Дизайн http://interior.jilishta.com/design Дизайн и обзавеждане - списание жилища Fri, 28 Apr 2017 12:07:43 +0000 bg-BG hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.6.1 Пролет, лято, есен, зима… в банята! http://interior.jilishta.com/design/proekti-na-bani-kato-4-sezona/ http://interior.jilishta.com/design/proekti-na-bani-kato-4-sezona/#respond Fri, 28 Apr 2017 11:32:59 +0000 http://interior.jilishta.com/design/?p=3783 4 проекта на бани с послания за 4-те годишни сезона

 

Веднага ще споделим, че емоциите отново бяха водещ фактор за нас, когато решихме така да формулираме посланията, които зрително ни внушиха тези 4 проекта за бани!

Атмосфера на пролет в банята

Вярно е, че няма как да имаме отделна баня за всеки отделен сезон, дори и да бихме искали… нали?

Усещане за лято на златисти плажове...

Да, това беше в кръга на шегата, но влезте в своята баня и почти сме твърдо убедени, че ще откриете цветови белези, по които да класифицирате и своя домашен СПА център към пролетта, лятото, есента или зимата!

С натюрела на дърво и топла есен...

Няма нищо по-хубаво, когато на човек му предстои ремонт или обзавеждане на нова баня от още, и още идеи, които да дадат поне начален импулс към финализирането на тази домашна акция към ежедневните вълнуващи или пък не съвсем, когато бързаме, емоции в банята…

Ясни контрасти като на черно-бяла зимна картина

Точно затова отново ще ви предложим доза от 4, зареждащи с вдъхновение проекти на бани, създадени от дизайнерите на студио „Jessica Design“, а защо решихме да ги наречем по имената на годишните сезони, се надяваме да откриете и сами, ние само ще загатнем…

Пролет

Естествено, тук място за колебание няма – водещ фактор бе свежото синьо-зелено в различни нюанси, на което дизайнерите са се спрели при избор на цветова концепция за банята.

Атмосфера на пролет в банята

Помещението е обзаведено с кът за душ, отделен със стъклена преграда, двойна мивка върху шкаф от дърво, WC със скрита арматура и голямо огледало, което допринася за оптическото увеличаване на пространството.

Атмосфера на пролет в банята

Интересен акцент, намекващ за идващото лято или поне за романтичните настроения на обитателите, е паното, съставено от същия размер керамични плочки, с морски пейзаж.

Галерия:

Атмосфера на пролет в банята Атмосфера на пролет в банята Атмосфера на пролет в банята

Лято

И тук очакваме, че веднага ще ни „хванете“ защо нарекохме този проект на може би най-най-любимия на всички ни сезон – лятото?

Усещане за лято на златисти плажове...

Не, тук липсва традиционната комбинация синьо и бяло, но стенната керамика искри като златното на безкрайни пясъчни плажове, предизвикващи не една и две романтични разходки дори извън сезона…

Усещане за лято на златисти плажове...

Банята е обзаведена с вана с душ, мивка върху шкаф „венге“и огледало над него, WC със скрита арматура, а подът е керамични плочи с дървесен ефект.

Галерия:

Усещане за лято на златисти плажове... Усещане за лято на златисти плажове... Усещане за лято на златисти плажове... Усещане за лято на златисти плажове... Усещане за лято на златисти плажове... План

Есен

Всъщност това е проект на тоалетна за гости, но с малко повече площ и добавяне на вана или кът за душ може да се превърна в същинска баня.

С натюрела на дърво и топла есен...

А ние ви предлагаме проекта като идея, защото не се стърпяхме да споделим усещането, което предизвика у нас – на зряла топла есен…

С натюрела на дърво и топла есен...

Основният „виновник“ за това е стенната керамика с ефект на състарено дърво, освежена с пъстри декори – всичко от колекции на италианския производител на обзавеждане за баня ABK Group.

Галерия:

С натюрела на дърво и топла есен... С натюрела на дърво и топла есен... С натюрела на дърво и топла есен... С натюрела на дърво и топла есен...

Зима

Нарекохме този проект така най-вече заради ясните контрасти в цветовото оформление на помещението, но пак ще подчертаем, че определението „зима“ е съвсем условно!

Ясни контрасти като на черно-бяла зимна картина

Както през зимата навън се очертават контурите на бяло-черната най-вече природна картина, така и тук акцентите с тъмно дърво в обзавеждането контрастират на светлите пастелни тонове на стенната керамика. Но всъщност банята излъчва топлота, хармония и спокойствие, така необходими на всички ни през студените месеци.

Ясни контрасти като на черно-бяла зимна картина

Банята е оборудвана с кът за душ, отделен със стъклена преграда, WC със скрита арматура, биде, мивка върху окачен шкаф и огледало над него, декоративни дървени рафтове и малка пейка за поставяне на аксесоари и вещи.

Галерия:

Ясни контрасти като на черно-бяла зимна картина Ясни контрасти като на черно-бяла зимна картина Ясни контрасти като на черно-бяла зимна картина Ясни контрасти като на черно-бяла зимна картина Ясни контрасти като на черно-бяла зимна картина Ясни контрасти като на черно-бяла зимна картина

Вероятно всеки от вас има предпочитание към някой от годишните сезони, но дори и да не търсите неизбежна асоциация с техните основни послания, дизайнерите от студио „Jessica Design“ биха могли да създадат точно онзи проект, който най-добре ще отговаря на вашите желания за комфорт и уют в банята!

Екип интериорно студио "Jessica Design" - инж. Даниела Костова, инж. Татяна Златева, Десислава Джикова, Евелина Желязкова

Както и да откриете елементите, използвани в проектите, в шоу-рума на фирма „Jessica“ на адрес:

гр. София, бул. Ботевградско шосе, № 229

тел: 02/945 44 85, 945 11 25, e-mail: office@jessica.bg

 www.jessica.bg

 

 

 

 

]]>
http://interior.jilishta.com/design/proekti-na-bani-kato-4-sezona/feed/ 0
На чаша вино в спалнята… или във ваната? http://interior.jilishta.com/design/proekt-topal-polah-jessica-design-konkurs-2016/ http://interior.jilishta.com/design/proekt-topal-polah-jessica-design-konkurs-2016/#respond Fri, 10 Mar 2017 14:09:26 +0000 http://interior.jilishta.com/design/?p=3761 Проект „Топъл полъх“ – студио Jessica Design

 

Имат ли мечтите ни рамки? Може би сами си поставяме понякога такива, но и само от смелостта ни зависи да ги прескочим, нали?

