ЖИЛИЩА

Интериор ДекорацияИнтериорни проектиИнтериорен дизайн

Интериори с кралски акценти

Енигмата на лилавия цвят

 

Някога в древността лилавия цвят се е възприемал като  символ на лукс, елегантност и изтънченост, запазен знак за  кралски особи, а понякога и дори като магически  и мистериозен.

Днес все още цветът носи голяма част от старата си слава и първоначална символика, но дали заради модните тенденции, или просто заради очарованието си, лилавото се налага като все по-предпочитан вариант, чрез който в интериора на дома да се добави доза вълнение и илюзорен аромат.

Съществуват много оттенъци и нюанси на лилавото, а всеки от тях създава  различно настроение – от спокойното и отпускащо усещане на лавандулата, през богатия и плътен тон на черницата до нежното присъствие на екзотични орхидеи…

Според психолозите, лилавото и неговите вариации теменужено, виолетово и пурпурно се причисляват към топлите цветове,  въпреки че нещо в него остатъчно напомня за студенина и резервираност. И още -смята се, че лилавото е любимата окраска на творческите натури, както и на всички, които искат да бъдат поне малко загадъчни и енигматични!

Всичко това съвсем спокойно бихме могли да отнесем и до интериора на жилището си, защото нали обкръжението, в което живеем, отразява точно стремежа ни към индивидуалност?!

Често погрешно лилавото се възприема единствено като цвят, носител на женственост – да, той изглежда наистина чудесно в светлите си нюанси в детска стая за момиченце или в спалня на млада дама.

Но всъщност, всичко зависи от това какъв тон ще се избере и с какви други цветове от палитрата ще се съчетае. Така че мъжката половина на човечеството би могла да въздъхне с облекчение и спокойно да приеме лилавото като акцент в интериора на дневната, кухнята или банята на фона на мебели от тъмно дърво и с тапицерия в цвят “старо злато”, например.

В лилавото се открива голяма доза царственост и пищност, което го прави подчертано елегантен и приятен цвят, но не бива да се забравя, че е наситен с изключително голям и силен заряд от емоционално въздействие и затова не бива да се прекалява с него. Отделни акценти в кое да е помещение на дома биха стояли добре, стига правилно да си кореспондират с останалите цветове в обзавеждането и цялостното интериорно решение.

Много добри комбинации се получават при съчетаването на лилавото със сиво и жълто, а с пролетно зеленото усещането за свежест е повече от възхитителна!

Ако харесвате романтичното и луксозно излъчване на лилавото, но ви липсва смелост да му се доверите, разгледайте тази галерия от различни варианти на приложение на кралския цвят – почти сме убедени, че ще откриете търсеното вдъхновение, което ще доведе на гости лилавото в дома ви при някой следващ ремонт!

Галерия:

 

Facebook Коментари


Гугъл+ страницата на Жилища Facebook страницата на Жилища  


 

Избор на редактора - категория Интериор

 

 

 

ИнтериорДекорацияИнтериорни проекти


 

Абонирайте се за RSS канал

НОВИ ПРОДУКТИ - магазин ЖИЛИЩА
thumb


thumb


thumb


 

Печка на твърдо гориво

Сгъваемо легло - Como

Тавански стълби - различни модели

Декоративни тухлички

Декоративни камъни

   

Горивни камери за камини

Горивни камери за камини

Декоративни пана

Декоративни панa - XPS 3D - за стени и таван

Простори

Честър - кожено кресло

Капаци за WC

Дървени градински мебели
Дървени градински мебели

  

 

Покривни прозорци

Капандури

Стъклени тухли

Стъклени тухли - размери 19 x 19 x 8 см и 19 x 9.4x 8см

Импрегнатори за дърво

Импрегнатори за дърво

Биокамини

Облицовъчен камък

Етажерки и поставки за баня

 

© 1994 - 2017 jilishta Products. All rights reserved. Политика на поверителност