето случаи е за кратко, се понасят черни облаци и бури…

И все пак да се върнем на интериорното решение на апартамента, с приблизителна площ около 90 кв.м, който се намира в кв. Манастирски ливади на столицата.

Автор на проекта и последващата реализация е интериорният дизайнер Иван Стефанов от студио „Sproject“.

Кухня и кът за хранене

Апартаментът се състои от дневна зона с кухня и кът за хранене, спалня, баня и стая за гости, в бъдеще време детска, която не е обект на настоящия проект.

Кътът за отдих в дневната зона е решен с бяла ъглова мека мебел, а на отсрещната стена е разположена стенна модулна секция от тъмно венге с TV  и окачени шкафове в червено. Подът е бял гранитогрес, а окаченият таван със скрито осветление е в черно и бяло.

Фокусна точка в дизайна на дневната несъмнено е стената с декоративни ниши от гипсокартон, решени в бяло, червено и вградено осветление, създаващи впечатляващи ефекти.

Кухня

Същата цветова концепция е използвана и при обзавеждането на Г-образната кухня. Мебелите са венге, горните шкафове в червен гланц, плотовете са в бяло, а стените в бледо сиво.

Кътът за хранене е разположен между къта за отдих и кухнята. Масата е разтегателна, столовете са в бяло, корпусите на мебелите са също венге.

Спалня

Цветовото решение на спалнята, макар и по-различно, създава необходимата доза уют и интимност.

TV - кът в спалнята

Много тъмно шоколадово кафяво е избрано за стената над леглото, украсена с принт, бяло и венге  за мебелите (включително и за гардероба, който не се вижда на снимките) и млечно бежово нюанси за интериорния текстил.

Баня

В банята, обзаведена с хидро-масажна душ кабина, е заложено на светло зелено и бяло както за стенната керамика, така и за пода.

Антре

Дългото и тясно антре е освежено с прасковен цвят за стените и окачен таван с вградени лунички.

Макар и да не разполагаме с подробни  снимки на всяко кътче от това жилище, всеки може да придобие представа от общата рамка на стилната интериорна картина, че тук присъства всеки един детайл, осигуряващ на обитателите уют, функционалност и комфорт.

 

Галерия:

За контакти:

Интериорен дизайнер: Иван Стефанов 

тел: 0884 35 10 11
e-mail: stefanovproject@gmail.com
www.sproject.eu

 

 

]]>
http://interior.jilishta.com/design/interior-realizacia-apartament-kvmanastirski-livadi-sofia/feed/ 0