Къща като цвете на плажа

Casa Folha

Като истинско цвете, разцъфтяло на плажа, е тази уникална къща, проектирана от бразилското архитектурно студио  “Mareines + Patalano”.

уникален проект

Вдъхновението си за този уникален проект те черпят както от характерния облик на местната бразилска архитектура, така и от горещия и влажен климат на красивия бряг на Angra dos Reis, близо до  Rio de Janeiro, където е разположена сградата.

Покривната конструкция на къщата наподобява цвете

Покривната конструкция на къщата наподобява цвете

Покривната конструкция на къщата наподобява цвете, като всяко едно от листенцата му предпазва от слънце и вятър отделни помещения на сградата, както и пространствата между тях.

Тази абсолютно нестандартна покривна форма осигурява също пасивно охлаждане и естествена вентилация на въздуха, улавяйки хладния бриз, идващ от Южния Атлантическия океан.

максимално ефективно взаимодействието между хората и природата.

Замисълът на архитектите е в проекта за къщата на плажа – Casa Folha, да осъществят максимално ефективно взаимодействието между хората и природата.

Да слеят и размият границите между “вътре” и “вън” чрез щедро остъклени и отворени пространства, да позволят на естествената природа да стане част от интериорните решения.

Естествен център на къщата или по-скоро, резиденцията, е възхитителен атриум, разположен в средата й.

Зашеметяваща като архитектурен силует, Casa Folha оживява още повече през нощта, когато скрити светлини подчертават вдъхновяващите й форми.

Естествен център на къщата или по-скоро, резиденцията, е възхитителен атриум

Цялата покривна конструкция, впечатляваща с естетическата си лекота и финес,  е изработена от слоест дървен материал от евкалипт.

Естествено дърво, ратан, стъкло и патинирани медни елементи са материалите, изградили концепцията на цялостното обзавеждане на къщата – максимално близо до природния натюрел.

Уникална стълба

Спалня

Поглед към кухнята

Разположена в област с изявен влажен климат, къщата е проектирана и изградена така, че да противодейства и устоява на влиянието на времето, както и същевременно да осигури максимален комфорт на своите обитатели.

И без да ги познаваме, сме сигурни, че се чувстват точно така – в красивото си цвете на плажа!

План и разрез на къщата

Изглед към кея

Изглед към кея

www.mareines-patalano.com

Споделете тази публикация

Post Comment