Обзавеждане http://interior.jilishta.com/obzavejdane Обзавеждане - списание Жилища Thu, 08 Jun 2017 15:16:32 +0000 bg-BG hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.7.5 Стил, стабилност и хармония – или обзавеждане в сиво! http://interior.jilishta.com/obzavejdane/38-idei-za-dnevni-v-sivo/ http://interior.jilishta.com/obzavejdane/38-idei-za-dnevni-v-sivo/#respond Thu, 08 Jun 2017 15:11:26 +0000 http://interior.jilishta.com/obzavejdane/?p=1567 38 идеи за дневни в различни нюанси на универсалното сиво

 

Независим от времето и модните тенденции – това е най-общата характеристика на сивия цвят!

Този особен представител на цветовата палитра, наричан златната среда между черно и бяло, си остава наистина един от лидерите при обзавеждане на дневната зона.

Да, не можем да отречем, че има нещо строго и делово в излъчването на всички нюанси на сивото, но в същото време цветът е своеобразен посланик на сигурност, хармония и стабилност – това, което ни е най-необходимо в атмосферата на жилищния интериор в часовете, когато най-после сме си у дома!

Ако смятате, че сивото е скучно, веднага ще изложим и други аргументи в негова подкрепа – според психолозите, а ние обичаме да ги цитираме, този цвят е символ на интелект, зрялост и ерудиция, което ни дава пълно основание да го приложим и във все по-умните ни и модерни съвременни жилища!

Шегата настрани, но сивото е един от най-актуалните неутрални цветове за декор на дома, защото наред с другите пастелни цветове предоставя богати възможности за комбинирането му с ярки багри, но и укротява лесно силното им излъчване, за да се постигне същински баланс и хармония.

И като се замислим, то май няма цвят, който да не си подхожда със сиво? Жълто, оранжево, лилаво, червено, зелено, синьо, та дори и кафяво си партнират отлично с този спокоен балансьор на интериорната картина, която всички рисуваме според собствения си вкус и фантазия у дома?!

„Сива буря“ се разразява в модерните интериори – защото сивото е подходящо не само за стените и подовете, но и за мебелите и интериорния текстил.

Този неутрален цвят се поддава лесно на композиране във всичките му тъмни или съвсем светли тонове, стига все пак да не се прекали с дозата сиво и интериорът да придобие мрачни оттенъци.

В зависимост от ефекта, който се търси, се избират и различните вариации на комбинирането му с останалите цветове от палитрата.

В компанията на жълто и бежово сивият цвят почти оживява – комбинацията е стилна, свежа и модерна.

Сиво в съчетание с кафяво и оранжево напомня есенна картина, а с бледо розово и небесно синьо усещането за лекота и нежност в интериора е почти неизбежно!

Ако целта е дневната да има по-драматично и аристократично излъчване, то задължително трябва да се заложи на съчетанието му с червено.

Още по-дръзко е комбинирането на сивото с тюркоазено и цикламено, но какво пък, дизайнът обича смелите ходове!

Класика в жанра си остава комбинирането на сиво с черно и бяло, но поне един ярък акцент никак не би бил излишен, за да се внесе поне малко динамика в картината, наподобяваща фотография от отминали времена…

Сивият цвят е един от основните участници в така модерните напоследък интериори в  индустриален стил, заради характерната им декорация с почти същински бетонни стени.

Важно условие за интериор на дневна с участието на сив цвят е той да бъде добре осветен –  защото цветът се свързва със сянката и при липса на светлина,  стаята може изглежда твърде мрачна. Осветителни тела със силна светлина и големи прозорци ще игнорират подобно усещане.

На пръв поглед сам по себе си сивият цвят, независимо от конкретната тоналност,  изглежда тъжен и монотонен, но когато интериорът на дневната се организира правилно и с помощта на други цветове, то резултатът ще е повече от добър – защото сивото никога няма да излезе от мода, то е своеобразен  символ на безвремие и модерност.

И да повторим – този цвят ще добави елегантност, стил и спокойна хармония във всяко помещение на жилището, не само в дневната, защото освен, че се счита за цвета на лидерството, предразполага към концентрация и пълен релакс!

 

Галерия:

 

]]>
http://interior.jilishta.com/obzavejdane/38-idei-za-dnevni-v-sivo/feed/ 0
Кафе със сметана или горещ тъмен шоколад? http://interior.jilishta.com/obzavejdane/42-idei-za-bani-v-bejovo-kafiavi-tonove/ http://interior.jilishta.com/obzavejdane/42-idei-za-bani-v-bejovo-kafiavi-tonove/#respond Tue, 04 Apr 2017 14:39:16 +0000 http://interior.jilishta.com/obzavejdane/?p=1515 42 идеи за обзавеждане на бани в бежово-кафява тоналност

 

Много, много бихме се радвали, ако можехме някога някъде да ви поканим всички на гости и да ви почерпим кой каквото предпочита – кафе със сметана, горещ шоколад или пък ванилов сладолед?

Идеи за бани в бежово-кафява тоналност

Би било чудесно и дано не ни сметнете за не особено гостоприемни, но тук ще ви подскажем, че всички тези хубави емоции би могла да ви ги създаде и вашата… баня!

