Разделени заедно в интериора

2 идеи за трапезария в дневната

 

В съвременните архитектурни, а и интериорни тенденции, е вече  възприето като модел съчетаването на къта за хранене с къта за отдих в отворената дневна зона. Напълно разбираем подход, защото дори и в жилищата старо строителство, не във всяко има предвидено  достатъчно пространство за отделна стая за хранене – при новите жилища също.

Дори е практика умишлено да се обединяват отделните зони в дома в случай, че по проект не е било заложено да бъде така. Трапезарията и хола спокойно могат да съжителстват в общо помещение, но когато е намерен начин тематично да се обособят, се постига по-голямо уединение при социалната комуникация. Дали това ще бъде направено с преградна стена, с помощта на високи шкафове или с параван – вариантите са много, а предпочитанията – въпрос на инидивидуален вкус.

Първи вариант

 

Разделени заедно в интериора

Всеки собственик сам решава как точно да организира своите функционални кътове, но все пак нашите 2 идеи може да се окажат точно тези, които търсите!

В първия вариант размерът на площта на помещението е 25 кв.м – скромно, но особено популярно решение за дневна зона. От пръв поглед вниманието грабва стилен разделител – декоративна стена,  изработена от гипсокартон, чието предназначение е да раздели къта за хранене от развлекателната зона.

Трапезария-идея1

Благодарение на ярката червена лъскава повърхност тази стена поставя и впечатляващ интериорен акцент в помещението. Освен това се оказва и доста практично решение,  защото в модула откъм къта за отдих е поставен и телевизор.

В зависимост от необходимостта, трапезарната маса може да бъде ползвана от 3-ма или повече членове на семейството – в обичайното си състояние е плътно до декоративната стена, а когато потрябва – се поставя по-централно в обособения за хранене кът. Сочното свежо червено е стилно подкрепено с бяло и черно – едно класическо трио в интериорните концепции, което има заслужено много почитатели!

План на трапезарията


 

Втори вариант

Във втория представен вариант площта на помещението е 30 кв.м и както  в предния, е разделена на място за хранене и кът за отдих и забавления.

И макар че изложението е северно, дневната зона изглежда много свежа и слънчева, не без помощта и на заложените топли жълти нюанси в цветовата концепция на мебелите и декорацията на стените.

Тук разделянето на двете функционални зони е постигнато чрез висока етажерка с асиметрично разположени отворени модули. Ефектът е двоен – всеки кът е визуално изолиран, но същевременно няма твърда преграда пред погледа.

А етажерката е особено практична, защото по рафтовете могат да се подредят различни аксесоари и вещи, необходими за всяка отделна зона.

 

Вази и свещници в магазин Жилища

Споделете тази публикация

Post Comment