ЖИЛИЩА

Архитектура Архитектурни проекти

Къща с терасовидна градина в Канада

Интеграция на околния пейзаж в архитектурата и интериора

 

Първото, с което впечатлява тази къща, са терасовидно разположените градини както в предната й част откъм улицата, така и във вътрешния й двор.

Това решение е постигнато благодарение на разположението на сградата в горната част на хълм, предопределящ и архитектурата й спрямо денивелацията на терена.

Къщата се състои от няколко нива и полунива – сякаш сградата „пълзи” нагоре и надолу по склона.

Прекрасно оформена терасирана градина посреща и приветства със зеления си поздрав собствениците и техните гости, но същинските кътове за отдих са отзад, във вътрешния двор.

Hillcrest House, каквото е наименованието на къщата, е част от портфолиото на канадската строителна компания с над 40-годишна история –  Victoria Design Group.

Тази сграда е чудесен пример както за съвременното канадско строителство, така и за модерно интериорно решение, тъй като цялостното оформление отвън и вътре, е реализирано от екипи на фирмата.

Къщата е обградена умишлено с каменни тераси с грижливо поддържана зеленина, за да се постигне своеобразно омекотяване на цялостния й облик и успешното интегриране на огромните скали в околността в хармонична цялост с екстериора и интериора.

Огромните прозорци на фасадите съдействат успешно за реализирнето на тази идея, особено в зоните за социална комуникация.

Просторната дневна зона е разположена на по-ниското ниво и има излаз към вътрешния двор. В къта за отдих за повече уют е поставена  тристранно затворена със стъкло камина на биоетанол, която визуално отделя този кът от трапезарията.

Кухнята е успоредна двуредова, с висок бар-плот с елегантни високи столчета и изглед към вътрешния двор.

Подредените в основата на стълбата към горното ниво речни камъчета, както и каменната облицовка на част от стените в кухнята и спалнята, напомнят за външното използването на тези материали и съвсем целенасочено съдействат за взаимовръзката интериор-екстериор-околен пейзаж.

Елемент на лукс внася и вътрешният асансьор в къщата.

Зоната „нощ” е на горното ниво и съдържа спалните на собствениците, и стая за гости.

Основната родителска спалня е със самостоятелна баня и гардеробно помещение. Френските прозорци осигуряват достатъчно светлина за упражняване и на любимото хоби.

От нивото със спалните има излаз към открита тераса с кът за отдих и отново камина на биоетанол – самата тераса е разположена над дневната зона.

Просторната баня към основната спалня е обзаведена с двойна мивка, душ-кабина и вана.

Естествени материали като камък и дърво преобладават във фасадното и интериорното решение, за да реализират концепцията за приобщаване към околния пейзаж.

Къщата е образец за модерна архитектура и съвременно строителство, но все пак това, което нас най-много ни очарова, са терасовидните градини! А вас?

Галерия:

 

 

 

 


Гугъл+ страницата на Жилища Facebook страницата на Жилища  


 

 

 

 

Архитектура Архитектурни проекти
 

Абонирайте се за RSS канал

НОВИ ПРОДУКТИ - магазин ЖИЛИЩА
thumb


thumb


thumb


 

Печка на твърдо гориво

Сгъваемо легло - Como

Тавански стълби - различни модели

Декоративни тухлички

Декоративни камъни

   

Горивни камери за камини

Горивни камери за камини

Декоративни пана

Декоративни панa - XPS 3D - за стени и таван

Простори

Честър - кожено кресло

Капаци за WC

Дървени градински мебели
Дървени градински мебели

  

 

Покривни прозорци

Капандури

Стъклени тухли

Стъклени тухли - размери 19 x 19 x 8 см и 19 x 9.4x 8см

Импрегнатори за дърво

Импрегнатори за дърво

Биокамини

Облицовъчен камък

Етажерки и поставки за баня

 

© 1994 - 2017 jilishta Products. All rights reserved. Политика на поверителност