Къща “Река” край Големия океански път в Австралия

Австралия е континентът, който винаги присъства в туристическите каталози като скъпа дестинация – заради голямата си отдалеченост от Европа, но може би и точно затова поражда желанието да бъде видян и разгледан, сравнен с филмите и книгите, разказващи за него.

Това, което знаем е, че там има всичко, съблазняващо туристите – безкрайни хоризонти, зашеметяващо количество плажове (над 7000), тропически гори, уникални скални формирования, шарени мегаполиси…и интересни архитектурни образци.

Къщата, която ви каним да посетите с нас, е разположена в австралийския щат Виктория, близо до световно известния панорамен път Great Ocean Road.

„Големият окенски път“ е една от забележителностите на континента. Това е мемориал, дълъг 273 км, строен 13 години от 3000 войници и създаден в памет на загиналите австралийски войници по време на Първата световна война. По цялото му протежение се разкриват невероятно красиви и трайно запомнящи се пейзажи.

Зашеметяваща гледка към световно известния панорамен път Great Ocean Road.

Къщата, носи наименованието River House и е  проектирана от известното австралийско архитектурно бюро – Marsh Cashman Kooloos Architects.
Напълно е завършена през 2009 г., а застроената й площ е 530 кв.м.

Сполучлива симбиоза от изчистени архитектурни линии

River House е една сполучлива симбиоза от изчистени архитектурни линии, “топли” текструрирани материали като естествено дърво и камък, и много смели структурни решения. Самата конфигурация на архитектурния силует на сградата напомня с раздвижените си, макар и строги форми, извивките на лъкатушеща река.

Постигнатият баланс между тези чисти прави геометрични линии и уютния, но и много топло звучащ елегантен интериор, не може да не предизвика възхищение.

 

Крайният продукт е като резултат от преодоляване на много препятствия, които оформят в крайна сметка цялостния дизайн – както истинските реки в природата срещат и преодоляват. Уверете се сами!

Споделете тази публикация

Post Comment