Идеи за бани в бежово-кафява тоналност

Е, едва ли ще сервира подобни вкуснотии сама, макар някой ден и това да бъде възможно, като се има предвид в какъв високо технологичен свят живеем, но засега ще се съсредоточим просто върху зрителните усещания, които банята може да създава!

Идеи за бани в бежово-кафява тоналност

Доста често сме повтаряли и по други поводи, че баня, решена в нюанси на бежово и кафяво е най-печелившата формула, особено за всички, които не са любители на промяната и не желаят често да се впускат в онова интересно приключение, наречено „ремонт“!

Идеи за бани в бежово-кафява тоналност

А и не само за тях, защото всички нюанси на кафявото – от най-светло бежово до плътно наситено, може да създава изключително приятни асоциации.

Идеи за бани в бежово-кафява тоналност

Вече споменахме за живителния аромат на сутрешно кафе със сметана и горещия шоколад в приятен следобед в добра компания, но не можем да пропуснем и сходството със стоплени от слънцето стволове на истински дървета в гората през лятото или пък аромата на прясно изорана нива там някъде в полето…

Идеи за бани в бежово-кафява тоналност

Да, да, може да направим още десетки асоциации, но истината е известна на всички – бежовото и кафявото принадлежат към неутралните пастелни тонове, които не само не напрягат очите, но и създават усещане за спокойствие и тишина, където и да са приложени, особено в банята!

И само със смяната на някои дребни аксесоари в други ярки цветове от време на време може да се създаде напълно нова атмосфера в помещението.

Идеи за бани в бежово-кафява тоналност

Ако вече сте решили, че у дома трябва да си имате  „шоколадова“ баня, не забравяйте, че въпреки безопасността на тези цветове, могат да се допуснат и някои леки грешки.

Идеи за бани в бежово-кафява тоналност

Например, не използвайте прекалено тъмен оттенък на кафявото в проектирането на малки бани, защото това визуално ще направи помещението още по-малко. Но ако много държите на щоколадовото, просто го комбинирайте с по-светлите му нюанси, които да са водещи в интериорната концепция на банята.

Идеи за бани в бежово-кафява тоналност

Ако сте решили да обзаведете банята в нюанси на кафявото изцяло – от пода до тавана, правете го с повишено внимание, защото твърде много от този цвят може да направи помещението не само по-малко, но и прекалено мрачно…

Идеи за бани в бежово-кафява тоналност

Психолозите казват, че хората, които избират кафяво-бежовата гама, имат спокоен и силен характер, ценят надеждността и практичността и пренасят тези си качества и в интериора на дома си, който за тях е преди всичко комфорт и уют!

Идеи за бани в бежово-кафява тоналност

Звучи добре, но да се върнем на банята, при проектирането на която най-популярни са следните цветови схеми и нюанси:

Идеи за бани в бежово-кафява тоналност

Цветът на натурално дърво никога не губи своята актуалност, защото носи усещане за естественост, лекота и топлина, така присъщи на природата.

Идеи за бани в бежово-кафява тоналност

 

Цвят венге – един от нюансите на дървото, неравномерен цвят, който със своите оттенъци дава възможност за безкрайно ефектни комбинации с останалите цветове от палитрата, включително червено и розово.

Идеи за бани в бежово-кафява тоналност

Цветът на млечен шоколад – най-апетитната кафява цветова схема. Този цвят е подходящ не само за сладкарските изделия, но също така и за интериора на банята, защото този топъл и излъчващ мекота тон буквално ви обгръща с присъствието си, като създава усещане за комфорт, сигурност и добро настроение.

Идеи за бани в бежово-кафява тоналност

Цветът на кафе с мляко също води до създаване на приятни асоциации – и няма как да бъде другояче, въпреки известната си сдържаност.

Идеи за бани в бежово-кафява тоналност

Бежово  – цветът на универсалната елегантност дава много възможности за обзавеждане във всеки стил, стига за контраст да се използват малко по-наситени акценти в кафяво или други цветове като зелено, бяло, наситено червено, черно и т.н.

Идеи за бани в бежово-кафява тоналност

Бежовото е просто един безопасен цвят и банята, решена с него,  винаги изглежда чисто, спретнато и неподвластна на времето.

Идеи за бани в бежово-кафява тоналност

Няма точна рецепта за уют и комфорт в банята, така както и всички ние сме безкрайно различни, но ако сте сред феновете на пастелните бежово-кафяви тонове, идеите в нашата галерия вероятно са точно като за вас!

 

Галерия:

 

 

 

]]>
http://interior.jilishta.com/obzavejdane/42-idei-za-bani-v-bejovo-kafiavi-tonove/feed/ 0
Лице в лице… с предизвикателствата на дневната http://interior.jilishta.com/obzavejdane/39-idei-za-obzavejdane-na-dnevna-zona-s-kuhnia/ http://interior.jilishta.com/obzavejdane/39-idei-za-obzavejdane-na-dnevna-zona-s-kuhnia/#respond Wed, 22 Mar 2017 14:53:04 +0000 http://interior.jilishta.com/obzavejdane/?p=1464 39 идеи за обзавеждане на дневна зона с кухня и трапезария

 

Съвсем неусетно и за твърде кратък период от време – 10, 20 или там някъде години, дневната зона изживя значителна метаморфоза.

