Архитектурна симфония от мрамор и геометрия

Къща край Мадрид

Тази къща, проектирана от архитектурно студио A-Cero, се намира в едно от най-ексклузивните предградия на Мадрид – градчето Посуело де Аларкон, само на 15 км от испанската столица.

Стремежът на архитектите е да създадат удобна и практична къща, предлагаща максимално високо качество на живот на обитателите.

Къщата е със сравнително скромни за района размери – “само” 1000 кв.м жилищна площ!  Разположена е в правоъгълен парцел от 4500 кв.м с директен достъп до частен път от северната му страна. В южната част на терена е оформена просторна градина с изкуствено декоративно езеро.

Фасадата на къщата е изработена от мрамор травертин

 

Фасадата на къщата е изработена от мрамор травертин, който е комбиниран с тъмно сив гранит при оформлението на главния вход. И при екстериорното, и при интериорното решение водеща линия е белият цвят. Наличието на много прозорци осигуряват на къщата много естествена и оптически манипулирана светлина и жизненост.

Сградата е проектирана на 2 нива – партер и сутерен, като и двете нива са перфектно адаптирани към лекия наклон на терена.

Просторно антре, което пряко комуникира с широк хол, трапезария и кухненски кът.

 

От главния вход се влиза в просторно антре, която пряко комуникира с широк хол,  трапезария и кухненски кът. Ориентацията на дневната зона е към вътрешния двор и само големи витринни прозорци я делят от верандата.

В близост е изграден кът с външно барбекю, както и  плувен басейн с джакузи.

На ниво партер е разположена и основната спалня на собствениците, решена в бяло, декорирано със златисти акценти. Към нея прилежат голям дрешник и просторна баня. На същото ниво е разположена и детската стая.

 

На партера е разположен също и малък апартамент със самостоятелен вход за обслужващия персонал, грижещ се за поддръжката на къщата.

По  вътрешни стълби се слиза в сутерена, където са разположени три спални с бани за гости и зала за игри. На това ниво са обособени още фитнес зала, домашен кино-салон,  винотека и гараж.

 

 

Кът за отдих, край басейна и външното барбекю

Модерният архитектурен стил, базиран на пречупването на различни повърхности и ъгли, довели до получаване на невероятно зрелищен геометричен обем, характеризират сградата като една от най-забележителните постройки в околността.


http://www.a-cero.com/

 

Споделете тази публикация

Post Comment