Изискан архитектурен стил под лъчите на калифорнийското слънце

Модерна къща с ярко изразен характер

 

Все по-близо до природата – тази актуална тенценция, с чиито аргументи сме съгласни всички, е била водеща и при проектирането на тази очарователна къща с уникален характер, в която всеки ще открие поне един детайл, който би вложил в своя собствен мечтан дом!

Къщата, която е най-новият съвместен проект на Toby Long Design  и Design Studios Cipriani се намира  в Бърлингейм, Калифорния.

Фасадата на модерната сграда, облицована с камък и дърво, още от първия момент, в който попадне в полезрението на всеки преминаващ, го пленява с приветливия си облик и гостоприемна топлота, която се дължи в немалка степен на характерните свойства на естествените материали.

Буйната растителност в околния пейзаж е чудесен декор, сред който приятелски си партнират най-нови технологии и местни архитектурни традиции.

Богато остъклените фасади на сградата позволяват на собствениците да не губят нито за миг връзката с естествената природа – най-доброто лекарство срещу натоварено ежедневие и стреса, който съвременният начин на живот неизбежно причинява.

Уникалният характер на този дом се дължи и на елегантното използване на натурални материали, съчетани с  прости, но изразителни геометрични форми.

На първото ниво на къщата са разположени зоните за социална комуникация, а частните  пространства на собствениците, с изключение на стаята за гости,  са обособени на втория етаж.

Просторната дневна зона впечатлява с двойната височина на помещенията, което позволява потоци слънчева светлина безпрепятствено да навлизат през големите прозорци, създавайки ярки образи и наситена с жизненост атмосфера.

Кътът за отдих с мека мебел е разположен в близост до кухнята и трапезарията, а дизайнът на вътрешното стълбище го превръща в характерен интериорен акцент в жилищното пространство.

В основата на стълбището е разположена малка вътрешна градина в източен стил – декоративен акцент, който определено буди възхищение.

Покритата тераса съвсем основателно може да бъде определена като бижуто на къщата – тя е чудесно място, където всеки би бил щастлив да се отпусне и сподели чаша кафе или вино в компанията на скъпи приятели и завладяващия танц на огнените пламъци в камината.

 

Къщата разполага също и със зона за барбекю – тази кухня на открито е  идеалният център за семейни събирания и уикенд-партита.

 

Спалните в къщата са решени в унисон с основната цветова концепция в меки пастелни и спокойни тонове.

Изисканият архитектурен стил и вложените естествени материали определят характерната индивидалност на тази модерна къща – там някъде, в прегръдките на калифорнийското слънце!

 

Галерия:

 

www.cleverhomes.net; www.ciprianistudios.com

 

 

 

Споделете тази публикация

Post Comment