ЖИЛИЩА

Архитектура Архитектурни проекти

Когато границите са само условни…

Сливане на архитектурни обеми с околната среда

 

Да живееш максимално близо до естествената природа и околният пейзаж да бъде най-добрият декор на твоя дом е избор, който би допаднал на всеки, нали?

Теренът е с изявен наклон

Точно такава е била и задачата, поставена от собствениците на тази къща пред архитектите от студио Dayala + Rafael Arquitetura, проектирали новия им дом.

Сливане на архитектурата с околния пейзаж

Къщата, чието строителство е завършено през 2011 г., се намира в гр. Гоя̀ния –  столицата на централно-западния щат Гояс  в Бразилия.

Общата застроена площ на сградата е 460 кв. м, а на  терена – 1 350 кв. м.

Басейнът е изграден на 4 м височина над улицата

Голямото предизвикателство при проектиране на къщата, пред което се изправят архитектите, е как да постигнат максимална интеграция на сградата сред околния пейзаж, без това ни най-малко да наруши неприкосновеността на личния живот на обитателите.

Подпорната стена под басейна е облицована с камък

Тук сериозна помощ им оказва естественият наклон на терена, благодарение на който успяват да изградят зона за отдих край басейн, монтиран на своеобразно плато, разположено на 4 м над нивото на преминаващата улица. Така собствениците, необезпокоявани от външни погледи, отвисоко могат да се наслаждават на почивката си и на прекрасната гледка наоколо, включително и на своята градина.

Дневната зона е с огромни витринни прозорци и плъзгащи се врати

Социалният сектор в дневната комуникира с красивия пейзаж през огромните стъклени прозорци и плъзгащи стъклени  врати с височина 6 м, които позволяват пълното разтваряне на предната фасада към зоната за отдих.

Завеси  с ел. моторно задвижване осигуряват необходимата интимност на обитателите

Стъклото е обработено допълнително с прозрачно покритие, ограничаващо преминаването на топлина вътре.

Зоната за сън е разположена на второто ниво, а на емпорето е организиран работен кът

Моторизирани ролкови завеси осигуряват неприкосновеността на личния живот на собствениците по време на по-интимни семейни моменти.

Голямата бетонна козирка на покрива пази от слънцето...

Вертикалната равнина на голямата бетонна козирка на покривната конструкция допринася за предпазване от слънцето по време на периоди с най-интензивно слънцегреене.

Каменни плочи са поставени в тревната площ

Облицоването с камък на подпорната стена под басейна, както и каменните декорации в градината са завършителният елемент в успешното приобщаване на цялата архитектурна композиция в околната среда.

 

Галерия:

 

 

www.dayalaerafael.com.br


Гугъл+ страницата на Жилища Facebook страницата на Жилища  


 

 

Архитектура


 

© 1994 - 2017 jilishta Products. All rights reserved. Политика на поверителност