Конкурс "Идеал Стандарт Баня на годината 2016" - проект "Топъл полъх" - студио "Jessca Design"

Вероятно идеята за вана в спалнята на мнозина ще се стори доста ексцентрична, но нека да погледнем на идеята и от друг ъгъл…

Защото едва ли има представител, особено сред по-нежната, по-красивата и по-добрата половина на човешкия род (е, навярно ще проявите мъничко от чувството си хумор при тези квалификации…), който да не е мечтал за уютна спалня, камина с танцуващи във вихрен танц пламъци, вана с бълбукащи мехурчета, чаша вино в компанията на любим човек… и всичко това само в едно ефирно пространство без рамки и ограничения?

Проект "Топъл полъх"

Да, тази твърде романтична картина сме срещали най-вече във филмите, но нали се сбъдват дори и най-смелите мечти, ако твърде упорито ги преследваш?

И тъй като ние обичаме и да мечтаем, и да се радваме на сбъдването на чуждите мечти, и защото сме изключителни фенове на романтиката, избрахме проект „Топъл полъх“ на студио Jessica Design” за наш фаворит сред всички прекрасни проекти, участвали в конкурса „Ideal Standard Баня на годината 2016“.

Защо ли? Защото проект на спалня с вана разчупва рамките на традиционния стереотип, а ние обичаме предизвикателствата! За  някои сред вас идеята ще бъде доказателство за модерност и страст за лукс, за други – истинско нападение на неприкосновеността на личния живот, за трети – времето, прекарано в гореща вана с чаша вино и свещи сред стените на спалнята е единствената възможност за усамотение и абсолютна релаксация, единствената възможност за улавяне на неповторими мигове…

Проект "Топъл полъх"

Ние твърдо вярваме, че се числим към третата група и това е основната причина да ви представим топлия полъх, който носи проектът.

А и трябва също да обясним, че заданието към дизайнерите, включили се в конкурса, бе да създадат проект на интериорно пространство с отворена зона на банята с продукти на Ideal Standard от новата колекция Connect Air.

Проект "Топъл полъх"

В проект „Топъл полъх“ банята е интегрирана в спалнята на основата на правилно зониране на пространството, а чрез контрастни цветове помещението е разделено на три основни зони – зона за съхранение, зона сън и мокра зона. Допълнително край камината е организирано и още един кът за релакс.

В центъра на интериорната композиция са поставени ваната и леглото, всичко останало е структурирано край тях. Самото легло е специално избрано с висока табла, за да може по-ефективно да се отдели зоната за сън от зоната за съхранение.

Проект "Топъл полъх"

Противопоставянето на мекия топъл цвят на гранитогреса с дървесен ефект с контрастните цветове на керамичните плочки зрително обособява основните зони и същевременно създава простор и уют в пространството.

Дизайнерите целенасочено са избрали нежно синьо за различни акценти в интериора – за завесите, шалтето и креслото за релакс, тъй като този цвят въздейства успокояващо и е подходящ за пространства, предназначени за спокойна почивка и необезпокояван размисъл. А добавените жълти акценти балансират основната цветова гама и внасят нужната доза оптична топлина.

Таванът на помещението е опънат „Барисол“ бял лак със скрито осветление, което създава усещане въздушност и разширява визуално помещението.

Проект "Топъл полъх"

За да се подчертаят зоните с леглото и ваната са избрани висящи регулируеми осветителни тела, обвити в тънки конопени въжета, а разпръснатите из стаята ратанови свещници оформят романтичния облик на интериорната картина.

Гардеробната е оборудвана с открити полици за по-лесна достъпност. Големите прозорци на стаята осигуряват достатъчно слънчева светлина през деня и леко размиват границата между вътре и вън. Вратата на спалнята е плъзгаща, с двулицев лакобел.

Проект "Топъл полъх"

Санитарната керамика в мократа зона е от колекцията Connect Air – голям шкаф с две мивки, свободностояща вана и стояща тоалетна с вградена арматура. До ваната е монтиран линеен сифон за безпрагово отводняване. Интимността на къта с WC е гарантирана чрез ажурна преграда от 4 декоративни греди.

 

Галерия:

Конкурс "Идеал Стандарт Баня на годината 2016" - проект "Топъл полъх" - студио "Jessca Design" Проект "Топъл полъх" Проект "Топъл полъх" Проект "Топъл полъх" Проект "Топъл полъх" Проект "Топъл полъх" Проект "Топъл полъх" Конкурс "Идеал Стандарт Баня на годината 2016" - проект "Топъл полъх" - студио "Jessca Design"

Ако и вие преследвате мечтите си – ако не за спалня с вана, а за цялостно изграждане на жилищен интериор или поне за нова баня,

Екип интериорно студио "Jessica Design" - инж. Даниела Костова, инж. Татяна Златева, Десислава Джикова, Евелина Желязкова

дизайнерите от студио Jessica Design ще ви съдействат със съвети и насоки в шоу-рума на компанията на адрес:

гр. София, бул. Ботевградско шосе, № 229

тел: 02/945 44 85, 945 11 25, e-mail: office@jessica.bg

 www.jessica.bg

 

 

]]>
http://interior.jilishta.com/design/proekt-topal-polah-jessica-design-konkurs-2016/feed/ 0
Кое легло си избираш – с колата или смърфовете? http://interior.jilishta.com/design/interioren-proekt-na-detska-staia-za-mom4e-i-momi4e/ http://interior.jilishta.com/design/interioren-proekt-na-detska-staia-za-mom4e-i-momi4e/#respond Thu, 09 Feb 2017 15:32:09 +0000 http://interior.jilishta.com/design/?p=3734 Интериорен проект на детска стая за момиченце и момченце

 

Да, да, ясно – въпросът съдържа и верния отговор, особено след като сте разбрали, че детската стая, чийто интериорен проект представяме, е предназначена за момиченце и момченце.

Детска стая за момиче и момче

Децата са съответно на 6 и 3 години и живеят в морската ни столица – гр. Варна.

Автори на проекта за ремонт на съществуващо помещение са дизайнерите от студио Adoro Design, които са се спрели на пастелни тонове и ярко жълти акценти като сравнително по-универсален подход за изграждане на цветовата концепция на стаята предвид различните полове на обитателите.

