Къщичка, кацнала насред гората…

Горска хижа във френските Алпи

Мечтали ли сте някога като деца да си имате само своя очарователна малка къщичка, кацнала в клоните на голямо дърво?

Кацнала на дървото къщичка

Е, вярно е, че тази симпатична къщичка не е кацнала само на едно дърво, както в едноименния филм с невероятния Луи дьо Фюнес, но асоциацията си е повече от неизбежна, нали?

Насред гората, на 9 м височина, в прегръдките на вековни борове, къщичката предизвиква приключенския дух, който дълбоко дреме във всеки един от нас. Е, вероятно има и хора, които няма да са очаровани от подобна алтернатива, но е факт, че всички имаме право да сме различни, нали?

Дървена къща в гората насред планината

Представете си следната картина – след приятна освежаваща разходка сред снежната прелест на гората, да се прютите по въжения мост в дървената хижа, или по-точно хижичка, да напалите огън в очарователната ретро печка, да се разнесе аромат на кафе или нещо още по-вкусно и цялата тази прелест далеч, далеч от шумотевицата на големия град?

Верандата

Дървената горска хижа, която виждате, е съвсем реална и обитаема. Намира се във френските Алпи като част от ваканционен комплекс.

Ретро-печка на дърва

Дизайнерите Patrice и Hugo Bernard са се постарали в малкия уютен дом сред високите дървета да има всичко, от което има необходимост и в една стандартна къща.

Да ви е сладко!

Кухнята разполага с всички удобства, а в спалнята има голямо легло, в което всеки би могъл не само да спи добре, но и да сънува приказни сънища, които планината тайничко подсказва…

Спалня за вълшебни сънища!

Малката веранда е истинско бижу, от което да се наслаждаваш на уникалната зимна или лятна красива панорама наоколо и при това – в компанията на прелитащи птици, тичащи наоколо катерички, работливи кълвачи, та дори и други представители на горския свят!

1

Не всеки ден се отдава възможност за ваканция в къщичка на дърво, но ако искате да сбъднете някоя своя детска мечта и имате път към френската част на Алпите, имайте едно наум!

 

Галерия:

 

www.ecotagnes.com/tree-house.html

 

 

Споделете тази публикация

Post Comment