Детска стая като цветна джунгла

Когато всички въпроси намират отлични отговори…

Случвало ли ви се е да обещаете нещо на малките си съкровища, а после с ужас да установите, че по различни причини не можете да се справите? И изпаднали в паника как да не нараните деликатните детски душички, се втурвате да търсите помощ, където и както се сетите…

Горе-долу в подобна ситуация са били попаднали и родителите на собственичката на новата детска стая, която ви представяме, а как в рамките на 20-на дни е бил решен сложният им проблем, ни разказа интериорният дизайнер Яна Мечкарова от студио “Кала Дизайн”:

При мен неотдавна дойдоха млади, симпатични и много притеснени родители. Споделиха, че са намислили да подарят на прекрасната си 3-годишна дъщеричка обзавеждане за детска стая.

И не само това, но са й обещали и да празнува рождения си ден в новата стая. Времето ни притискаше сериозно, защото до празника оставаха само 2 седмици и половина.

В момента по стените на помещението вече имаше поставено латексово покритие в различни цветове, а на пода – ламиниран паркет.

Всичко останало беше една голяма въпросителна, на която прекрасните мама и татко не можеха да намерят отговор.

Имахме едно задължително условие: да успеем да разположим 2 легла, бюро и гардероб в пространство от 10 кв.м. Помолих родителите да разпитат хубавичко малкото си съкровище за предпочитанията и мечтите му  за детска стая.

За тяхна голяма изненада, госпожицата имаше конкретни изисквания!

Най-важни бяха цветовете: лилаво, синьо и зелено. Като се вземат предвид зелената и жълтата стена, които вече бяха даденост, задачата ставаше все по трудна.

Други важни заръки на малката интериорна дизайнерка бяха – животните! На всяка цена да има костенурки, жираф и ако успеем да внедрим една пеперуда, тогава всичко щеше да е идеално.

Ден, два главоблъсканици, доста голямо проучване на цветовите комбинации, които вече бяха зададени, и започнахме полека да сглобяваме пъзела.

Костенурките се появиха като дръжки на мебелите и тапицирани табли за легла.

Пеперудата литна на тавана. Моделът на лампата позволява крилцата й да се сменят и така от синя да се превръща в зелена и жълта.

Жирафът също присъства под формата на забавен метър на стената зад вратата. Така изчерпахме членовете на джунглата, без да усложняваме безкрайно конструкциите на мебелите.

Любимите цветове се появиха като комбинация от различни декори на ПДЧ. Разположихме двете легла едно над друго, но разминати.

Така получихме страхотно закътано местенце за игра и още шкафове за играчки. Този кът е снабден със сензорно LED осветление, което внася още повече комфорт.

В средата на стаята, при опората за горното легло, разположихме голямо огледало за принцеси, за да уголемим оптичести пространството.

Бюрото е позиционирано в светлия ъгъл на стаята и е с ергономична, безопасна при игри форма. Стълбичките към втория етаж на леглото  са шкафове, за да се използва максимално възможността за повече обеми за съхранение.

Леглото отгоре е снабдено със собствена лампа, както и с голяма кутия за играчки и книжки. Това разширение, непосредствено преди обезопасяващата преграда, създава повече пространство и въздух за обитателя.

Долното легло е с механизъм за повдигане на матрака и цялата му основа е своеобразен шкаф. До него в дъното има ракла за прибиране на спалното бельо.

Като резултат от това начинание, получих много прегръдки и усмивки от малката собственичка.

Тя беше отпразнувала щастливо своя рожден ден, а родителите й гордо разказаха как всички гостенчетата са проявили огромно желание да идват на гости с преспиване  в новата “цветна джунгла”!”

 

Галерия:

За контакти:

Инж-дизайнер: Яна Мечкарова

Студио “Кала Дизайн”

tel. 0888780852

e-mail:  yanamechkarova.design@gmail.com
                 jana@kala-design.com

www.kala-design.com

 

Споделете тази публикация

Post Comment