Едноетажна къща с модерна архитектура в Унгария

Геометрични форми и обеми в хармония с природата

 

Много очарование излъчват всички едноетажни къщи, дори и да са реализирани с методите и средствата на съвременната архитектура, не мислите ли?

В унисон с околния пейзаж

А особено, когато са изградени в унисон с околностите на пейзажа, те сякаш излъчват непосредствен уют и гостоприемство, вписвайки се с лекота в характерните особености на околността.

Къщата е проектирана Т-образно

Друг е въпросът, че за подобно строителство не без значение е и теренът, но липсата на стълби и панорамен изглед от горните етажи чудесно може да се компенсира с добре проектиран и оформен вътрешен двор.

Добре оформена ливада

Градинско осветление създава атмосфера

Всичко това в пълна степен се отнася и за тази модерна къща, проектирана на едно ниво от студио Tóth Project Architecture.

Декоративно езеро

Сградата е разположена в  тих краен квартал на гр.  Mosonmagyaróvár, намиращ се в северозападната част на Унгария.

Верандата е покрита с тикова дървесина

Къщата е с обща площ 235 кв.м и е собственост на 4-членно семейство. Модерния си облик дължи както на архитектурния обем, проектиран в Т-образна форма, така и на използваните фасадни материали – бяла мазилка в комбинация със сив камък и облицовъчни плочи с ефект на тъмно дърво.

Като истинско езеро

В следствие на избраната Т-образна форма, всички жилищни помещения са разположени максимално функционално – от едната страна е зоната за социална комуникация, включваща хол, кухня и трапезария, а другата част на къщата е зоната за сън, съставена от 1 родителска и 2 детски спални.

Подовете са от дърво

Интериорният дизайн на жилищното пространство се отличава  с простота и характерна индивидуалност, дължаща се както на използваните материали, така и на цветовете и формата на мебелите.

Голямо пано е акцентът в дневната

За да се запази максимално усещането за простор във всяко едно помещение, водещите принципи при обзавеждането са функционалност и комфорт с влияние от модерния минималистичен стил.

Кът за сядане

Комбинациите от съчетаване на  белия цвят с елементи с  дървесен ефект доминират в интериорната концепция на цялата къща.

Трапезарията е с поглед към градината

Кухня с бар-плот

Родителската спалня впечатлява с интересната си декорация – паното на стената грабва веднага погледа, но не по-малко впечатляващи са сивия облицовъчен камък на стената и декоративните греди на тавана.

Родителска спалня

Но най-голямото бижу в градината на къщата безспорно е басейнът, наподобяващ с оформлението си естествено езерце.

Кът за срещи с приятели в градината

Просторна веранда осигурява място за отдих в пряка връзка с дневната зона, а за релакс и срещи с приятели е организиран и кът за барбекю  с пъстроцветна тента.

Модерна и функционална къща, която със сигурност е голямата гордост на собствениците!

 

Галерия:

 

www.tothproject.hu

 

Споделете тази публикация

Post Comment