ЖИЛИЩА

Архитектура Архитектурни проекти

Очарованието да живееш в плаваща къща

Inachus – нова концепция за живот в града

Обикновено се възхищаваме (и завиждаме не особено благородно) на хора, които могат да си позволят да живеят на разкошните си яхти, когато и в която точка на света си пожелаят, но не за този стандарт и начин на живот става въпрос, а за новия речен бог – плаващата къща Inachus.

Създатели на този уникален проект, който съчетава всички характеристики на модерна съвременна къща и предимствата на мобилността, са дизайнерите от великобританското Sanitov Studio.

Проектът Inachus носи наименованието на един от речните богове в древногръцката митология – древен цар на Аргос, а представянето на плаващата къща е през август тази година, по време на Лондонския фестивал на дизайна.

Чрез къщата Inachus дизайнерите целят да покажат как може да се намерят алтернативи на  пространството в съвременните градове, които стават все повече и повече претоварени.

Inachus представлява двуетажна къща-лодка, която може би е по-подходящо да се определи като плаващо хай-тек  имение, защото е модерна умна сграда, голяма част от чиито системи могат да се управляват само с един смарт телефон.

И не само – къщата е построена в съответствие с всички изисквания за устойчива и „зелена” архитектура –  Inachus няма отоплителна система, защото е силно изолирана, структурата й  херметически затворена,  прозорците са с тройни стъклопакети, оборудвана е с фотоволтаична система за доставка на енергия  и механична вентилация с рекуперация.

Топлината се генерира от човешкото тяло и работата на различните устройства и машини в дома. Капандурите на правилните места и големите прозорци позволяват свободното навлизане на слънчевата светлина, а когато е необходимо, красивите жалузи на фасадата предпазват от високите температури навън.

Изграждането на водното жилище включва използването на устойчиви и рециклируеми материали като бързо растящ бамбук, повторна употреба на индустриална дървесина и рециклиран бетон.

Къщата Inachus е решена на два жилищни  етажа, а на покривната тераса са обособени кът за барбекю и кът за релакс с джакузи.

Дизайнът на плаващата къща напомня на очарователно скандинавски бунгало. Най-привлекателният елемент от външната страна  несъмнено са  оригиналните  жалузи по фасадата.

Простота е името на играта с обемите в пространството – светлите  дървени подове и белите стени  са като перфектно подготвено платно, върху което всеки собственик би могъл да постави своя характерен отпечатък.

На първото ниво са разположени социалните зони – кухня, трапезария и дневна, а на второто са спалните.

Многофункционалната  входна зона  впечатлява с декорацията с „жива зелена стена”, а всички помещения в къщата на вода по нищо не се отличават от подобни функционални пространства в кое да е модерно жилище.

Плаващата къща Inachus  надвишава по редица показатели концепцията на нормална къща, изградена по традиционен начин и не е никак изключено в близко бъдеще по водните басейни да се появяват все повече наследници на прототипа.

И  за да изпреварим въпросите колко би струвало да избереш такъв вариант за начин на живот – цената за изграждане на плаващ дом започва от US $ 1.2 млн., но без разрешителните документи за акостиране.

В момента прототипът Inachus, представен в Лондон, се продава с 60-годишен жилищен лиценз за акостиране за US $ 3,65 млн.

 Галерия:

 

 

 


Гугъл+ страницата на Жилища Facebook страницата на Жилища  


 

 

 

 

Архитектура Архитектурни проекти
 

Абонирайте се за RSS канал

НОВИ ПРОДУКТИ - магазин ЖИЛИЩА
thumb


thumb


thumb


 

Печка на твърдо гориво

Сгъваемо легло - Como

Тавански стълби - различни модели

Декоративни тухлички

Декоративни камъни

   

Горивни камери за камини

Горивни камери за камини

Декоративни пана

Декоративни панa - XPS 3D - за стени и таван

Простори

Честър - кожено кресло

Капаци за WC

Дървени градински мебели
Дървени градински мебели

  

 

Покривни прозорци

Капандури

Стъклени тухли

Стъклени тухли - размери 19 x 19 x 8 см и 19 x 9.4x 8см

Импрегнатори за дърво

Импрегнатори за дърво

Биокамини

Облицовъчен камък

Етажерки и поставки за баня

 

© 1994 - 2017 jilishta Products. All rights reserved. Политика на поверителност