Идеи за обзавеждане на дневна зона

Някога тя се състоеше от отделни помещения – хол, включващ сет от мека мебел и трапезарна маса, който твърде честичко се поддържаше в изряден вид предимно „за пред гости“ и не се обитаваше постоянно, и кухня – в някои случаи с малка маса за хранене, та дори и диванче за следобедна дрямка…

Идеи за обзавеждане на дневна зона

Днес нещата стоят по друг начин и не разкриваме никаква тайна, защото всички знаем, че тези две помещения влязоха в твърд и неразривен съюз, не без помощта и на модерната архитектура и строителство!

Идеи за обзавеждане на дневна зона

И в резултат размерите на дневните стават все по-малки – като логично следствие на строителството на маломерни жилища, които са пък следствие… е, всички знаем на какво, но това е една друга тема, която не ни се засяга… никак дори!

Идеи за обзавеждане на дневна зона

Така съвсем резонно в едно общо помещение трябва да намерят своето място и кухнята, и кътът за хранене, и кътът за отдих.

Идеи за обзавеждане на дневна зона

Погледнато от една страна, това си има и своите предимства – така цялото семейство намира повече време да бъде заедно, домакините не се чувстват изолирани, а и докато вършат разни кулинарни магии, могат да хвърлят по едно око на някой любим сериал в къта за отдих, без да спират работния си процес…

Идеи за обзавеждане на дневна зона

И още: в този си вид дневната предоставя отлична възможност за забавни партита, празнични трапези и уютни събирания с гледане на филм, защото всичко е на една ръка разстояние – и зоната за готвене, и за отдих.

Идеи за обзавеждане на дневна зона

Това вероятно е и най-добрият вариант за гостоприемен дом –  няма да се налага на собствениците на дома да прекарват много време и усилия в прехвърлянето на храна от кухнята към масата с гостите, а и все ще се намери и някой да помогне в бързото сервиране, нали?

Идеи за обзавеждане на дневна зона

За да сме обективни, не можем да пропуснем да изразим и някои от минусите на отворените дневни.

Идеи за обзавеждане на дневна зона

Ясно е, че кухненски шумове и миризми са разположени свободно във въздуха, необходимо е да се проявява повече старание и внимание към чистотата в къта за готвене, защото е на „показ“, не може да се осигури постоянно тишина и спокойствие в къта за отдих, докато в кухнята се случва нещо друго, възникват често спорове в семейството какво трябва да се гледа на телевизора и т.н., и т.н…

Идеи за обзавеждане на дневна зона

Но така или иначе, няма смисъл да се проверява накъде ще натежи везната – към плюсовете или минусите, защото отворените дневни са факт и точно с техните предизвикателства трябва да намерим начини да се справим!

Идеи за обзавеждане на дневна зона

И то не само за правилното позициониране на всяка една зона, но и на интериорното решение на пространството – защото всичко тук трябва да си съвпада както по отношение на цветовете, така и на стиловете.

Идеи за обзавеждане на дневна зона

Една модерна минималистична кухня би била влязла в директен спор с мека мебел в класически стил или с мебели с антикварна стойност, нали?

Идеи за обзавеждане на дневна зона

Вярно е, че може да се постигне и оптическо разделяне на зоните с различни функции (чрез окачени тавани, например или с игра в цветовете на стените), но хармонията е задължително условие за добър краен резултат.

Идеи за обзавеждане на дневна зона

Ако има възможност, за целта могат да се използват и частични преградни стени, бар-плот или кухненски остров, които леко да отделят работната част на кухненския бокс. Най-важното е да не се забравя, че кухнята като дизайн и обзавеждане е продължение на всекидневната… или пък начало?

Идеи за обзавеждане на дневна зона

Проектирането и реализацията на отворената дневна зона е в действителност предизвикателство пред всички собственици, но и същевременно широко поле за изява и реализиране на смели дизайнерски решения с една едничка цел –  създаването на оригинален интериор, отразяващ вкусовете и предпочитанията им.

Идеи за обзавеждане на дневна зона

Няма как ние да подредим и обзаведем вашата дневна, но бихме могли поне донякъде да ви помогнем с поредната доза идеи, които с удоволствие ви подаряваме!

 

Галерия:

 

 

 

]]>
http://interior.jilishta.com/obzavejdane/39-idei-za-obzavejdane-na-dnevna-zona-s-kuhnia/feed/ 0
Масата за хранене – основното не е формата http://interior.jilishta.com/obzavejdane/masata-za-hranene/ http://interior.jilishta.com/obzavejdane/masata-za-hranene/#respond Fri, 11 Nov 2016 14:14:13 +0000 http://interior.jilishta.com/obzavejdane/?p=1425 Кътове за хранене се организират в дневната зона в максимална близост до кухнята, за да бъде удобно на домакинята, а и дори в самата кухня, ако има достатъчно място.

Каква да бъде масата, зависи преди всичко от личните предпочитания.

masa

22

Във формата на масата няма наложени стандарти – кръгла, правоъгълна, овална или квадрат – изборът е индивидуален.

