Една очарователна приказка без край…

Колоритна вила на „Брега на слънцето“

 

Всички хубави приказки имат щастлив край, дори и тези, които не са влезли в никоя прекрасна детска книжка. Вярно е, че обикновено тези вълшебни истории са плод на творческо въображение и са създадени преди  много, много години… Има приказки, които всички познаваме, но има и такива, които се случват в настоящето – като къщата, която ще посетим заедно с вас тук.

Защото този дом е съвсем реален, макар и да изглежда като симпатична илюстрация на приказка с щастлив край – например като тази за Снежанка и 7-те джуджета! Дори като надникнем през сводестите прозорци, може и да останем разочаровани, че не виждаме как самата Снежанка и нейните добри приятелчета са  се разположили удобно в някое кътче в дневната или на верандата във вътрешния двор.

Цялото това място изглежда очарователно и неподвластно на времето. Горящата камина би накарала всеки гост в къщата да  се почувства изключително уютно и удобно. Интериориорът е простичък, но същевременно колоритен и елегантен, при това със силно визуално въздействие. Пространството изглежда много свежо, въпреки неутрални цветове.

И ако някой си мисли, че тази къщичка е връстница поне на неговите баба и дядо, всъщност дълбоко се заблуждава. Вилата, намираща се  покрайнините на испанския курортен град Марбея*, е изградена съвсем скоро, а неин архитект и дизайнер е Vanda Jewes.

Скатният покрив на сградата е един от архитектурните детайли, които правят този дом толкова привлекателен. Покритието на покривната конструкция е от ръчно изработени фаянсови плочки, оцветени в зелено, а мозаечните подове във вилата са в същия нюанс.

Таванът, боядисан в същия цвят като стените, на практика показва вътрешната част на покривната конструкция. Дървени греди и вентилаторът на тавана  са решение, което много напомня на интериор в колониален стил.

Топлите текстури на интериорния текстил от лен и кадифе, както и камините в дневната и спалнята, са гаранция за комфорта на обитателите и през студените месеци.

Всичко в тази вила е толкова сполучливо съчетано и в пълна хармония между различните детайли, сякаш никога нищо не би могло да смути спокойната и приветлива атмосфера.

И собствениците заживели щастливо…  Защото хубавите приказките завършват точно така, нали?!

 

* Марбея е курортен град в провинция Малага на испанската автономна област Андалусия. Намира се в Южната част на страната, на брега на Средиземно море и в подножението на планина Ла Конча. Марбея заедно със съседния пристанищен комплекс Пуерто Банус (известен и с гигантските скулптури на Салвадор Дали), принадлежи към най-популярния туристически регион в Испания – Коста дел Сол (в превод от испански – „Брегът на Слънцето”).

 

Галерия:

 

 

 

Споделете тази публикация

Post Comment