Детска стая за момиче и момче

Подовата настилка, вратата, осветителното тяло, завесите, цвета на стените и отоплителното тяло са били дадености, които по изискване на мама и татко на малките сладури, е трябвало да останат в стаята.

Детска стая за момиче и момче

Следващото им изискване е в помещението да бъдат разположени две ъглови легла с повдигащи механизми, голям гардероб, доста шкафове и едно учебно място.

Детска стая за момиче и момче

Тъй като детската стая е в панелно жилище се налага дизайнерите да проектират кухи гърбове зад леглата, за да може от съществуващите ел. контакти да се изведат необходимите нови изводи – за целта са използвани плоскости с дървесен фурнир.

Интерес сред обзавеждането предизвиква формата на бюрото, чийто дизайн се дължи на намерението за по-функционалното използване на наличното пространство.

Детска стая за момиче и момче

Декоративната преграда между двете легла осигурява и известна самостоятелност на двете деца.

И тъй като двете места за сън са визуално твърде еднакви, за да се определи конкретното им предназначение – кой ще бъде неговият стопанин, стените над тях са декорирани със стикери на любими анимационни герои, които са лесно заменяеми, когато се променят и предпочитанията на децата във времето…

Детска стая за момиче и момче

Голям гардероб, стенен шкаф с TV и оригинални поредица от окачени шкафове, „пълзяща“ от пода по стените над леглата и „слизаща“ към работното място осигуряват достатъчно пространство за съхранение на книги, дрехи, играчки и всякакви други полезни за всяко дете нещица.

Детска стая за момиче и момче

Дори и в мрачен ден, когато слънцето си е взело отпуск от обичайните си задължения, в това детско царство ще бъде винаги слънчево и уютно!

 

Галерия:

Детска стая за момиче и момче Детска стая за момиче и момче Детска стая за момиче и момче Детска стая за момиче и момче Детска стая за момиче и момче Детска стая за момиче и момче Детска стая за момиче и момче

За контакти:

АДОРО ДИЗЙН ЕООД
гр. Варна 9010, ул. Зора 6, партер
0878 813 537, 052 71 30 06
Венци Иванов – интериорен дизайнер – v.ivanov@adorodesign.org
Юлиан Георгиев – 3D дизайнер – y.georgiev@adorodesign.org

www.adorodesign.org

 

]]>
http://interior.jilishta.com/design/interioren-proekt-na-detska-staia-za-mom4e-i-momi4e/feed/ 0
Червено като страст, бяло като нежност и черно за контраст http://interior.jilishta.com/design/interior-realizacia-apartament-kvmanastirski-livadi-sofia/ http://interior.jilishta.com/design/interior-realizacia-apartament-kvmanastirski-livadi-sofia/#respond Thu, 09 Feb 2017 14:25:10 +0000 http://interior.jilishta.com/design/?p=3720 Интериор на апартамент в кв. Манастирски ливади, гр. София

 

Да, точно такова усещане предизвика у нас от пръв поглед интериора на това жилище – червено като страст, бяло като нежност и черно за контраст!

Дневна зона с кът за отдих

Това цветово трио неслучайно наричаме класическо – с него успешно могат да се създават всякакви интериорни картини, които винаги ще бъдат актуални, независимо от модните цветови тенденции. А и фактът, че жилището е собственост на младо семейство съвсем ще изпълни със смисъл и съдържание емоциите, които породи у нас жилището им.

Дневна зона

Любовта традиционно отъждествяваме с червено, бялото е символ на нежност, каквато винаги присъства между хора, които се обичат, и черно… е, да, и в най-добрите семейства понякога, да се надяваме, че в повечето случаи е за кратко, се понасят черни облаци и бури…

И все пак да се върнем на интериорното решение на апартамента, с приблизителна площ около 90 кв.м, който се намира в кв. Манастирски ливади на столицата.

Автор на проекта и последващата реализация е интериорният дизайнер Иван Стефанов от студио „Sproject“.

Кухня и кът за хранене

Апартаментът се състои от дневна зона с кухня и кът за хранене, спалня, баня и стая за гости, в бъдеще време детска, която не е обект на настоящия проект.

Кътът за отдих в дневната зона е решен с бяла ъглова мека мебел, а на отсрещната стена е разположена стенна модулна секция от тъмно венге с TV  и окачени шкафове в червено. Подът е бял гранитогрес, а окаченият таван със скрито осветление е в черно и бяло.

Фокусна точка в дизайна на дневната несъмнено е стената с декоративни ниши от гипсокартон, решени в бяло, червено и вградено осветление, създаващи впечатляващи ефекти.

Кухня

Същата цветова концепция е използвана и при обзавеждането на Г-образната кухня. Мебелите са венге, горните шкафове в червен гланц, плотовете са в бяло, а стените в бледо сиво.

Кътът за хранене е разположен между къта за отдих и кухнята. Масата е разтегателна, столовете са в бяло, корпусите на мебелите са също венге.

Спалня

Цветовото решение на спалнята, макар и по-различно, създава необходимата доза уют и интимност.

TV - кът в спалнята

Много тъмно шоколадово кафяво е избрано за стената над леглото, украсена с принт, бяло и венге  за мебелите (включително и за гардероба, който не се вижда на снимките) и млечно бежово нюанси за интериорния текстил.

Баня

В банята, обзаведена с хидро-масажна душ кабина, е заложено на светло зелено и бяло както за стенната керамика, така и за пода.

Антре

Дългото и тясно антре е освежено с прасковен цвят за стените и окачен таван с вградени лунички.

Макар и да не разполагаме с подробни  снимки на всяко кътче от това жилище, всеки може да придобие представа от общата рамка на стилната интериорна картина, че тук присъства всеки един детайл, осигуряващ на обитателите уют, функционалност и комфорт.