Правоъгълната форма е най-разпространения вариант – особено ако масата е и разтегателна, позволява около нея да седнат възможно най-много хора. Кръгът също има много привърженици – около кръгла маса всеки се чувства равнопоставен и не случайно изразът «около кръглата маса» доби такава популярност и в други измерения на съвременния живот.

23

Галерия:

]]>
http://interior.jilishta.com/obzavejdane/masata-za-hranene/feed/ 0
Покажи ми къде спиш… и ще ти кажа какъв си ти и как живееш! http://interior.jilishta.com/obzavejdane/kakvo-govori-spalniata/ http://interior.jilishta.com/obzavejdane/kakvo-govori-spalniata/#respond Fri, 11 Nov 2016 11:18:46 +0000 http://interior.jilishta.com/obzavejdane/?p=1406 Какво говори спалнята за нас…

Всяко от помещенията в жилището бихме могли да споделим с гости и роднини, но спалнята – едва ли… Тя е мястото, което обикновено превръщаме в “светая светих” на ежедневието си, нашето лично светилище, мястото, в което се уединяваме, когато искаме да се изолираме от външния свят и то не само, за да си наваксаме така необходимите почивка и сън.

01

И как да не е така, като още древните римляни са го правили – в леглото те са спели, почивали, разговаряли, хранили, дори приемали гости!

Е, функцията на спалнята като гостна днес я игнорираме, освен в частни изключения, но закуска в леглото през уикендите е нещо изключително приятно, стига да има ентусиасти да я приготвят и поднесат!

3

4

Дори и да изключим факта, че прекарваме горе-долу 1/3 от денонощието в сън, спалнята заема много важно място в живота ни. Затова, с каквото и да се занимаваме в нея – спим, четем или просто релаксираме, тя трябва да бъде отражение на нашата индивидуалност.

5

Наред със задължителното присъствие на леглото и гардероба, в съвременната спалня място намират редица други мебели – етажерки, полици, телевизионен кът, оборудване за мини-работен кабинет и поне един стол или кресло – че къде другаде можем небрежно да си хвърляме дрехите, когато ни домързява да ги приберем веднага!

За тези от нас, които кипят постоянно от енергия и са винаги в движение, може би ще отива обзавеждане и цветови концепции, изпълнени с динамика – например, светли стени с ярки индивидуални акценти и еклектична колекция от мебели.

6

17

От друга страна, за тези, които вярват, че тяхната спалня трябва да бъде самия идеален център на спокойствие, вероятно биха предпочели меки пастелни цветове, хармониращо оцветяване на обзавеждането и успокояващото излъчване на естественото дърво, за да превърнат спалнята си в истински релаксиращ рай, където нищо не провокира с контрасти погледа.

8

9

Тези от нас, които са абсолютни фенове на изтънчения и луксозен дизайн, вероятно биха приветствали бутиково изпълнение на обзавеждане в спалнята си и драматични цветови контрасти,  за да са не само неотразими, но и стилни индивидуалисти, просто различни от останалите.

16

Привържениците на абсолютния ред на свой ред ще се постараят да организират максимално пространството в спалнята с много рафтове, чекмеджета и шкафчета, за да приберат и скрият всичко на точно определеното му място.

В този случай може и да няма необходимост от стол за нахвърляни дрехи – интересно, ако някой от семейството е толкова подреден, дали това ще се понрави и на половинката му?

Всъщност, защо не, ако другият се грижи за реда!

7

Галерия:

]]> http://interior.jilishta.com/obzavejdane/kakvo-govori-spalniata/feed/ 0 Обзавеждане с италиански чар и стил http://interior.jilishta.com/obzavejdane/obzavejdane-italianski-mebeli-class-interior/ http://interior.jilishta.com/obzavejdane/obzavejdane-italianski-mebeli-class-interior/#respond Tue, 19 Jul 2016 13:39:32 +0000 http://interior.jilishta.com/obzavejdane/?p=1361 Градски шик с мебели от Клас интериор

 

Questa è la mia nuova casa bella! Не, не сме сбъркали – просто някак неволно ни се прищя да проговорим на италиански, завладени от чара на тези мебели, с които всеки би се похвалил, казвайки с гордост – това е моят нов красив дом!

Италиански мебели от Клас Интериор - трапезария

Модерен комфорт или ретро разкош? Без значение кой е вашият стил – добре дошли у дома!

Италиански мебели от Клас Интериор - дневна

И за да не бъдем повече тайнствено загадъчни – защо сме на италианска вълна или по-скоро – на вълна мебели с уникалния италиански стил и чар, ще разкрием, че съвсем в началото на пролетта през тази година компанията Клас интериор отвори врати с изцяло обновен шоу рум в град Пловдив.

Италиански мебели от Клас Интериор - дневна зона

Италиански мебели от Клас Интериор - трапезария

Мебели за дневна зона, кухня, трапезария или баня – всичко това, изработено от сръчни италиански майстори, можете да откриете в изложбената зала на фирмата на ул. „Екзарх Йосиф“, №16, 5-ти етаж, в сърцето на Тютюневия град в Пловдив.

