Как банята се превърна във весел зоопарк…

 Интериорен проект на детска баня от Jessica Design

 

Добро утро, жирафчо! Как спа тази нощ, жабке? А ти защо си толкова весела още рано сутринта, гъсеничке?

Интериорен проект на детска баня от студио Jessica Design

Странен ли ви се струва този въображаем диалог? Всъщност, в него няма нищо странно, защото всяко дете с удоволствие би поздравило своите приятели, които живеят не в зоопарка, а в… банята!

Мнозина сред вас вероятно ще ни изведат една купчина доводи, че изграждането на баня само за деца в жилището си е чисто разхищение на пространство, защото децата толкова бързо растат, че докато се обърнеш и банята вече им станала малка… Не в буквалния смисъл, разбира се, а че веселите и пъстроцветни животинчета, фигурки и цветенца вече няма да ги удовлетворяват –  нали (по тяхно мнение) са станали мнооого големи и не са някакви си бебета!

Елементите на обзавеждането са на швейцарския производител Laufen

Има голяма доза истина в тези твърдения, но ние сме на мнение, че нищо, което може да накара децата ни да се усмихват рано сутрин или късно вечер, не може да бъде пренебрегнато, стига родителите да имат възможност – като площ на жилището и финансова обезпеченост.

А и още – всеки, който види тази преливаща от настроение и свежест детска баня, едва ли ще може дълго да устои на желанието си отново да бъде поне за малко дете! И тъй като ние, възрастните, преживяваме отново различни етапи на живота чрез децата си, ето една възможност да го направим и чрез банята – никак не бихме се учудили, ако някоя мама или татко тайно се прокрадват тук, за да се позабавляват във веселата зоо-компания!

Детска баня като весел зоопарк

Автори на интериорния проект са дизайнерите от студио „Jessica Design“, които създават тази пъстра картина в банята с помощта на  колекцията от забавни  санитарни елементи – мивка и WC на Vitra, а огледалото-гъсеничка е на швейцарския производител на обзавеждане за баня Laufen.

План на банята

Стенните, подовите и плочките с декори са от колекцията “Luis I Ella” на Steuler, размерите са 25х33 см. Смесителите и на мивката, и на ваната са от колекции на Hansgrohe.

 

Галерия:

 

Ако искате и вашите деца да се втурват с удоволствие в своята си баня, всички заложени в проекта елементи за обзавеждане на банята можете да откриете в шоу-рума на фирма Jessica Sofia на адрес:

гр. София, бул. Ботевградско шосе, № 229

тел: 02/945 44 85, 945 11 25, e-mail: office@jessica.bg

http://www.jessica.bg

 

 

 

Споделете тази публикация

Post Comment