 

Галерия:

Дневна зона с кът за отдих Дневна зона Кухня и кът за хранене Баня Кухня Спалня TV - кът в спалнята Антре

За контакти:

Интериорен дизайнер: Иван Стефанов 

тел: 0884 35 10 11
e-mail: stefanovproject@gmail.com
www.sproject.eu

 

 

]]>
http://interior.jilishta.com/design/interior-realizacia-apartament-kvmanastirski-livadi-sofia/feed/ 0
Камина в дневната – любов завинаги! http://interior.jilishta.com/design/37-idei-za-kamini-sas-zakriti-kameri/ http://interior.jilishta.com/design/37-idei-za-kamini-sas-zakriti-kameri/#respond Tue, 31 Jan 2017 16:00:44 +0000 http://interior.jilishta.com/design/?p=3675 37 идеи за камини със закрити камери в дневната

 

В човешкия живот има много форми на любов – първа, зряла, последна… Но има и любов завинаги, макар и да не става въпрос само за емоционални  отношения между хората, а страст към нещо твърде различно, каквото е… камината!

Идеи за дневни с камини със закрити камери

Няма човек, който да не се влюби в танцуващите пламъци в камината, в уюта, който създават, в топлината им, която сгрява и душата, и да не остане верен на тази си любов, нали?

Идеи за дневни с камини със закрити камери

Камината е бижуто на всяка дневна, стига да може човек да си позволи това истинско съкровище – да, на преден план отново ще предизвикаме темата за маломерните жилища, които обитаваме, в които не винаги има възможност за поставяне на каквото и да било, за което мечтаем, та какво остава и за камина…

Идеи за дневни с камини със закрити камери

С тези си разсъждения май предварително искаме да се извиним на тези, на които тази тема няма да бъде интересна по ред обективни причини, но няма как – вече споменахме, че камината е любов и страст, за която си струва човек да се бори… или поне мечтае!

Идеи за дневни с камини със закрити камери

Да започнем отначало – най-важното е, когато все пак решим да поставим камина у дома, да решим първо какъв тип ще бъде – на дърва, електрическа, на газ или биоетанол.

Идеи за дневни с камини със закрити камери

После е необходимо да се определи мястото й – ако жилището е ново, е лесно, но трябва внимателно да се планира всичко, свързано с монтажа й.

Идеи за дневни с камини със закрити камери

И тъй като камините на дърва най-истински представят прелестта на огъня, са й най-предпочитан вариант. Но едно открито огнище в модерно жилище, независимо дали е къща или апартамент, изисква много повече усилия при поддържането на зоната около камината и… чистене, естествено!

Идеи за дневни с камини със закрити камери

Факт е, че чрез откритите огнища визуалният контакт с горящите дърва е много по-естествен, но закритите се  обслужват по-лесно и това е причината за отдаваните предпочитания на камините със затворени камери.

Идеи за дневни с камини със закрити камери

Дори ще изтъкнем и още една – огънят е здраво укротен между стените на камерата и далеч по-безопасен!

Идеи за дневни с камини със закрити камери

След като се определи мястото за разполагане на камината, трябва да се реши и какъв стил ще бъде нейната „обвивка“ – класически или модерен стил, дали ще има намек и за рустикално звучене, какъв материал ще се избере за облицовката…

Идеи за дневни с камини със закрити камери

Както и в зависимост от разполагането горивната камера едно- или двустранна ще бъде, цветът на обшивката й същият като на стените ли, класическото бяло или пък в контрастиращ на обзавеждането тон…

Идеи за дневни с камини със закрити камери

И още – камината вградена ли ще бъде или ще се изгради допълнителна конструкция от гипсокартон? Облицовка с камък, декоративни тухлички, боя или мазилка?

Идеи за дневни с камини със закрити камери

Въпросите наистина са много, но отговор всеки може да даде сам за себе си, когато първо даде
най-важния – ще има ли камина в дневната?

Идеи за дневни с камини със закрити камери

Всички останали отговори се крият в концепцията за интериорното решение на помещението и избора на стил на обзавеждане, а някои можете да откриете и в нашата галерия!

 

Галерия:

 

Идеи за дневни с камини със закрити камери Идеи за дневни с камини със закрити камери Идеи за дневни с камини със закрити камери Идеи за дневни с камини със закрити камери Идеи за дневни с камини със закрити камери Идеи за дневни с камини със закрити камери Идеи за дневни с камини със закрити камери Идеи за дневни с камини със закрити камери Идеи за дневни с камини със закрити камери Идеи за дневни с камини със закрити камери Идеи за дневни с камини със закрити камери Идеи за дневни с камини със закрити камери Идеи за дневни с камини със закрити камери Идеи за дневни с камини със закрити камери Идеи за дневни с камини със закрити камери Идеи за дневни с камини със закрити камери Идеи за дневни с камини със закрити камери Идеи за дневни с камини със закрити камери Идеи за дневни с камини със закрити камери Идеи за дневни с камини със закрити камери Идеи за дневни с камини със закрити камери Идеи за дневни с камини със закрити камери Идеи за дневни с камини със закрити камери Идеи за дневни с камини със закрити камери Идеи за дневни с камини със закрити камери Идеи за дневни с камини със закрити камери Идеи за дневни с камини със закрити камери Идеи за дневни с камини със закрити камери Идеи за дневни с камини със закрити камери Идеи за дневни с камини със закрити камери Идеи за дневни с камини със закрити камери Идеи за дневни с камини със закрити камери Идеи за дневни с камини със закрити камери Идеи за дневни с камини със закрити камери Идеи за дневни с камини със закрити камери Идеи за дневни с камини със закрити камери Идеи за дневни с камини със закрити камери

 

 

Свързани продукти:

……………………………………….

]]>
http://interior.jilishta.com/design/37-idei-za-kamini-sas-zakriti-kameri/feed/ 0
Антрето – красивата увертюра към интериора на дома http://interior.jilishta.com/design/36-idei-za-interior-na-vhodno-antre/ http://interior.jilishta.com/design/36-idei-za-interior-na-vhodno-antre/#respond Wed, 25 Jan 2017 13:25:10 +0000 http://interior.jilishta.com/design/?p=3634 36 идеи за обзавеждане и декорация на входно антре

 

Както всяко музикално произведение въвежда зрителите и слушателите в предстоящото действие със своята увертюра, а всеки добър роман трябва да има интригуваща пролог, така че да предизвика вниманието на читателите, така и всяко жилище трябва да има своето красиво въведение, т.е., антре!

Идеи за антре

Да, така е, защото антрето – малко или по-голямо, е точно прелюдията към интериорното решение на всяко следващо помещение – дневната, кухнята, банята…

И с риск да ви досадим с повтарянето на сентенцията, че има само един шанс за добро първо впечатление, ще го направим отново, защото както денят се познава по утрото, то така и жилището – по антрето!

