Интериорният танц на къща в Полша

Архитектура и интериорен дизайн в забележителен съюз

 

Музикалният стил Swing се развива в началото на 30-те години на миналия век. Отличава се със силна ритмична част, средно бързо до бързо темпо и „приповдигащ се“ ритъм, характерен за повечето форми на джаза.

Според видни джаз музиканти като Луис Армстронг и Дюк Елингтън няма съществена разлика между джаз и суинг, както и, че джазът по принцип не може да съществува без суинг.

Защо ви припомняме всичко това ли? Защото, къщата, която ви представяме, е наречена от нейния създател – полският архитект  Dagmara Obluska, точно така – Swing, а каква е връзката между музикалния стил, архитектурата и интериорния дизайн, вероятно ще откриете и сами.

Къщата Swing се намира в покрайнините на гр. Варшава. Архитектурният й образ, както и интериорното оформление на вътрешните прострастранства са проектирани в резултат на конкретни изисквания на собствениците.

За да се избегнат затворени пространства с обременителни наклони,  покривът е проектиран с множество разширени прозорци, капандури и ниши.

Тази форма предполага  възможност за максимално усвояване на пространството  без значително увеличение на обема. Решение, което се избира по функционални причини, но има и значителна естетическа стойност.

На първия етаж е развита дневна зона, отличаваща се с изобилие на светлина. Усещането за свобода и простор в пространството е подсилено от използваните пастелни цветове и естествени материали с лъскави повърхности като мрамор и гранит, отразяващи слънчевата светлина и изкуственото осветление вечер.

Един от най-интересните елементи в интериора е точно еркерният прозорец в хола, който достига до втория етаж включително.

Атрактивната балюстрада е изградена от  гипсокартон, подсилен със стоманена рамка. Колоните, които поддържат стълбището, са  друг интересен и доста необичаен интериорен  акцент.

Темата на стълбищни парапети се повтаря при оформлението на декоративните ниши, както и в повечето интериорни детайли в къщата.

Като следствие от нестандартните форми, в много зони на къщата са изградени декоративни ниши с помощта на гипсокартон.

Холът е обзаведен с мека кожена мебел, разположена в близост до камината, а осветителните тела следват общата концепция на извитите линии.

Окачени тавани със скрито осветление и монтирани лунички са поставени във всички помещения на дома, включително и в залата за игри и забавления.

Необичайните интериорни форми, възхитителните  вълнообразни, сякаш танцуващи линии и щедростта на вътрешните пространства на къщата Swing със сигурност ще ви впечатлят така, както и нас, но какво е усещането да живееш в подобен дом, знаят единствено собствениците!

 

Галерия:

 

 

Споделете тази публикация

Post Comment