Чарът на “горещите” интериори в кухнята

Внимание: темпераментното червено превзема кухнята!

 

Психолозите твърдят, че когато искаме да привлечем вниманието на околните, се обличаме в ярко червено…

Най-важните пътни знаци са също подчинени на този цвят, червени са пламъците на огъня, най-лютите хранителни подправки и какво ли още не…

Да, червеният цвят е не само сигнален, но и притежава силна индивидуалност, носеща огромен потенциал за привличане на вниманието.

О, и още нещо – всеизвестен е фактът, че червеният цвят въздейства силно върху стимулиране на апетита.

Много хора харесват шармантното излъчване на червеното и правят всичко възможно да включат този страстен цвят в интериора на дома си, но не всички се осмеляват да му се доверят при цветовото решение на дневната зона или спалнята си, точно заради неговата сила и не е тайна, донякъде – агресивен характер.

Но когато говорим  за кухнята – е, това вече е съвсем друг въпрос! Съвсем безрезервно бихме приветствали подобно цветово решение по множество причини.

Факт е, че червените кухни стават все по-популярни – разбираемо, в нашия език “кухня” е от женски род, защо да не може тогава това помещение да привлича вниманието и на собственици, и на гости?!

Шегата настрана, но кухните в червено притежават привилегията да внесат наистина индивидуалност на това пространство, в което не само се готви.

Различни нюанси на червеното – от най-яркия до най-тъмно наситения и разнообразието от лъскави и матови текстури могат да създадат един уникален образ на съвременната кухня.

Червеното чудесно се комбинира и с толкова модерните иноксови повърхности на кухненските уреди, но ако все пак за някои от вас червеното идва малко в повече, то тогава има и компромисни решения.

Съчетаването на силата на червеното с бяло, черно, сиво, та дори и бежово  в мебелните композиции или оцветяването на стените на помещението, е не само допустимо, но и ефектно решение.

А има и друг, още по-безболезнен за консервативно настроените,  вариант – само отделни акценти в кухнята да представляват червения цвят. Например, само един плот или няколко столчета в червено са напълно достатъчни, за да се промени атмосферата в кухнята.

Бар столове
Вижте бар столове

Ако харесвате темперамента на червеното, но все още сте намерили необходимата доза кураж, за да му се доверите в своята кухня, вижте нашата галерия – напълно е възможно показаните идеи да ви провокират да го откриете!

 

Галерия:

 

 

 

Споделете тази публикация

Post Comment