Вила с история на остров Капри

С уважение към миналото и поглед в бъдещето

 

Като изящна бяла архитектурна скулптура Villa Le Scale царствено се е разположена на хълм в областта Монте Солари на Южна Италия с изглед към залива на Неапол.

Вилата с величествена осанка е една от малкото останали исторически къщи на магнетично красивия остров Капри, които са запазили непокътнат първоначалния си облик.

Villa Le Скала е построена в началото на 19-ти век и някога е била фамилната  лятна резиденция на семейството на барон Monti delle Corte.

Доста дълго време сградата е била изоставена и в много окаяно състояние, но сегашният й собственик, почитател на изобразителното изкуство и антики, я реновира изцяло и връща предишната й слава.

С абсолютно уважение към архитектурните достижения на миналото и с поглед към бъдещето, вилата е реставрирана със съвременни технологии и модерни строителни материали, но без да се промени визуално нито един детайл от екстериорното и интериорно решение.

Много елементи са изработени ръчно от най-добрите майстори-занаятчии на острова, за да се запази максимално автентичния й изглед.

Всички помещения са били щателно реставрирани и всяко едно е уникално по своя дизайн. Богатата украса от картини и редки антични предмети е от личната колекция на собственика.

Синтезът на всички различни елементи създава атмосфера на непреходна елегантност и разточителен лукс.

Повечето от стаите, включително и спалните, имат пряк достъп към пъстро озеленената тераса или невероятно красивата градина.

Мраморно стълбище води сред почти тунел от цветя и храсти към входа на вилата.

Фонтан със златни рибки, градина от кактуси, гордо изправени древни борове, бронзови и мраморни статуи, китна беседка, обсипана с жасмин, малък водопад – това са само част от чудесата в тази градина, която съвсем основателно може да бъде взета за част от онази, райската!

И на фона на тази прелест трели извиват екзотични пойни птици, а божественото ухание е в състояние да трогне и най-скептично настроените гости.

През нощта специално проектираното градинско осветление колоритно се съчетава с възхитителното сияние на ясното звездно небе, за да създаде приказно романтична  атмосфера.

Добре дошли на виртуален тур в една прастара средиземноморска, но незагубила блясъка си, архитектурна приказка!

 

Галерия:

Споделете тази публикация

Post Comment