ЖИЛИЩА

Архитектура Архитектурни проекти

На границата между океана и небето…

Къща с модерна архитектура на плажа

 

Погледнат отстрани, елегантният силует на тази къща сякаш действително се плъзга по вълните на океана, а над нея щедро се изсипват лъчите на топлото калифорнийско слънце…

И като че ли единствено къщата с модерна архитектура е единствената реална пречка да се съединят двете безбрежни синеви!

Разбира се, всичко това е оптическа илюзия, защото къщата е разположена на повърхността на скалист крайбрежен нос в Калифорния, САЩ, а автори на проекта са архитектите от студио Architects Horst.

Резиденцията  Rockledge  отговаря напълно на поставените от собственика условия за просторна семейна къща на плажа, където спокойствието би могло да бъде нарушавано единствено от приятни събирания с приятели. И още нещо –  всички заедно да се наслаждават на забележителните природни дадености на района и разкошната гледка към океана.

Мекият крайбрежен климат помага много на архитектите, тъй като създава условия и възможност за безпроблемното интегриране на външното и вътрешно пространство. Границите между вътре и вън, интериор и екстериор са почти само условни!

Проектното решение се състои от основна жилищна сграда и обособено самостоятелно малко крило за гости като цялата архитектурна композиция е организирана около поредица от свързани вътрешни дворове, в които е засадена предимно устойчива на суша растителност.

Огромните стъклени фасади, плъзгащи се врати и използването на еднакви материали като камък, метал и дърво в екстериорното и интериорно решение допринасят да се “разтвори” границата между пространствата.

Въпреки тази явна откритост, е постигнато умело балансиране между зоните за социална комуникация и личните пространства с цел запазване неприкосновеността на частния живот на обитателите.

Резиденция Rockledge притежава редица архитектурни достойнства, но най-явното е, както и всички брокери на недвижими имоти постоянно подчертават, „мястото, мястото и пак мястото“ – там, където океанът се среща с небето и земята!

 

Галерия:

www.horst-architects.com


Гугъл+ страницата на Жилища Facebook страницата на Жилища  


 

 

 

 

Архитектура Архитектурни проекти
 

Абонирайте се за RSS канал

НОВИ ПРОДУКТИ - магазин ЖИЛИЩА
thumb


thumb


thumb


 

Печка на твърдо гориво

Сгъваемо легло - Como

Тавански стълби - различни модели

Декоративни тухлички

Декоративни камъни

   

Горивни камери за камини

Горивни камери за камини

Декоративни пана

Декоративни панa - XPS 3D - за стени и таван

Простори

Честър - кожено кресло

Капаци за WC

Дървени градински мебели
Дървени градински мебели

  

 

Покривни прозорци

Капандури

Стъклени тухли

Стъклени тухли - размери 19 x 19 x 8 см и 19 x 9.4x 8см

Импрегнатори за дърво

Импрегнатори за дърво

Биокамини

Облицовъчен камък

Етажерки и поставки за баня

 

© 1994 - 2017 jilishta Products. All rights reserved. Политика на поверителност