Идеи за антре

Вярно, факт е, че за това помещение в модерното ни строителство се отделя твърде малко пространство, но това не е извинение за неговото пренебрегване. Защото в днешно време с наличието на толкова разнообразни материали и техники за тяхната употреба, и малкото антре би могло да бъде стилно обзаведено и функционално като решение.

Идеи за антре

На първо място трябва да обърнем внимание на стените и по този повод не можем да пропуснем да припомним и един известен интериорен трик – ако антрето е дълго и тясно, то стените задължително трябва да бъдат оцветени в светли тонове, а акцентите да са с няколко това по-тъмни.

Идеи за антре

С добавянето и на голямо огледало интериорът на антрето изглежда, макар и само оптически, значително по-просторен.

Идеи за антре

Интензивните силни цветове и лъскави повърхности нямат място в малкото антре, освен само като акценти, защото „затварят“ пространството.

Идеи за антре

Почти традиционно съвременните антрета не разполагат с прозорци, което налага изграждането на подходящо осветление.

Идеи за антре

Инвестицията в различни източници на светлина – стенни аплици, висящи лампи, светодиодни ленти и дори високи настолни лампи, при което се осветяват ефектно различните ъгли, не е никак за подценяване, защото подобно решение също разширява пространството.

antre-3

В последните години в интериорните решения е много актуално да се постига хармонично обединяване на всички жилищни помещения в едно цяло – т.е., ако главен акцент в  дневната да речем е декорацията с камък, то частично и антрето би могло да се украси по сходен начин.

Идеи за антре

Или основният цвят за стените в дневната би могло лекичко да разшири периметъра си като „превземе“ и антрето. И още – поставянето на еднородна подова настилка в антрето и дневната зона също води до визуално обединение на различните функционални зони.

Идеи за антре

Още един трик за зрителна измама или по-скоро за увеличаване на пространството в антрето са фототапетите, които биха добавили дълбочина на пространството.

Идеи за антре

Обзавеждането на малко помещение като антрето изисква и добра организация на мебелите, но това може би вече всички от собствен опит знаят… Все пак, всичко тук трябва да бъде с максимално ергономичен дизайн, а всеки ъгъл или колона позволяват смели експерименти с изграждането и на декоративни ниши за дребни вещи и  аксесоари.

Идеи за антре

Няма как да пропуснем да изтъкнем, че гардеробът е добър приятел на антрето – разбира се, най-често и подходящо е той да бъде вграден, с плъзгащи се и с огледални повърхности врати.

Идеи за антре

Гардеробът има много предимства, но най-голямото е лекотата, с която да се поддържа визуален контрол върху дрехите в него. С функционалните системи за организиране на пространството като кошници, чекмеджета и организатори, гардеробът никога няма да познава думата „хаос“.

Идеи за антре

Домът започва с антрето, а то представя цялото жилище – нека го направи с чар и достойнство!

 

Галерия:

 

Идеи за антре Идеи за антре Идеи за антре Идеи за антре Идеи за антре Идеи за антре Идеи за антре Идеи за антре Идеи за антре Идеи за антре Идеи за антре Идеи за антре Идеи за антре Идеи за антре Идеи за антре Идеи за антре Идеи за антре Идеи за антре Идеи за антре Идеи за антре Идеи за антре Идеи за антре Идеи за антре Идеи за антре Идеи за антре Идеи за антре Идеи за антре Идеи за антре Идеи за антре Идеи за антре Идеи за антре Идеи за антре Идеи за антре Идеи за антре Идеи за антре Идеи за антре

 

 

]]>
http://interior.jilishta.com/design/36-idei-za-interior-na-vhodno-antre/feed/ 0
Камината, телевизора или… и двете? http://interior.jilishta.com/design/36-idei-za-katove-s-tv-i-kamini/ http://interior.jilishta.com/design/36-idei-za-katove-s-tv-i-kamini/#respond Thu, 12 Jan 2017 16:02:21 +0000 http://interior.jilishta.com/design/?p=3577 36 интериорни идеи за кътове с камини и TV

 

Въпрос към всички: ако ви се наложи да избирате какво да поставите като своеобразен център на вашата дневна – камината или телевизора, на кой от вариантите бихте се спрели?

Кът с телевизор и камина

Всъщност, наистина не е лесно да се лишиш от вълшебната игра на пламъците в камината за сметка на връзката с околния свят, каквато ни дава телевизорът, или обратното…

Кът с TV и камина

А ако са поставени на различни стени в дневната, то пак не бихме могли да имаме и двете едновременно… Но с цената на известни усилия и компромиси, източникът на уют и комфорт, какъвто е камината, може да се съюзи с източника на информация в лицето на телевизора.

Кът с TV и камина

Идеята съвсем не е нова, в последните години масово се търсят решения в интериорния дизайн как най-добре да се постигне това съчетание.

Кът с TV и камина

Факт е, че камината е един много мощен визуален център. Буквално интериорът на всяка стая е изграден около него, а и никой не може да оспори твърдението, че минути край великолепния танц на огнените пламъци може да победи в съревнование и с най-скъпите и модерни медицински антистресови средства.

tv-18

Но същевременно жилищата ни са почти претъпкани с постиженията на 21-ви век – компютри, телевизори, музикални уредби, телефони и други устройства, така модерни и агресивни в своя дизайн, който обикновено не е в хармония с типичните класически или рустикални по вид камини.

Кът с телевизор и камина

И в тази връзка се търси някакво обединяващо звено, което да изглади тези несъответствия в стиловете и да създаде една нова стилистика и хармония. А какъв по-добър вариант от камъка?

Кът с TV и камина

Естествен или изкуствен облицовъчен, камъкът е почти неразделна част от дизайна на камините, защо тогава да не се декорира и целия кът на новия център в дневната с него?

Кът с TV и камина

Точно това е една от най-актуалните тенденции в интериорния дизайн напоследък, но задължително телевизорът трябва да бъде „плосък“, за да може да се интегрира добре над камината.

Кът с TV и камина

За вида на камините има доста по-широка гама варианти – на биоетанол, електрически, на газ или на дърва, въпрос на възможност и предпочитания.

Кът с TV и камина

Друг начин за обединяване на телевизора с камината е с помощта на гипсокартон и изграждането на декоративни ниши.