Италиански мебели от Клас Интериор - дневна зона

Италиански мебели от Клас Интериор

И тъй като за някои от вас може би ще са необходими повече доказателства какво би ги провокирало да посетят Града на тепетата, вместо аргументи, предлагаме да се насладите на няколко реализирани от Клас интериор проекти, които ще ви потопят в атмосферата и очарованието на италианските мебели.

Италиански мебели от Клас Интериор - трапезария

Италиански мебели от Клас Интериор - кухня

Ако прецените, че това е вашата „чаша чай“, не пропускайте да се разходите до очарователния Пловдив, за да посетите шоу рума на компанията.

Италиански мебели от Клас Интериор - спалня

Италиански мебели от Клас Интериор - спалня

Той е разположен в един от реставрираните тютюневи складове, емблематични за града, който ще бъде Европейска столица на културата през 2019 година!

Италиански мебели от Клас Интериор - тоалетка

Италиански мебели от Клас Интериор - мивка с огледало

Там ще се насладете на атмосферата на автентичните дървени подове и тавани в съчетание с последните колекции от най-добрите италиански производители.

 

Галерия:

 

 

Още информация за предлаганите от Клас интериор мебели и услуги на:  classinterior.com

 

 

]]>
http://interior.jilishta.com/obzavejdane/obzavejdane-italianski-mebeli-class-interior/feed/ 0
Различна като теб – твоята кухня от Джесика! http://interior.jilishta.com/obzavejdane/kuhni-po-individualen-proekt-ot-jessica/ http://interior.jilishta.com/obzavejdane/kuhni-po-individualen-proekt-ot-jessica/#respond Tue, 14 Jun 2016 14:49:19 +0000 http://interior.jilishta.com/obzavejdane/?p=1323 Кухни по индивидуален дизайн сбъдват мечти…

 

Много, много често всички се отдаваме на мечтите си – за нов дом, за нов интериор, за нова кухня… Нормално, какво би бил животът без мечти, нали?

Мострен модел кухня от Jessica

Но когато настъпи моментът, в който тези мечти ние решаваме, че наистина е време да се сбъднат и то най-вече, когато си пожелаем нова кухня… е, тогава започва една одисея, която малцина автори биха желали да опишат!

Много предложения изкушават очите ни на пазара, но все нещичко не им достига – нещо в цвета, друго в дизайна, ако можеше този шкаф да не е точно там, а плотът да е от друг материал…

Мострен модел кухня от Jessica

Позната история, нали? И тогава на помощ идва собственото ни въображение, което създава един образ, който само дизайнери биха могли да претворят първо в същинска картина, а после – и в реалност!

Много пъти читатели са искали от нас препоръки за фирми, изработващи кухни по поръчка и съвсем навреме за тези, които тръгват в момента по пътя на сбъдването на мечтата за своята нова различна кухня, ние искаме да споделим, че отговори на всички свои въпроси можете да откриете във фирма Джесика София!

Мострен модел кухня от Jessica

Познавате компанията като фирма, която може да предложи пълни комплексни решения за всяка нова или нуждаеща се от ремонт баня, но  сега в продуктовото й портфолио има и нова звезда – вашата мечтана кухня!

Защо сме убедени, че е така? Отговорът е простичък – защото в Джесика могат да проектират и реализират кухнята, която най-точно отговаря на всичко онова, което въображението ви подсказва, че най-точно отговаря на вашите предпочитания, характер и конкретна необходимост!

Моята или... твоята мечтана кухня?

Но преди това искаме да обърнем внимание, че ако търсите доказателства за горната ни теза, то съвсем отскоро в шоу-рума на Джесика на бул. „Ботевградско шосе“ №229 можете да видите и първият реализиран мострен модел на кухня!

Съвременният й дизайн е съобразен с всички изисквания за функционалност и комфорт, а използваните елементи са от най-актуалните модни тенденции в кухненското оборудване.

Мострен модел кухня от Jessica

За да ви помогне да влезете с удоволствие в света на модерните кухни и откриете своята, фирма  Джесика работи в партньорство с български производител на мебели и разполага със собствено дизайнерско студио. Именно дизайнерите могат да проектират и създадат на практика онзи образ на кухня, който така дълго сте търсили…

А всяка една ваша идея може да бъде реализирана с висококачествени материали, най-актуалните цветове и механизми от най-ново поколение.

Стъклото в основата е закалено, трипластово - триплекс

В Джесика вашето въображение ще се срещне с това на дизайнерите, а заедно ще намерите най-прекия път за осъществяване на мечтите си!

Ние само ще подскажем в аванс, че за създаване на мострения модел дизайнерите на фирмата са заложили на елегантни и изчистени модерни форми, подчертани от избрания свеж светъл цвят на ванилия, а за ефектен контраст на пастелната визия  са избрали гръб от черно принт стъкло с декор от цитруси.

Мострен модел кухня от Jessica

Да внесем и още малко уточнения: фасадата на мострената кухня е изпълнена от  MDF боя гланц в комбинация с MDF дъб с отворени пори; обковът на мебелите включва панти Blum с плавно затваряне и вграден Blumotion; функционално и ефектно е решението за вградено LED осветление под горните шкафове.

