ЖИЛИЩА

Архитектура Архитектурни проекти

Модерен пристан за отдих там някъде в Норвегия…

Малка вила сред скалите и магията на фиорда

 

Колко често сте си мечтали да избягате някъде далеч, далеч, където само природата да бъде ваша компания – е, ако не завинаги, т поне за няколко дни?

Модерна малка вила сред скалите на Норвегия

Вярно, всички го правим, особено когато ежедневният стрес и суета ни дойдат доста в повече – излет в планината, разходка край морето или дори само на няколко километра от града са най-честите ни дестинации…

Хей, там май има къщичка?

Но да се скриеш сред скалите, където само скалите, морето, вятърът и чистото небе са обичайната компания, не винаги ни се случва, а да не говорим, че сред норвежките фиорди едва ли ще имаме всички възможност да се насладим на почивка…

А собствениците на тази малка вила се радват точно на такава прелест!

Нощен изглед

Малката къщичка, едва около 30 кв.м, се е сгушила сред скалите на фиорд в югоизточната част на Норвегия, в района на град Sandefjord. а нейни създатели са архитектите от студио Lund Hagem.

Твърде е вероятно дори от пръв поглед сградата да не бъде и забелязана, защото е твърде успешно адаптирана към структурата на скалния пейзаж, а растителността е свършила останалото за трайното й укритие от любопитни погледи!

Като крило на птица...

Скатният стоманобетонен покрив на вилата, наподобяващ твърде по формата си крило на птица, е опрян в единия си край на скалата, а в другия докосва земята. Конструкцията на сградата позволява голяма част от фасадите да са остъклени, за да не се скрива ни най-малко изгледът към морето и околността.

Модерна вила сред скалите

Тясна пътечка отвежда към малката къщичка, в която е помислено за всичко – тя си има и дневна, и малка кухня, кът за отдих и сън, та дори и баня!

Малка кухничка за приготвяне нещо набързо..

Вярно, кухненският кът е много малък, а окачена към тавана платформа замества традиционното легло, но какво пък чак толкова му трябва на човек?

Окачена платформа замества традиционното легло

Бетонът е основният използван материал и в интериора, но част от стените и таванът са облицовани с дърво. Камина на дърва осигурява необходимия комфорт на собствениците в хладните дни и нощи. Интерес предизвиква и бетонната пейка, която започва от вътрешността на вилата и продължава към вътрешния двор – или пък обратното?

Къщичка сред скалите

За сметка на това кътчето с открито огнище на бетонната тераса пред къщата е великолепно, а ако някой гост иска да се наслади на прекрасната панорамна гледка към фиорда, то с малко повече умения може да се изкачи и на платформата на плоския покрив.

Кът за хранене с огнище пред вилата

А дори и вятърът да не е в настроение през този ден и люто духа, то във вътрешния двор той няма как да проникне, защото кътът е на завет, осигурен от високите околни скали и самата вила.

Вилата дори си има и "вътрешен" двор

Вероятно ще ни повярвате, ако споделим, че безкрайно много ни впечатли тази малка къщичка, която не само, че е модерно местенце за кратко бягство от реалността, но и предлага условия за много, много щастливи и романтични мигове!

 

Галерия:

 

Фотограф: Kim Müller

 

 

 


Гугъл+ страницата на Жилища Facebook страницата на Жилища  


 

 

 

 

Архитектура Архитектурни проекти
 

Абонирайте се за RSS канал

НОВИ ПРОДУКТИ - магазин ЖИЛИЩА
thumb


thumb


thumb


 

Печка на твърдо гориво

Сгъваемо легло - Como

Тавански стълби - различни модели

Декоративни тухлички

Декоративни камъни

   

Горивни камери за камини

Горивни камери за камини

Декоративни пана

Декоративни панa - XPS 3D - за стени и таван

Простори

Честър - кожено кресло

Капаци за WC

Дървени градински мебели
Дървени градински мебели

  

 

Покривни прозорци

Капандури

Стъклени тухли

Стъклени тухли - размери 19 x 19 x 8 см и 19 x 9.4x 8см

Импрегнатори за дърво

Импрегнатори за дърво

Биокамини

Облицовъчен камък

Етажерки и поставки за баня

 

© 1994 - 2017 jilishta Products. All rights reserved. Политика на поверителност