Кът с TV и камина

Е, най-лесно би било телевизорът просто да се постави на стената над камината, ако няма друга възможност…

Кът с TV и камина

И в този случай новият медиен кът, съчетал 2 в 1, ще носи достатъчно удоволствие и комфорт в дневната!

Кът с TV и камина

Да запалим камината, да се настаним удобно и да отворим своя информационен прозорец към света и у нас – идеалното решение особено за студените зимни вечери, нали?

 

Галерия:

 

Кът с TV и камина Кът с TV и камина Кът с TV и камина Кът с TV и камина Кът с TV и камина Кът с TV и камина Кът с TV и камина Кът с TV и камина Кът с TV и камина Кът с TV и камина Кът с TV и камина Кът с TV и камина Кът с TV и камина Кът с TV и камина Кът с TV и камина Кът с TV и камина Кът с TV и камина Кът с TV и камина Кът с TV и камина Кът с TV и камина Кът с TV и камина Кът с TV и камина Кът с TV и камина Кът с TV и камина Кът с TV и камина Кът с TV и камина Кът с TV и камина Кът с TV и камина Кът с TV и камина Кът с TV и камина Кът с TV и камина Кът с TV и камина Кът с TV и камина Кът с TV и камина Кът с телевизор и камина Кът с телевизор и камина

 

 

 

]]>
http://interior.jilishta.com/design/36-idei-za-katove-s-tv-i-kamini/feed/ 0
Цветя и нежност превземат банята! http://interior.jilishta.com/design/2-proekta-na-bani-s-zvetia-jessica-design/ http://interior.jilishta.com/design/2-proekta-na-bani-s-zvetia-jessica-design/#respond Thu, 12 Jan 2017 13:19:06 +0000 http://interior.jilishta.com/design/?p=3560 2 проекта за бани с флорални мотиви от Jessica Design

 

Колкото повече – толкова повече! Този цитат, заимстван от симпатичния на всички ни – и малки, и големи, Мечо Пух, някак неусетно се превърна в наше творческо кредо при представянето на още, и още интериорни идеи за всяко помещение в жилището!

Декори "черешов цвят"

А когато става въпрос за банята… О, да, банята – тази наша светая светих за отдих и релакс, наистина заслужава да намерим най-добрата формула за обзавеждането и цветовото й оформление.

Там, където и когато сме си откраднали доста често само броени минути, за да останем сами със себе си и да се отдадем не само на отдих, но и на необезпокоявано от никого и нищо (стига да не сме взели някой телефон със себе си) планиране на предстоящия ден сутрин или вечер на анализ на изминалия, атмосферата трябва да ни бъде особено приятна и зареждаща – с емоции, с енергия…

Стенни плочки серия Paier на ABK

А какво би могло по-добре направи всичко това от обстановка, изтъкана от нежността на пастелните тонове и шарената усмивка на декори с цветя? Да, да, цветята не могат да се усмихват, но ние го правим почти несъзнателно при вида им, нали?

В контекста на всичко казано дотук и като доказателство за тези ни разсъждения, ви представяме 2 интериорни проекта на бани от студио „Jessica Design“.

„Как в банята разцъфтяха вишни…“

Кът за душ

Странно, но и не съвсем – в тази баня наистина сякаш са разцъфтели вишни, защото декорите са с вишнев цвят! Стенната и подова керамика е от серията „Selena“ на луксозната линия Ceramica Fiore от българския производител KAI Group.

Цялата серия плочки с размери 25х50 за стени и 33.3х33.3 см за под, акцентира чрез дизайна си върху чувството за свобода и лекота в банята.

WC с вградена арматура

Серията се предлага на пазара в две основни цветови гами: нежно розово и лунно сиво – точно вторият вариант е заложен в проекта. Освен стилни декори с цветя, серията съдържа и плочки, напомнящи с вида си  красива дантела.

Ъглово разположен шкаф

Поради скромните си размери, банята е обзаведена само с кът за душ, тоалетната е с вградена в стената арматура, а главният акцент – и функционален, и грабващ с дизайна си, е ъглово разположеният шкаф с мивка.

План на баня с ъглов шкаф и кът за душ

Голямото огледало създава оптическа илюзия по-голям простор, подчертан още от лекотата на почти въздушните пастелни цветове.

Галерия:

План на баня с ъглов шкаф и кът за душ Ъглово разположен шкаф Декори "черешов цвят" Кът за душ WC с вградена арматура

„В компанията на елегантни орхидеи…“

Стенни плочки серия Paier на ABK

В тази баня, обзаведена с вана и душ кабина, в компанията на нежни орхидеи всеки би прекарал с удоволствие времето, отделено за бърз душ или релаксираща вана…

Вана и кът за душ

Стенните плочи с размери 30х75 см са от колекцията „Papier“ на италианския производител ABK Group .
Нежни цветове, графичен дизайн и интересни текстури си дават среща в тази серия керамични плочки, за да създадат неочаквани и сложни ефекти, наподобявайки картини с изглед на мозайка.

Мивка с шкаф

Подовата керамика, наподобяваща дървесен декор и с размери 20х80 см, е от колекцията Soleras Naturale, също на АВК.

План на банята с вана и душ-кабина

Кътът за душ е отделен със стъклени прегради от ваната, тоалетната е с вградена в стената арматура, мивката е поставена върху шкаф с дървесен фурнир, а голямото огледало е монтирано над него на стената.

Галерия:

План на банята с вана и душ-кабина Стенни плочки серия Paier на ABK Мивка с шкаф Вана и кът за душ WC с вградена арматура

Ако и вие харесвате компанията на цветя в банята, то трябва да ви споделим, че всички продукти, заложени в проектите на дизайнерите от студио „Jessiсa Design“,

Екип интериорно студио "Jessica Design" - инж. Даниела Костова, инж. Татяна Златева, Десислава Джикова, Евелина Желязкова

можете да откриете в шоу-рума на фирма „Jessica“ на адрес:

гр. София, бул. Ботевградско шосе, № 229

тел: 02/945 44 85, 945 11 25, e-mail: office@jessica.bg

 www.jessica.bg

 

 

]]>
http://interior.jilishta.com/design/2-proekta-na-bani-s-zvetia-jessica-design/feed/ 0
Да се почувстваш наистина „у дома“! http://interior.jilishta.com/design/interior-na-apartament-73kv-m-ov4a-kupel/ http://interior.jilishta.com/design/interior-na-apartament-73kv-m-ov4a-kupel/#respond Tue, 10 Jan 2017 13:39:51 +0000 http://interior.jilishta.com/design/?p=3537 Интериор на апартамент с площ 73 кв.м в гр. София

 

Да си бъдем наистина у дома! Нали всички си мечтаем за това – когато през работното ни ежедневие проблемите ни идват доста в повече, този копнеж неканен се промъква в мислите ни – ех, кога ли ще се прибера най-после у дома?