Особено атрактивна изненада е огледалният цокъл на кухнята, който създава илюзията за плавно „преливане“ към подовата настилка, а уникалният бар-плот с основа от трипластово закалено стъкло и LED осветление буквално ни примами да поседнем и…помечтаем, защото нали и това правим в минутите на отдих в кухнята?

В съвременните кухни на практика се случват много вълшебства, които създават още повече комфорт на всички домакини – в мострения модел можете да се убедите, че те се случват и без вълшебна пръчица: механизмите за ъглов шкаф и вертикално повдигане; вграденият отцедник за чинии; мивката от синтетичен гранит… и още много модерни и полезни кухненски тайнства са доказателствата, в които можете да се уверите лично!

 

Галерия:

 

 

Вашата мечтана и различна кухня може би ви очаква на адрес:

Джесика София

гр. София, бул. Ботевградско шосе, № 229

тел: 02/945 44 85, 945 11 25,

e-mail: office@jessica.bg

http://www.jessica.bg

 

Свързани продукти

……………………………………….

……………………………………….

]]>
http://interior.jilishta.com/obzavejdane/kuhni-po-individualen-proekt-ot-jessica/feed/ 0
Как кухнята получи поздрав от морските дълбини… http://interior.jilishta.com/obzavejdane/30-idei-za-kuhni-v-turkoazeno-sinio/ http://interior.jilishta.com/obzavejdane/30-idei-za-kuhni-v-turkoazeno-sinio/#respond Wed, 27 Jan 2016 15:31:58 +0000 http://interior.jilishta.com/obzavejdane/?p=1288 30 идеи за кухни с акценти в тюркоазено синьо

 

Лято, море, плаж, романтика… Слънцето като главен действащ актьор в лятната пиеса нежно гали морето, а водата блести с най-красивите си нюанси и му изпраща поздрав от тюркоазените си длъбини..

Тюркоазено синя кухня

Да, такава е картината, която всеки е виждал по време на лятната си ваканция и дълго, дълго пази спомена за нея – поне до следващата си почивка! Ясно е, че лесно не се забравят златното сияние на плажовете и тюркоазено синьото на морската вода, но не е и необходимо – просто поканете цвета на полускъпоценния камък в… кухнята!

Тюркоазено синя кухня

Тюркоазено синьото в различни му нюанси не е сред най-предпочитаните решения за кухня – имаме предвид както мебелите в обзавеждането й, така и декорацията на стените.

Тюркоазено, бежово и бяло

Но този цвят наистина изглежда като поздрав от пълното с вълшебства морско дъно, затова решихме да му отделим малко повече внимание!

Тюркоазено и бежово

Тюркоазеният цвят е роден като съчетание от мощната сила на зеленото и освежаващата енергия на синьото. Почти без усилие провокира полет на мечтите към закътани тихи лагуни или гордо застинали в сянката на облаците планински върхове. Този цвят е любим на много хора, дори и без да осъзнават защо…

Бяло и тюркоазено

Факт е, че в буквален превод тюркоазено синьо означава „турски камък“, макар изобщо да няма находища от него в Турция. Получил е наименованието си, защото камъкът е бил внасян в Европа през южната ни съседка от Персия, (днешен Иран), където е имало големи залежи.

Кухня в тюркоазено и пясъчно бежово

Има много легенди и поверия за камъкът тюркоаз: че прогонва лошите мисли, потушава гнева, възстановява хармонията в семейството, носи любов, здраве и щастие, че е универсален камък за добро… Дори древните персийци са вярвали, че ако човек сутрин съзерцава няколко минути тюркоаз, то през деня няма да му се случи нищо лошо!

Комбинация от тюркоазено синьо и бяло

Е, ако цветът на камъка има толкова силни страни, то изборът му за цветово решение дори и само като акцент в кухнята, е повече от подходящ, нали? Още повече, че според психолозите тюркоазеното синьо предразполага към разговори, подобрява концентрацията и създава настроение – а нали точно кухнята е помещението, в което всеки ден или вечер се събира цялото семейство, то напълно логично е там да цари мир и хармония?

Кухня в тюркоазено синьо

Факт е, че този цвят е много специфичен и трябва внимателно да се комбинира с останалите от палитрата. Както морето обича слънцето и плажа, така и тюркоазеното си партнира добре с всякакви нюанси на бежово и жълто.

Тюркоазено сини стени в кухнята

Комбинацията с бяло има опцията да създава още повече простор, особено в по-малки помещения. Черно, сиво и кафяво пък позволяват на тюркоазеното почти да „заблести“ в интериорните решения.
А светло зеленото – пролетно или лимонено, е в състояние да внесе топлина в студена синя гама…

Бяло, слънчево жълто и тюркоазено

Тъй като тюркоазеното синьо изразява хармоничното свързване на магията на водата и въздуха, то принадлежи към студената цветова схема и е твърде подходящо за помещения с южно изложение, които оптически може да охлади.

Тюркоазено синьо като акцент

Заслужава си да се отбележи още, че тюркоазеното синьо не само изглежда страхотно, но и създава атмосфера на свежест и чистота.

