Модерна вила в Гърция

Един различен поглед към слънчева Атина

Тази вила, която съвсем точно можем да определим като пищен представител на съвременната модерна архитектура, се намира в Атина, Гърция.

Макар че, ако липсваше уточнението за местоположението, тя спокойно би могла да бъде изградена и във всяка друга точка на света, защото модерната й визия няма нищо общо с типичния средиземноморски стил. Може би отделни елементи да подсказват принадлежността й към този географски район, но само дотук.

Модерна вила в Гърция

И ако архитектурната визия, макар да е с раздвижени геометрични пропорции, да е  просто хубава, то за интериорното решение можем отговорно да заявим, че е много повече от креативно и блестящо изпълнено. Уникалното решение е проектирано и изпълнено от студио  “Dimitris Economou Interiors”.

Модерна вила в Гърция

Цялостното излъчване на интериорната концепция е развита със силен усет към особеностите на градската култура, изключителна страст към силата на всеки един детайл, смело съчетаване на различни материали в търсене на идеална функционалност и изящно светоусещане.

Вила - хол

Вила - хол

Вилата е проектирана на четири нива като интересното решение за голям кръгъл прозорец на първия етаж създава предпоставки за изграждане на оригинална интериорна композиция от една страна, а от друга – да се преодолее разграничението интериор-екстериор.

Благодарение на този архитектурен детайл, големият басейн пред вилата сякаш “наднича” към дневната или пък обратното?! И в двата случая, гледката отвън-навътре или отвътре-навън, особено през нощта, е с изключителен ефект.

В центъра е разположена камина

Дневната зона е просторно общо помещение, тематично разделено на кътове . В центъра е разположена камина, край която са поставени ултрамодерна лежанка и ексцентричен окачен стол. Вляво и вдясно от центъра са дневния кът за отдих и трапезарията.

Избраната палитра от меки пастелни цветове с драматични акценти в черно създава хармонична и спокойна атмосфера.

В центъра е разположена камина

Известна доза ексцентричност внася в интериора на трапезарията стената, облицована с камък, която не само се откроява внушително, но и придава съвсем колоритен характер на пространството.

Интерес предизвикват и формите на окачените тавани в дневната зона.

Спалните са решени изцяло под знака на максималната функционалност, а в баните е заложен на СПА-ефект.

 

Съвременната архитектура и модерните тенденции в интериорния дизайн са в състояние да размия границите между държави и култури – нагледното доказателство за подобно хомогенизиране е тази вила в слънчевата ни съседка!

http://www.dimitriseconomou.com/

Споделете тази публикация

Post Comment