Кът за отдих в дневната

Когато сме някъде далеч, далеч, колкото и да ни е било хубаво там, рано или късно на всички ни се иска все в някой момент да се завърнем пак там, у дома…

Домът, който сме създали по свой образ и подобие – топъл, комфортен, уютен… Е, понякога при „рисуването“ на този образ може и да сме използвали заемки от лъскави образци като по филмите, или сме се оставяли на влиянието на модните за момента тенденции, или просто… сме видели интериора на мечтаното жилище в сънищата си?

Кът за отдих в дневната

Все едно как, важното е да усетим, че това е наистина нашият дом, да усетим „домашния му дух“, да се слеем с цветовете и формите му, да им се наслаждаваме дълго, защото знаем, че те носят нещичко от собствения ни натюрел и характер!

Кът за отдих с мека мебел

Вероятно почти всички сме на едно мнение, нали? Е, може и да има изключения, но то е защото някои сред нас все още мечтаят и търсят своя пристан в морето на живота…

И без да губим повече време, ще споделим, че жилището, което представяме тук, е с обща площ 73 кв.м и се намира в кв. Овча купел на столицата, а как започва и свършва всичко при намиране на най-добрата формула за интериорния му дизайн, ни разказа авторът му – интериорният дизайнер  Антония Саранеделчева от „Моми Студио”.

Кът за отдих с мека мебел

Но преди това само ще вметнем, че творческото кредо за проектирането  на студиото  идва от разбирането, че „Домът е такъв, какъвто е човекът!“.

Дневна зона

„Проектирането на апартамент „Нюанси“ премина с голяма лекота и огромно доверие от страна на клиентите. Поставената задача беше да създадем уютен, топъл дом – извън клишето!

Кът за хранене

Планът на апартамента се състои от дневна, обединена с трапезария и кухня, две спални, баня, санитарно помещение и коридор.

Кухня и кът за хранене

Донякъде минус на това жилище е неголямата площ, която е предвидена за дневната зона, но това в известна степен компенсирахме чрез липсата на врата, както и чрез еднаквата подова настилка в дневната и коридора, допринесла за визуалното им обединяване.

Родителска спалня

Спалните – както родителската, така и детската, са решени в нежни розови нюанси, които подчертават женското присъствие на собственичките. Мебелите и в двете помещения са в бяло.

Детска стая

В детската стая е организиран и функционален работен кът в непосредствена близост до прозореца.

Детска стая

За банята отново е преобладаващ белият цвят, а декорите са с геометрични фигури, които са водещи мотив в целия апартамент.

Баня

Уют, комфорт и много нежност лъхат от всеки един детайл в интериорното решение на това жилище, където всеки би се почувствал действително у дома!

 

Галерия:

Фотограф: Яна Блажева

Кът за отдих в дневната Кът за отдих с мека мебел Кът за отдих в дневната Кът за отдих в дневната Кът за отдих с мека мебел Кът за хранене Кухня и кът за хранене Дневна зона Кухня и кът за хранене Кухня и кът за хранене Детска стая Детска стая Детска стая Детска стая Баня Родителска спалня Родителска спалня

За контакти: „Моми Студио”

Антония Стефанова Саранеделчева – интериорен дизайнер

тел.: 0888 973 692, e-mail: momi.studio@yahoo.com

www.momistudio.com

 

 

]]>
http://interior.jilishta.com/design/interior-na-apartament-73kv-m-ov4a-kupel/feed/ 0
Как слънцето се настани в прегръдката на нежни пастели… http://interior.jilishta.com/design/slan4evi-akzenti-i-nejni-pasteli-interior-apartament/ http://interior.jilishta.com/design/slan4evi-akzenti-i-nejni-pasteli-interior-apartament/#respond Fri, 02 Dec 2016 15:11:49 +0000 http://interior.jilishta.com/design/?p=3481 Интериорен проект на ново жилище в гр. София

 

Ех, слънцето… Когато е лято, понякога ни идва малко в повече и дори лекичко започваме да страним от жарката му любов, но когато „сняг забръска…“, с умиление си спомняме за топлите му ласки и започваме – волно или не толкова, да копнеем, да мечтаем, да бленуваме за неговото присъствие, та дори и му прощаваме всички твърде горещи изблици…

Дневна зона с кухня, трапезария и кът за отдих

И какво общо има слънцето точно тук и сега, ще ни попитате вероятно? Прави сте, лиричните отклонения този път ни поведоха в една малко лятна посока, не че имаме нещо против, но истината е друга!

Дневна зона с кухня, трапезария и кът за отдих

Асоциацията със слънцето дойде съвсем логично, когато разгледахме интериорния проект на ново жилище в гр. София, създаден от инж. Даниела Костова от студио “Jessica Design“, а как то е попаднало в прегръдките на нежни пастелни тонове, вярваме, че ще откриете и сами!

План на апартамента

Апартаментът се състои от дневна зона с кухня, трапезария и кът за отдих, спалня с прилежаща баня и дрешник, и втора, по-малка баня – за гости.

Дневна зона

Всички мебели за обзавеждане в дневната зона са проектирани по индивидуален дизайн специално за клиентите и изработени от подизпълнители на фирма „Jessica Sofia“.

Кухня с бар-плот

Бялата кухня от МДФ впечатлява с ергономичната си форма, а високият бар-плот върху стъклена основа (триплекс) визуално отделя къта за готвене от къта за отдих.

Именно тук са слънчевите акценти, които толкова ни впечатлиха – меката мебел в топло оранжево и високите столчета с тапицерия в същия тон, който някак почти вълшебно се отразява в повърхността на стъклената основа на плота.

Дневна зона с TV-кът

В къта за отдих са проектирани още шкафове за съхранение, нисък TV-модул с клапващи вратички и 2  рафта със скрит монтаж. Интересен акцент тук е и декорацията с бели тухлички на стената зад телевизора.

