Интериор на лофт апартамент в гр. Минск

Една красива история за необичайни идеи и перфектен дизайн

Високи тавани, големи прозорци, свободно пространство, очарованието на скатен покрив  и в добавка декорация с промишлен нюанс – естествено, че става въпрос за интериор на апартамент в стил лофт.

Интериорът на този елегантен и безупречно обзаведен апартамент, намиращ се в столицата на Беларус, гр. Минск, е създаден от дизайнера  Александър Угляница.

От пръв поглед се усеща спокойното гостоприемство, което излъчва жилището, базирано на интересната цветова композиция и използваните материали.

Макар и за традиционния вкус смесването на дърво, тухли и бетон да изглежда твърде странно, то и най-предубедените към интериорите с промишлен привкус със сигурност ще останат очаровани от резултата, който виждат тук.

Не можем и да отречем, че в това жилище никак не липсват контрастни обрати, а може би точно в това се състои очарованието му?!

В центъра на дневната е разположена прекрасна камина, около която е развит кът за отдих. Смарагдово зеленият диван въздейства на възприятието като светъл цветен лъч на фона на комбинацията от градски и промишлен декор.

Високите до тавана прозорци позволяват свободното навлизане на естествената слънчева светлина, която се плъзга и сякаш стопля сивия бетон и облицовката от тухли по стените.

Подът от естествено дърво и ламперията на тавана внасят оптически още топлина и уют в жилищното пространство на апартамента.

Метално стълбище отвежда към втория етаж, където е зоната сън, а на емпоре, обградено с медни тръби, вместо стандартни парапети, е разположен работен кабинет.

Окачените осветителни тела, както и високата лампа с интересен дизайн, поставят оригинален акцент в интериорната композиция на апартамента.

Интериорът на този дом много напомня на уютна планинска хижа, в която обаче, незнайно как, са се появили елементи на парни машини.

С други думи – интересни идеи с неочаквана реализация, които със сигурност не можем равнодушно да отминем!

 

Галерия:

 

 

Продукти в магазин Жилища 

……………………………………….

Споделете тази публикация

Post Comment