ЖИЛИЩА

За градинатаГрадински детайли

Забавен градински полилей – собствено производство!

Декорация  за градината

Уикендът е прекрасно време – за отдих на възрастните и за забавления на децата! Но вероятно на всички ви се е случвало да се чудите как да ангажирате вниманието на малките дяволчета така, че да хем да играят, хем да го правят без да вдигат неизбежната олелия?!

 

Най-добрият начин е да им се измисли някакво занимание в градината – да участват в напояването на жадните растения, да събират изсъхнали листенца или да ви помогнат да си направите сами… полилей!

Може и да не успеете да задържите вниманието им за дълго, но си струва да опитате! Естествено, след това те гордо ще го показват на гостите като собствено творение!

За да се случи това приключение, е необходимо да имате някъде на тавана или в мазето основа на стар полилей с отдавна счупени глобуси, подобен на показания, както и стари чашки и чинийки за чай или кафе.

От всевъзможните кабели на полилея ще ви трябва само тази част, с която после да го окачите в беседката или на някое дърво. Всичко друго е излишно.

Ще е необходимо да се запазят и поставките на някогашните стъклени тела. Върху тях с помощта на някое магическо моментно лепило (има богат избор на пазара) се залепят първо чинийките, а върху тях – самите чашки.

Ако декорацията им не ви допада, можете с помощта на децата да ги оцветите във всякакви ярки цветове, с точки, чертички, цветенца и каквито други фигурки фантазията ви роди. В случай, че разполагате и със стар чайник, за чието закрепване ще трябва уверена в майсторлъка си мъжка ръка, ефектът ще е още по-голям. Основата на полилея също може да се оцвети в някой от цветовете на дъгата.

Ако всички тези операции са преминали успешно, във всяка чашка се поставя най-накрая по една свещичка. Новото творение се закрепва с кабел, въженци или друг подходящ материал да виси някъде в беседката, под навеса или на дървен клон.

 През деня саморъчно изработеното осветително тяло няма начин да не предизвика усмивки, добро настроение и естествено, завист сред гостите.

 

И когато вечерта настане, ще трябва да се качите (със стълба или стол) просто да запалите свещичките.

Вероятно в градината си вече имате и други, по-традиционни осветителни тела, но това със сигурност ще се откроява. Най-вече, защото в забавлението покрай изработването му са участвали всички! Може и да е имало разнобой в творческите идеи и работни похвати, ама никой не е казал, че на творците им е лесно!

Ние ви подаряваме тази идея – за  реализирането й вече вие сте на ход!

Facebook Comments

 

 

За градинатаГрадински детайли


 

Публикувайте снимки на вашите градини

ПУБЛИКУВАЙ СНИМКИ...

 

 

 

Градински барбекюта

Градински барбекюта

 
 

Дървени градински мебели

Градински мебели - комплекти

Тента полиестер -3.5 x 2.5 m...

Тенти. Сенници. Паравани

Простори за градини
и балкони.
 


Мебели от дърво

Градински аксесоари
Палисади

Биокамина - стояща

Дървени градински къщи

Импрегнатори за дърво в ектериор
цените вижте от тук..

Арки и перголи.
Дървени и метални

Детски люлки с катерушка за градината

Детски люлки

Мебели за балкон
Балконски сет


Градински столове

,

 

Биокамини

Облицовъчен камък

Облицовъчен декоративен камък

 

 

© 1994 - 2017 jilishta Products. All rights reserved. Политика на поверителност