Подът е покрит с керамични плочи с ефект на дърво, също осигурени от Jessica. Осветлението е решено с вградени лунички на тавана, висока стояща лампа до дивана и висящ над бар-плота пендел (лампа с абажур).

Вариант с трапезарна маса

Разработени са два варианта за къта за хранене – единият, малко по-екстравагантен, е домакините да използват  бар-плота и високи столчета край него, а другият включва  трапезарна маса със стандартна височина и отново стъклена основа,  както и прилежащи столове към нея.

Изборът все още не е направен, но се надяваме, че след време ще разберем на кой от двата варианта са се спрели собствениците!

Аранжировка на дневната зона

В къта за отдих са проектирани край дивана шкафове за съхранение, нисък ТВ-модул с клапващи вратички и 2  рафта със скрит монтаж. Интересен акцент тук е и декорацията с бели тухлички на стената зад телевизора.

Подът е покрит с керамични плочи с ефект на дърво, също осигурени от Jessica. Осветлението е решено с вградени лунички на тавана, висок лампа до дивана и окачен лампион над бар-плота.

Голяма баня

Голямата баня - с кът за душ

Голямата баня в апартамента е оборудвана с кът за душ. Цветовото решение е основано на бяло и сиво-бежови нюанси, а плочките са от испанския производител Ape Ceramica.

Голямата баня

Тоалетната е с вградена в стената арматура, а мивката е монтирана върху окачен бял шкаф.

Малка баня

Малката баня в жилището

В по-малката като площ баня също е предвиден кът за душ, но приковаващият вниманието акцент тук е мивката от дърво, поставена върху плот.

Малката баня в жилището

Бяло-розовите нежни нюанси в цветовото решение за стените си партнират успешно с подовите плочки в дървесен натюрел, декорите с флорални мотиви и мивката.

Малката баня в жилището

Стенната и подова керамика отново е от испанската фабрика Ape Ceramica.

Спалня

Вариант на спалнята с бели стени (латекс)

Спалнята е онова помещение в жилището, което всички безкрайно много обичаме и искаме да бъде не само най-комфортно, но и най-естетически издържаната ни светая светих. И това е главната причина да се питаме това така ли да бъде или да има и още нещо, а ако поставим тук това, а там…

Е, колебанията са ни присъщи, особено на дамската половина от човечеството и по тази причина за това помещение дизайнерът е разработил цели 3 варианта!

Вариант на спалнята с бели стени (латекс)

В основата на всеки от тях е голямо легло от МДФ фурнир дъб в комбинация с масив дъб с ефект на състаряване (патина), тоалетка  с крака от масив, луксозен мокет на пода и нежността на бялото като основен цвят в интериорната концепция.

Разликите са в детайлите: в единият вариант на спалнята стените са покрити с интериорна боя (латекс), а над тоалетката е монтирано голямо огледало с правоъгълна форма.

Следващото предложение включва частична декорация на стената зад леглото с бели тухлички и същото като размер огледало над тоалетката.

Вариант на спалнята с бели тухлички и голямо правоъгълно огледало

При третият вариант над тоалетката е поставено кръгло огледало, което с деликатния си овал внася  още повече лекота, светлина и простор в помещението.

Вариант на спалнята с бели декоративни тухлички на стената и кръгло огледало

И ако някой от вас беше на мястото на собствениците и най-вече на нежната половинка в семейството, на кой от трите бихте се спрели? Еднакво ефектни са, за което допринасят и ярките акценти в интериорния текстил, но все пак? Или и за вас изборът ще се окаже също толкова труден?

Вариант на спалнята с бели декоративни тухлички на стената и кръгло огледало на тоалетката

Всички заложени в интериорния проект на апартамента елементи на обзавеждането не само можете да откриете сред предложенията в продуктовата гама и предлагани услуги на фирма „Jessica Sofia” в шоу-рума на компанията на бул. Ботевградско шосе, № 229, но и дизайнерите от интериорното студио „Jessica Design“ биха могли да създадат и образа на вашия мечтан дом!

Екип интериорно студио "Jessica Design" - инж. Даниела Костова, инж. Татяна Златева, Десислава Джикова, Евелина Желязкова

 

Галерия:

 

Дневна зона с кухня, трапезария и кът за отдих Вариант с трапезарна маса Кухня с бар-плот Дневна зона с кухня, трапезария и кът за отдих Дневна зона с TV-кът Аранжировка на дневната зона Голямата  баня - с кът за душ Голямата  баня Голямата  баня - с кът за душ Голямата  баня - с кът за душ Голямата  баня - с кът за душ Голямата  баня - с кът за душ Малката баня в жилището Малката баня в жилището Малката баня в жилището Малката баня в жилището Малката баня в жилището Малката баня в жилището Вариант на спалнята с бели стени (латекс) Вариант на спалнята с бели стени (латекс) Вариант на спалнята с бели стени (латекс) Вариант на спалнята с бели стени (латекс) Вариант на спалнята с бели тухлички на стената Вариант на спалнята с бели тухлички и голямо правоъгълно огледало Вариант на спалнята с бели декоративни тухлички на стената и правоъгълно огледало на тоалетката Вариант на спалнята с бели тухлички и голямо правоъгълно огледало Вариант на спалнята с бели декоративни тухлички на стената и голямо правоъгълно огледало на тоалетката Вариант на спалнята с бели декоративни тухлички на стената и кръгло огледало на тоалетката Вариант на спалнята с бели декоративни тухлички на стената и кръгло огледало Вариант на спалнята с бели декоративни тухлички на стената и кръгло огледало на тоалетката Вариант на спалнята с бели декоративни тухлички на стената и кръгло огледало на тоалетката Вариант на спалнята с бели декоративни тухлички на стената и кръгло огледало на тоалетката Аранжировка на жилището План на апартамента Екип интериорно студио "Jessica Design" - инж. Даниела Костова, инж. Татяна Златева, Десислава Джикова, Евелина Желязкова

 

За контакти:

„Jessica Sofia“

гр. София, бул. Ботевградско шосе, № 229

тел: 02/945 44 85, 945 50 97

GSM:   +359888985526

e-mail: office@jessica.bg

http://www.jessica.bg

.

 

]]>
http://interior.jilishta.com/design/slan4evi-akzenti-i-nejni-pasteli-interior-apartament/feed/ 0