Къщата, която се скри в хълма…

Модерна архитектура с рустикални елементи

 

Питали ли сте се как разбираме, че нещо е красиво?! Труден въпрос, нали, но нека оставим философските разсъждения настрани и да се спрем само на това, че има къщи, които ни грабват веднага, дори и да не сме съвсем наясно защо…

Къщи, който се отличава с дизайн, елегантност, с изпипаните си интериорни и екстериорни елементи, цветова концепция, къщи, които  или просто са вдъхновяващо красиви.

Като тази, която са проектирали   архитектите от студио  Carver + Schicketanz в Big Sur, Калифорния. Сградата е буквално скрита в хълма – съществува вероятност дори да остане незабеляна, ако се погледне към нея от определен ъгъл, а само леко извият й зелен покрив загатва за интериорното бижу по-надолу…

Тази къща е в състояние  наистина да предизвика спиране на дъха от възхищение – каменните фасади и огромните прозорци със зашеметяващ изглед към океана са повече от невероятни.

На практика издълбана в наклонения хълмист пейзаж, сградата въплъщава всички детайли от най-висока естетическа степен за живот по крайбрежието.

Точно както къщата е тясно свързана с околната природа, така и всички помещения се радват на липсата на граници между вътре и вън.

Това внимателно е осъществено с използване на варовик за подовите настилки и естествено дърво, от което са изработени извитите греди на тавана и декоративните колони в дневната зона.

Между подпорната каменна стена в градината и кухнята е организирано своеобразно продължение на дневната с кът за хранене на открито. С други думи – готви се вътре, но обитателите се хранят навън в пряк досег с красотата на пейзажа и разхлаждащия морски бриз.

Кътът за отдих е разположен в максимална близост до кухнята, обзаведена с модерни вградени уреди и каменна облицовка на стената.

Голяма камина и меки мебели в бяло са чудесно място за отдих в компанията на прекрасната гледка към околността.

Висящи осветителни тела с оригинален дизайн са интересен акцент в помещението, в което среща си дават модерни и рустикални елементи.

Спалните също предлагат близък досег с невероятно красивия изглед към океана благодарение на големите панорамни прозорци.

Камък, дърво и стъкло са материалите, предпочетени за обзавеждане и на основната баня.

Тази къща е страхотен пример за умелото свързване на околния пейзаж с функционално модерно обзавеждане и естетически издържан интериор.

 

Галерия:

 

www.carverschicketanz.com

 

Споделете тази публикация

Post Comment