Горни шкафове в тюркоазено

И нещо забавно – или не съвсем, зависи от гледната точка, но тюркоазеното синьо е сред цветовете, които въздействат за намаляването на апетита и по-лесното спазване на диети!

Тюркоазено сини аксесоари

Казват, че този цвят е цветът на романтиците и новаторите, но не е липса на смелост да не оцветиш цялата си кухня в тюркоазен нюанс – част от обзавеждането или стените е съвсем достатъчно. А може и просто да заложите на набор от тюркоазени аксесоари, за да привлечете добрите сили на цвета!

Тюркоазено сини стени

Защото и вашата кухня може да хареса поздрава от пълните с тайни морски дълбини!

 

Галерия:

 

Свързани продукти:

……………………………………….

……………………………………….

]]>
http://interior.jilishta.com/obzavejdane/30-idei-za-kuhni-v-turkoazeno-sinio/feed/ 0
Как и защо банята реши да прояви характер… http://interior.jilishta.com/obzavejdane/38-idei-za-dekorazia-s-fototapet-v-baniata/ http://interior.jilishta.com/obzavejdane/38-idei-za-dekorazia-s-fototapet-v-baniata/#respond Tue, 26 Jan 2016 15:50:47 +0000 http://interior.jilishta.com/obzavejdane/?p=1244 38 идеи за декорация с фототапет в банята

 

Вероятно отново се чудите на странните ни хрумвания и асоциации, свързани с такова прозаично действие, каквото е обзавеждането на банята, но не бързайте с критиките…

Дзен мотиви

Защото банята наистина може да прояви характер, когато става въпрос за нейната декорация!

Нощен градски пейзаж

Може и мнозина да смятат, че в такова малко помещение, каквито обикновено са модерните ни съвременни бани, едва се намира място за всичко необходимо за добрата й функционалност, та какво ли остава да се мисли и за декорация?

Животински мотиви

Всъщност, нищо не губим, ако заложим на декорацията с… фототапет! Вярно е, че на пазара се предлагат уникално красиви колекции от керамични плочки в невероятно богата гама цветове и прилежащи аксесоари към тях – фризове и цели пана с различни мотиви, но стремежът към оригиналност провокира и търсенето на други варианти, каквито са фототапетите!

Морско дъно

Факт е, че те заемат част от пространството на стените, които иначе бихме декорирали с плочки, но дават възможност на банята да се превърне в помещение с подчертана индивидуалност!

Цвете

Освен че имат свойството да „оживяват“ интериора с присъствието си, фототапетите могат визуално да разширяват пространството и да създадат оптическа дълбочина на помещението. Да не говорим, че този „прозорец“ към някой наш блян със сигурност ще ни носи радост и задоволство от миговете на релакс в банята.

Зелена ограда

Важното е все пак мотивът на фототапета да отговаря визуално на избрания стил на обзавеждане и да бъде подходящ за помещение, в което влагата не е никак малко!

Средиземноморски изглед

Фототапетите, които са интересна алтернатива за изява на индивидуалност и заместител на керамичните плочки, са изработени обикновено от винил, с по-плътна от стандартните им братовчеди влагоустойчива основа. Те не се поставят с обикновено лепило за тапети, а със специални монтажни лепила за мокри помещения.

Море

Друг вариант, сходен като дизайн на фототапетите, са ламинираните принтове или принт върху стъкло, които също показват голяма устойчивост на механични промени и са водоустойчиви, а могат да се изработват и по поръчка.

Морски пейзаж

За какво си мислим най-вече, когато се отпуснем поне за малко във ваната или влезем под душа? Изключваме житейските битовизми – извън тях остават мечтите и позитивните мисли за нещо, което ни е приятно, като например ваканция в далечни дестинации, нали?

Морски плаж

По тази причина и най-предпочитаните декори на фототапети са точно свързани с тази тема: море, плаж, красива планина, вековна гора, градини с цветя и всякакви пейзажи, които биха ни пренесли поне за мъничко далеч от делничната суета.

Цветя

Не можем да пропуснем да не изтъкнем и картините, свързани със SPA елементи, които биха ни накарали наистина да се почувстваме, макар и у дома, като в същински център за релакс.

Урбан мотив

Темата за града, колкото и да ни се ще да избягаме от него, също е подходяща за декорация на банята, особено модерни и минималистични картини, нощни пейзажи или носталгични изгледи от времената, когато градовете бяха някак си много по-тихи и приятелски настроени към своите обитатели…

Цветя

Фототапети с различни видове цветя, храсти и листа носят послание за свежест, с която се идентифицира точно самостоятелен санитарен възел. Такива акценти оживяват всяко пространство и в допълнение позволяват мислите ни свободно да се разхождат, накъдето вятърът на въображението ни ги насочи!

Дзен мотиви

Единични или групи камъни – този тип мотиви се отнасят до философията на Дзен, която е насочена към пълна релаксация и предполагат човек да  се съсредоточи само върху това, което е естествено. Повечето картини представят камъни, които се използват за масажи и екзотични видове цветя като орхидеи, както и бамбук.

Като в джунглата...

