Газови камини – екологични и ефектни

Камината – традиция  в развитие

Двулицева газова камина

Чудните картини, които рисуват пламъците в камините запленяват и очароват всички ни, но понякога факта, че е необходимо да се мисли и за снабдяване с дърва или пелети, както и за място, в което да се съхраняват, са на път да ни откажат от така мечтаната къмина у дома.

Освен традиционните камини на дърва,  на пазара се предлага  и голямо разнообразие от газови камини, което със стремителното газифициране у нас вече дава алтернативна възможност на всички, които искат да се наслаждават на уюта и топлината, предлагани от камините. При това икономично  и  напълно екологично.

 

Газовите камини позволяват да се любуваме на играта на живия огън, излъчван от един от типовете  най–икономични горива – метан (природен газ ) или пропан бутан. Те притежават висок топлинен ефект, мигновено затопляне, безшумна работа, просто управление, пожаробезопастност.

Системата обезпечaва образуване на смес от  газообразно гориво и въздух. Подаването им в мястото на горене представлява горелка. Тя е укрепена  с метална арматура и снабдена със система за управление. Докато ръчното управление позволява регулирането на интензитета на пламъка, то автоматичното  управлението освен това гарантира  и безопасен режим на експлоатация на камините чрез система от датчици.

Например, автоматиката изключва  подаването на газ при превишаване нивото на концентрация на  въглероден диоксид  в помещението.  И обратното – увеличава интензивността  на горене,  ако температурата на помещението е паднала под нивото на  установената температура на дома. Освен това, системата за автоматично управление  поддържа постоянно налягането на газта в горелката.

Елегантен интериор с акцент газова камина

Модели на газови камини и цени вижте тук…

Кликнете върху снимките..

Газова камина Venezia 130 - вижте техничиската характеристика и цена... Газова камина Venezia 130 - вижте техничиската характеристика и цена...

Газова камина Roma 50 - вижте техничиската характеристика и цена...

Външен отоплител Falò - вижте техничиската характеристика и цена...

Газовите камини

Съществен момент при избора на газова горелка зависи от това, че устройството, което работи  на един тип газ, не може да  функционира на друг  вид.  Ето защо, преди да закупите камина  следва да знаете ще бъде ли подвключена системата към магистралата на газопровода (метан) или ще бъде на бутилка пропан–бутан.

Газовите камери за камини се отличават с различен дизайн и номинална топлинна мощност. Могат да бъдат с плосък екран, с две стъкла, двулицеви, както и кръгли. Размерите им могат да достигнат и до 2 метра. Отвътре за допълнително естетическо внушение се окомплектоват с керамични дърва, камъчета или  система за постигане на ефекта  “танцуващи пламъци”

камини

Отвеждането на димни газове може да бъде или през покрива, или през стена. Въздухът, необходим за горенето, идва директно отвън  чрез тръба, комбинирана за изход и вход с концентрична тръба. При този начин на свързване, няма нужда от допълнително захранване  със свеж въздух.

 

Споделете тази публикация