Камината – една красива рамка за огъня

Ярка атракция, която не остава незабелязана

Огънят – той стопля приятно, но и изгаря разрушително…
Той гали чувствата ни, но и ни хвърля в паника и ужас…
Той е неимоверно нежен, но и трагично опустошителен…

Никой от елементите в природата не е толкова разнолик и разнопосочен като огъня.

Никой от елементите в природата не е толкова разнолик и разнопосочен като огъня. Но точно заради неговата магия, той впечатлява и очарова хората от векове.

И някога, и днес, всички търсим неговата близост – заради топлината, заради красотата, заради уюта, който създава, заради почти хипнотичната сила на магията му, която ни събира край него.

Тя добавя топло усещане не само в буквалния смисъл

И къде другаде, освен в камината можем да укротим ярките пламъци, на които толкова обичаме да се наслаждаваме?

На всички ни е ясно, че през хладните месеци камината е най-притегателния център в дома – за семейството, за гости и приятели. И естествено, стремим се да организираме дневната зона на жилището си така, че най-атрактивното място да бъде отредено за камината. Тя добавя топло усещане не само в буквалния смисъл, но и прави интериора да изглежда още по-стилен и красив.

Много са  стиловете камини, както и са различни източници на гориво – за всеки вкус и предпочитание има съответен отговор и решение.

Но едно е общото – ярката роля на камината като декоративна стойност. Изграждането просто на огнище, комин или поставяне на горивна камера не е достатъчно – оформлението на пространството около камината, независимо дали е с огнище на дърва или газова, вградена в стената, също заслужава особено внимание.

Ярката роля на камината като декоративна стойност

Камината може да бъде съчетана с рафтове и полици, разположени по най-различни форми и контури, съхраняващи различни декоративни предмети дори и в близост, но за предпочитане е камерата да бъде от затворен тип и защитена със стъкло.

Точно за такъв тип камини са идеите, които показваме – може да откриете сред тях вашето решение за оформление на красивата рамка на огъня в дома си!

 

Защото само час пред камината е достатъчен, за да се стопли не само тялото, но и сърцето!

Снимков материал: Bordelet, Caminetti Montegrappa, Chazelles, Rocal, Mobilier DeFrance

Споделете тази публикация