Дървена къща в гората

Баланс между форма и функция

 

Всеки човек от време на време изпитва необходимост да избяга от сивото ежедневие и  да отиде някъде далеч, в прегръдките на природата, където може да се отпусне, да релаксира и да проясни мислите и ума си.

Повечето хора обикновено търсят да направят резервация в закътано ваканционно селище или хотел, или да наемат самостоятелна вила, където да прекарат няколко релаксиращи дни с любим човек или с приятелите и семейството.

Но има и друг вариант: да се изгради своя собствена къщичка сред природата, където може да отиде винаги, когато почувстваш нужда от уидинение.

Тази дървена къща в гората е  един хубав пример за такова решение.
Къщата е разположена в долината Methow, в околностите на Вашингтон, САЩ. Проектирана е от архитектурно студио Balance Associates Architects.

Сградата е построена в подножието на хълм, което налага използването на стабилна бетонна основа. От това местоположение се разкрива невероятно красива гледка към близките планини.

 

На сутеренно ниво са проектирани гараж и складово помещение.
На същинския жилищен етаж в южната част на къщата е разположена дневна зона, включваща хол, трапезария и кухня.

Големи витринни прозорци от 3-те страни на къщата позволяват на обитателите да се наслаждават на прекрасната гледка, която се разкрива,  включително и към близкия поток.

В задната, северна част на къщата,  са разположени спалните, които са с по-ниска височина и по-малки прозорци заради умишлено търсената интимност на обитаване на  частната зона

Тази ваканционна къща е много добре проектирана, защото са взети под внимание всички фактори, съобразно предпочитанията на собствениците.

Тя е едновременно функционална, съдържа всякакви съвременни удобства  и е много, много уютна.

 

 

Красивата природа, която я заобикаля, превръща тази къща в истинска мечта за всеки, който би искал да прекара незабравими уикенди и ваканция.

www.balanceassociates.com/

Споделете тази публикация

Post Comment