Като приказна бяла птица в полет…

Къща с уникална архитектура на брега на Средиземно море

 

Има къщи и къщи – малки, големи, хубави, впечатляващи повече или по-малко, но има сгради, които просто те оставят без дъх!

Като тази, която е проектирал испанския архитект  Alberto Rubio на остров Майорка.

Своето забележително архитектурно постижение той е нарекъл Bird House (къщичка за птици).

Вероятно само човек с огромно чувство за хумор би могъл да определи изящната сграда като нещо скромно и мъничко като дом за птички или пък гнездо, но сигурно точно тук е закачката, нали?!

Невероятната конструкция на къщата напомня на много други неща, но за нас тя прилича най-вече на огромна бяла птица, разперила криле на брега на втория по-големина остров в Испания, миг преди да полети над Средиземно море…

Колкото и да се стараем, едва ли ще открием най-точното определение за този архитектурен шедьовър, в който белите покриви и вълнообразни извивки са в неповторима хармония с морето, небето и целия прекрасен пейзаж.

Къщата впечатлява всеки с радикалните криви в своя силует, просторните интериори с с отворен план и сводести тавани с дървени греди.

Футуристичната вила е с РЗП 540 кв.м, построена е през 2004 г. и разполага с обширна дневна зона с кухня и трапезария, външна лятна кухня, пет спални, фитнес и сауна. Парцелът, в който е разположена сградата, е с площ 1500 кв. м.

Дъгообразно извити тераси, обсипани с кътове за отдих и хранене на открито, басейн, който сякаш заплашва да се излее в морето и уникалната осветителна екстериорна система са само част от колекцията впечатляващи архитектурни бижута на къщата.

Към която и част на къщата да погледне, човек се чуди на какво по-напред да се възхити – дали на елегатния силует на вилата, на рядката й красота или на предизвикващата романтични настроения атмосфера, която предизвиква във всеки час на деня различни прекрасни усещания и емоции?

 

Не знаем кои са собствениците на тази приказно красива къща, но можем само да им завиждаме (съвсем неблагородно), че обитават такова уникално архитектурно произведение!

 

 

Галерия:

 

 

www.albertorubio.com

 

Споделете тази публикация

Post Comment