Стъклото прави чудеса

Стъклото е един от най-разнообразните, красиви, емоционално вълнуващи и атрактивни архитектурни материали с над 4000-годишна богата история.

Днес, с развитието на технологиите, стъклото разкрива своя истински потенциал. То създава впечатление за лекота, свобода, лукс и богатство на пространството, поради което се използва все повече при изграждане на интериора както на жилища, така и на обществени сгради.

Въпреки наложените представи за студенината и твърдостта, които обикновено се асоциират със стъклените повърхности, то е силно естетическо средство за постигане на пластични и ефирни решения на интериорния дизайн.

Стъклото в интериора

Стъклото в интериора

Стъклото в интериора

Трудно би могло да се устои на чара и красотата на стъклото в различните му разновидности.
Неговата природна красота, съчетана с причудливите форми, плод на нестандартното въображение на съвременните дизайнери или заимствани от природата, създават усещането за нещо неповторимо, елегантно и просторно.

Все по-мащабното използване на стъклото е тенденция в световния архитектурен и мебелен дизайн.

Стъклото в интериора Стъклото в интериора

Стъклото подчертава  пластиката и изразителността на композициите

Функционалните и декоративни свойства на стъклото подчертават пластиката и изразителността на композициите, в които участва и им дава съвременно звучене.

Нюансите, отблясъците, прозрачността, неспирната игра на светлината, пречупена през стъклото, мощта на предизвиканите естетически емоции – всичко това създава неповторима атмосфера, идеален и елегантен начин да се обогати, характеризира и индивидуализира интериора.

Стъклото със своето ненатрапчиво присъствие, екстравагантна понякога елегантност и безспорен финес създава едно ново усещане за красота и уникалност на пространството.

 

Споделете тази публикация