Летен поглед към трапезарията

Как да променим трапезарията без основен ремонт?

Лятото и сезонът на отпуските провокират не само към отдаване на пълна почивка и блажено бездействие, но и инициират какви ли не ремонтни дейности у дома. Е, няма как – всички обичаме промените!

Някоя нова дрешка е в състояние да повдигне духа ни за доста дълго време, а какво остава, ако променим, например, визията на трапезарията?! Вероятно ще ни бъде доста по-приятно там… до следващата идея за ъпгрейд!

Но малцина са тези, които са обсебени от постоянно ремонтно настроение и “обичат” в дома им да върлуват всякакви майстори… А останалите? Е, те ще трябва да се справят сами с помощта на креативните си идеи,  сръчните си ръце и може би, на разменни начала в това начинаие с добри приятели!

Трапезарията може да придобие съвсем нов изглед дори и само да се декорира една стена с тапети или да се боядиса в контрастиращ на останалите цвят. Заложете на сияйни летни цветове – слънчево жълто или горещо червено, а защо не морско синьо в компанията на тревисто зелено?

Просто изхождайте от настоящите цветови решения и заменяйте или с близки от палитрата, или с тотално контрастни. Всичко зависи от това, доколко трябва да е силен ефектът – леко козметичен или явно забелязващ се.

Смяната на пердетата е другият добър ход. Или ги заменете с щори, ако не можете да изберете цвят и десен за пердета или завеси. Цената дори може да се окаже равностойна.

“Преобличането” на столовете с цветни калъфи също е идея, върху която може да се помисли. Или просто може да  боядисате столовете в какъвто искате цвят, дори и всеки един да е в различен – това пиршество от нюанси и цветове няма как да не създаде настроение!

Не ви се прави нищо такова? Тогава купете нова покривка, заменете и осветителното тяло, добавете ваза с цветя или саксия – промяната ще е поразителна.

Забравихме мебелите! Ако в трапезарията има шкафове, може да се “пременят” с нов тоалет с помощта на разноцветно мебелно фолио – става лесно, а на пазара има голям избор от цветове и текстури.

 

И най-хубавото – за реализацията на такива декоративни промени в трапезарията не е необходимо да жертвате дори част от отпуската си – в най-лошия случай един уикенд ще е достатъчен! Успех!

Прибори за сервиране и хранене в магазин Жилища

Споделете тази публикация

Post Comment