ЖИЛИЩА

Архитектура Архитектурни проекти

Като Робинзон, но не на самотен остров…

Модерна къща в обятията на естествената природа

 

Тази изключително симпатична къща е разположена на брега на остров San Juan – един от стотиците острови на едноименния архипелаг на Тихоокеанския Северозапад.

Проектът на Sunset Residence е създаден от студио David Vandervort Architects.

Въпреки близостта си до гр. Сиатъл, тази част на щат Вашингтон е запазила естествения вид на красивата си природа и все още не е презаселена. Спортисти от цял свят посещават тези места, за да карат каяк или платноходки, да ловят сьомга и пъстърва, да разпускат или да карат колело по над 800 км хълмисти селски пътища. В студените океански води необезпокоявани живеят стада косатки, а белоглавите орли са обичайна гледка.

Най-населеният остров в околността е именно San Juan, на чийто бряг сякаш е кацнала къщата.

Сградата прави впечатление от пръв поглед с проектираните си две извити стъклени стени на предната фасада, което позволява безпрепятствено навлизане на слънчева светлина и пряк поглед към красивия океански пейзаж.

В структурно архитектурно отношение къщата се състои от 2 свързани обема с конкретно функционално предназначение. В едната част е разположена зоната за социална комуникация, а в другата е организиран нощният тракт със спалните на собствениците и спални за гости.

Между двете крила на къщата е построен двоен гараж, а чрез топлата връзка над него се осъществява връзката между отделните жилищни обеми.

Фасадите на сградата са облицовани с естествено кедрово дърво и камък, а покривът е покрит с метални листове. Същите материали имат основно присъствие и в интериорното решение на къщата.

Обединяващ център на дневната зона е голяма биокамина, около която е структуриран кът за отдих. В близост са разположени кухнята и трапезарията.

Големите извити френски прозорци осигуряват чудесен изглед към забележителната панорама наоколо, както и пряк достъп към естествената  градина и къта за отдих на открито.

Основната спалня е решена в меки пастелни цветове и оборудвана с камина. Но най-добрата декорация към интериора на помещението е вдъхновяваща гледка към околния пейзаж.

Не знаем дали собствениците си пият сутрин кафето в компанията на палаво танцуващи наоколо косатки, но къщата им със сигурност е едно модерно архитектурно бижу и то на фона на великолепната природа на острова и синята безбрежност на океана.

 

Галерия:

www.vandervort.com


Гугъл+ страницата на Жилища Facebook страницата на Жилища  


 

 

 

 

Архитектура Архитектурни проекти
 

Абонирайте се за RSS канал

НОВИ ПРОДУКТИ - магазин ЖИЛИЩА
thumb


thumb


thumb


 

Печка на твърдо гориво

Сгъваемо легло - Como

Тавански стълби - различни модели

Декоративни тухлички

Декоративни камъни

   

Горивни камери за камини

Горивни камери за камини

Декоративни пана

Декоративни панa - XPS 3D - за стени и таван

Простори

Честър - кожено кресло

Капаци за WC

Дървени градински мебели
Дървени градински мебели

  

 

Покривни прозорци

Капандури

Стъклени тухли

Стъклени тухли - размери 19 x 19 x 8 см и 19 x 9.4x 8см

Импрегнатори за дърво

Импрегнатори за дърво

Биокамини

Облицовъчен камък

Етажерки и поставки за баня

 

© 1994 - 2017 jilishta Products. All rights reserved. Политика на поверителност