ЖИЛИЩА

Архитектура Архитектурни проекти

Къща в прегръдките на планината

Къща в прегръдките на планината
 

Тази къща е разположена в предградията на Nova Lima, Minas Gerais, Бразилия. Архитектът David Guerra и неговият екип създават проект за извънградска къща за отдих на голямо семейство, състоящо се от няколко поколения.
Идеята на собствениците е да притежават собствено място за приятно прекарване на уикенда и ваканцииите, в което да може да се събира цялото семейство – възрастни родители, техните вече семейни деца и внуци.

Мястото, което избират за това фамилно убежище и купуват съответно терен, се намира в близост до екологичен резерват. Това е и основната причина архитектите да заложат при създаване и реализиране на проекта на използването на натурални естествени материали, които органично да свържат модерната съвременна сграда със заобикалящата я околна среда.

 

Къщата е развита на едно ниво, с обща РЗП 745 кв.м, като всички функционални и социални кътове са максимално обърнати към величествената планинска панорама. Образно казано, сградата стои като една “палуба” за съзерцание и общуване с природата. Големи френски прозорци осигуряват безпроблемен достъп както до забележителната гледка, така и връзка със затревения обширен двор и големия басейн.

Основните предизвикателства, пред които се изправят архитектите са две – първото е, че трябва да открият начин за хармонично смесване на природния натюрел с характерни местни кънтри особености от една страна, а от друга – с ултра модерни елементи. Второто – да намерят  визуален и конструктивен баланс между металната конструкция, използвана за изграждане на хола и верандите, с конвенционалната структурна система на останалата част от проекта.

И всичко това – смесване на материали и стилове, се налага поради различните виждания на всеки един член от семейството. Е, крайният резултат показва, че са успели да открият вярното решение на задача с толкова неизвестни!

 

Изборът на материали, които да създадат красота, уют, а и лекота при поддръжката на къщата, без да се получи дразнещ контраст при естетическото възприемане на сградата, не е лесен, но сполучлив – естествено дърво, камък, теракота, керамика, метал, инокс, алуминий и различни видове стъкло създават една завършена впечатляваща интериорна  и екстериорна визия на планинската къща. Използването на дърво за оформление на подовете, стените, тавана, както и масивните дървени врати действа шумопоглъщащо и повишава акустичния комфорт на помещенията.

 

Верандите около къщата са защитени от покривна конструкция от метал, бамбук и поликарбонатни плоскости.

Обзавеждането на помещенията включва елементи на класически, рустикален и модерен дизайн. Въпреки тази сложна и доста невъзможна на пръв поглед компилация,  всички мебели и декорации са в хармонично единство, внушаващо чувство на лекота и плавност, извеждащо на преден план присъствието на забележителната природа наколо.

 

http://www.contemporist.com

 

 

 


Гугъл+ страницата на Жилища Facebook страницата на Жилища  


 

 

 

 

Архитектура Архитектурни проекти
 

Абонирайте се за RSS канал

НОВИ ПРОДУКТИ - магазин ЖИЛИЩА
thumb


thumb


thumb


 

Печка на твърдо гориво

Сгъваемо легло - Como

Тавански стълби - различни модели

Декоративни тухлички

Декоративни камъни

   

Горивни камери за камини

Горивни камери за камини

Декоративни пана

Декоративни панa - XPS 3D - за стени и таван

Простори

Честър - кожено кресло

Капаци за WC

Дървени градински мебели
Дървени градински мебели

  

 

Покривни прозорци

Капандури

Стъклени тухли

Стъклени тухли - размери 19 x 19 x 8 см и 19 x 9.4x 8см

Импрегнатори за дърво

Импрегнатори за дърво

Биокамини

Облицовъчен камък

Етажерки и поставки за баня

 

© 1994 - 2017 jilishta Products. All rights reserved. Политика на поверителност