“Яба, даба, дуууу…Уилма, къде си?”

Ексцентрична къща като за  семейство Флинстоун

 

Ако симпатичното семейство Флинстоун, очаровало милиони почитатели по целия свят, можеше да избира къде да живее, вероятно би предпочело тази къща в Малибу вместо своята в Бедрок!

И макар къщата да изглежда като декор от прословутия филм, тя всъщност си е съвсем истинска, намира се в Малибу и е собственост на американския продуцент, водещ и сценарист Дик Кларк. Общата площ на целия имот, в който е разположена къщата, е 93 дка.

Колкото и да очакваме да чуем емблематичното “Яба, даба, дуууу…” от върха на планината, където къщата е “кацнала”, едва ли ще се случи наистина.

От пръв поглед архитектурата на сградата излъчва визуалното внушение, че къщата е изваяна в масивна скала. В действителност не е така, но усещането се подсилва и от вътрешното оформление, досущ напомнящо пещера, но не от каменната ера, а убежище от 21 век.

Макар таваните да изглеждат ниски, всъщност помещенията са повече от просторни, а големите кръгли и полукръгли прозорци откриват гледка на 360 градуса към околността – прекрасна панорама към Тихия океан, Шенелските острови, планината Boney и долината Serrano.

Всяка стая “улавя” чрез обектива на прозорците си различен кадър от защеметяващата гледка.

Интерирното решение в стила на филмовата каменна ера е в пряка връзка с красотата на реалния екстериор.

Изключителното жилище разполага с просторна дневна зона,  една спалня и две бани. В пещерния хол е изграден уютен кът за отдих край горяща на дърва камина, а  дори телевизорът е поставен в ниша в скалната стена.

В кухнята сякаш  времето си е направило шега като е размило границите си между каменната ера и свръхмодерното съвремие.

И вероятно никак не бихме се изненадали, ако на удобните дивани в хола дреме Фред, а Уилма забърква вкуснотии в кухнята, очаквайки Барни и Бети за вечеря.

Само се чудим къде се е скрил Дино – може би някъде в конюшнята или се къпе в басейна, които са изградени край къщата?!

Този невероятен отвън и уникален отвътре дом е обявен за продажба от своя собственик с начална цена  3.5 милиона долара. Какво ще кажете, направо… яба, даба, дуууу!!!

Снимки: Everett Fenton Gidley

Споделете тази публикация

Post Comment