Да не забравим и вариантите с абстрактни или арт-мотиви, както и на представители на целия животински свят…

Арт мотив

Фототапетите могат да се поставят върху цяла стена, част от нея, вратата или дори външната част на стъкления параван в зависимост от формата на картината, на която искаме да се наслаждаваме всяка сутрин или вечер…

Е, сега ще се съгласите ли, че банята може да прояви характер, когато й позволим или по-скоро – позволим на въображението ни да създаде една различна атмосфера?

 

Галерия:

 

 

 

 

]]>
http://interior.jilishta.com/obzavejdane/38-idei-za-dekorazia-s-fototapet-v-baniata/feed/ 0
С известно пристрастие към… неутралитета! http://interior.jilishta.com/obzavejdane/33-idei-za-obzavejdane-na-dnevna-v-neutralnr-tonove/ http://interior.jilishta.com/obzavejdane/33-idei-za-obzavejdane-na-dnevna-v-neutralnr-tonove/#respond Fri, 08 Jan 2016 21:59:48 +0000 http://interior.jilishta.com/obzavejdane/?p=1202 33 идеи за обзавеждане на дневни в неутрални тонове

 

Е, ще си кажете, неутралитетът затова е неутралитет, защото предполага ненамеса от дадена страна към решенията на друга… Така е, факт, и ние нямаме право да се намесваме при вашия избор за обзавеждане на жилищата ви, няма и да го правим, но просто не устояваме на изкушението да подсказваме различни идеи!

Бяло  и различни  нюанси в кафяво

Точно затова си позволихме и малката игра на думи с различен смисъл, защото сега ще стане въпрос за… неутралните цветове в интериора на дневната.

Бежово и сиво

Ако трябва да се „въоръжим“ с точни доказателства, не можем да пропуснем да уточним, че в изобразителното изкуство основните неутрални цветове са бялото и черното, от чието съчетаване се образува и сивото – единствения неутрален вторичен цвят.

Водещ цвят - сив

Но в интериорния дизайн стереотипите отдавна не са това, което са били, и дизайнерите създават непрекъснато алтернативни тонове – отново цветове от спектъра, но по-бледи, приглушени и все пак близки до основните.

Пясъчно и сиво

Например, неутрални тонове на основата на червеното варират от бежово до червеникавокафяво, на жълтото: кремаво, екрю, златисто, на синьото: светло и тъмносиво…

1-neutral

Друг е моментът, че в живота всички наричаме нюансите на сивото, кафявото, бежово, екрю и т.н. пастелни – т.е., спокойни и нежни тонове, които винаги ще имат своите привърженици, защото с техния избор никога не може да се сбърка!

Различни нюанси на бежово

Това сме го повтаряли многократно и отново заставаме на същата позиция, защото тези цветове създават хармония и уют в обзавеждането не само на дневната, но и на всяко друго помещение в жилището.

Различни нюанси на кафявата гама

Имаше години, не много отдавна при това, когато на пазара се предлагаше обзавеждане само в кафяво, бежово и сиво, дори черното бе признак на ярък индивидуализъм, да не говорим за бялото…

Бежово, бяло и кафяво

Е, тези времена минаха, днес ярка експлозия от цветове ни посреща във всеки мебелен магазин, но въпреки това, неутралните тонове не губят позиции поради уникалните си свойства –  едновременно да отбраняват идентичността си и да предразполагат съм лесното им съчетаване с акценти от цялата гама.

Кафяво, бяло и червени акценти

Не е липса на характер или отказ от индивидуалност, когато търсиш спокойствие и уют у дома – това, което ни е най-необходимо в условията на динамичния живот, който всички водим.

Кафяво, бяло и лилави акценти

Не е липса и на смелост да се спреш на „безопасни“ цветове като неутралните тонове, защото всеки сам определя за себе си какво най-много му допада, а нали точно това е целта – да ни бъде приятно и комфортно у дома?

Кафяво и бежово

А смелост винаги може да се прояви при избора на декоративни елементи – ярки възглавнички, килим или пердета, оригинални окачени тавани, фототапет на стената или каквото ни подскаже въображението, ако хармонията на бежово-кафявата-сива интериорна картина в даден момент ни се стори прекалено спокойна.

Нюанси на сиво и бежово

И ако не променяме обзавеждането и цветовата концепция на дневната твърде често (причините за това са различни – страх от „близки срещи“ с майстори или липса на възможност), то аксесоарите могат много по-лесно да бъдат заменяни с други и в различни цветове.

Бежово, сиво и синьо

И още – неутралните цветове подхождат не само на стените на помещенията, но и на мебели от всякакви стилове – и модерни, и класически.

Бежово и бяло

А ако все още се притеснявате, че домът ви ще изглежда донякъде безинтересен, комбинирайте колкото се може повече различни тонове – светли, тъмни и различни материали и тъкани, за да разнообразите неутралната цветова схема.

3-neutlal

И за да запазим своя „неутралитет“, ще спрем дотук с убеждаването в добрите страни на неутралните тонове, но преди това, ако разрешите, ще ви поканим в нашата галерия!

 

Галерия:

 

 

 

 

]]>
http://interior.jilishta.com/obzavejdane/33-idei-za-obzavejdane-na-dnevna-v-neutralnr-tonove/feed/ 0