В главната роля – водата и нейната стихия

Архитектурата обича лукса!

 

Твърде вероятно е да ни упрекнете, че не архитектурата обича лукса, а хората, но това, което имахме предвид е, че на големи площи и с достатъчно средства могат да се сътворят забележителни архитектурни продукти.

Модерна къща в Лос Анджелис

Е, да, нищо ново под слънцето, но на лъчите на слънцето в Лос Анджелис се радва всеки ден тази луксозна и като визия, и като площ, къща. Защото целият имот обхваща цели 7 хил. кв.м, а разположението на сградата предоставя внушителна панорамна гледка не само към западната част на Града на ангелите, но и по целия път до Санта Моника, към Тихия океан и остров Каталина.

Изключителна панорама

Автори на грандиозния проект са архитекти и дизайнери от компанията McClean Design, а строителсвото на къщата е завършено през 2008 г. В центъра на архитектурния силует на жилищната сграда, състояща се от два геометрични обема, е водата – и в буквален, и в преносен смисъл.

Водата като отправна точка

Двете части на къщата действително са разделени от красив басейн и две декоративни водни съоръжения. Точно това е и водещото начало при проектирането на сградата – стихията на водата и чак след това заобикалящата я среда.

Общ изглед

Проектът е създаден така, че от всяка точка на къщата да има достъп – физически и оптически, до водните елементи в екстериора.

Изглед от дневната

В основното ниво на къщата водата е уловена от декоративен басейн, който се спуска в спа-кът, а после преминава в същински басейн с площ 75 кв.м.

водно съоръжение

Връзката между двете части на къщата на второто ниво се осъществява по  остъклен мост над басейна.

Дневна

Кухня

В едната част на къщата са разположени всички социални зони – дневна, кухня и трапезария, а в другата – зоната за сън със спалните и рабоен кабинет.

Спалня

В цветовата концепция на интериорното решение дизайнерите са заложили на пастелни тонове и силно присъствие на белия цвят, което създава усещане за още повече простор и светлина в пространствата, в което слънчевата светлина също е в изобилие.

Бяла спалня

Освен, че разполага с няколко спални, къщата е оборудвана също и с медиен салон, както и гараж за 4 коли.

Медиен салон

Използваните основни материали както за фасадното решение, така и за интериора, са  бетон, дърво и камък – комбинация, придаваща съвременно звучене и елегантен вид на къщата, отправила гордо своя архитектурен поглед от върха на хълма към града, небето и околността.

 

Галерия:

 

 

www.corrcontemporaryhomes.com

 

 

Споделете тази публикация

Post Comment