Steinfix® – скритият бордюр за атрактивен дизайн в градината

Ограничаващ и дълготрайно фиксиращ профил за бетонови настилки

Всяка градина е прекрасна жива картина, отличаваща се с свой колорит и характер, постигнати с много въображение и сериозен труд. Всеки щрих, цвят и декор се обмислят предварително, за да се постигне визуално атрактивен дизайн, както и максимално съчетание между естетика и функционалност.

Често традиционните бордюри, които отделят тревните площи и цветни лехи от бетоновите настилки, алеи и пътеки, налагат визуално ограничение, нарушаващо хармонията в общия изглед на градината.

Решението как да остане бордюрът скрит за очите от една страна, а от друга естетически и функционално да се придаде желаната форма на градинските бетонови настилки, е завършващият PVC профил Steinfix® .

С помощта на този профил се избягва визуалното ограничение, наложено от традиционните бордюри в естетическото възприятие на цялостния дизайн на градинската площ, но без да се компрометира сигурността на настилките и разместването на плочите в периода на експлоатация.

PVC профилът Steinfix® е предназначен за случаи, в които настилката се полага върху предварително подготвена основа без допълнителни свързващи (залепващи) разтвори, както и при казуси, в които проектът трябва да бъде съобразен с ограничения във височината на основата и настилката.

Steinfix® – скритият бордюр за атрактивен дизайн в градината

Положен под тревата и настилката, профилът подпомага дренажа на водата – съответно тревата и настилката остават защитени, особено след дъжд. Повърхността на плочите от настилката е предпазена от проникване на пръст, а по периферията на затревената площ няма да се появят кафяви петна от задържане на вода в почвата.

Чрез яркия цветови контраст между бетоновите настилки и свежото зелено на плътното затревяване на градинската морава се създава впечатляващ визуален ефект, подчертаващ формите на пътеките, алеите и площадките за кътове за отдих. Този неизменно привличащ погледа ефект може да бъде подсилен и с декоративни камъни или мулч.

Steinfix® – скритият бордюр за атрактивен дизайн в градината

Освен, че фиксира дълготрайно настилките и запазва зелена тревата по цялото им протежение, PVC профилът steinfix® има сериозно предимство пред бетонните бордюри и по отношение на монтажа. При поставянето му, което е изключително лесно, не е необходимо замонолитване, т.е., не се извършва бетониране, задължително при традиционните бордюри.

Вижте видеото със стъпките при монтиране на PVC профила steinfix® – убедително доказателство колко лесно и удобно се работи с него.

Още информация ТУК!