Флирт с въображението в една различна къща

Къщата на рокера – рок-звезда

Известен факт е, че повечето хора на изкуството, независимо какво е то, притежават особено богато въображение. А когато то се развихри и по отношение на архитектурната визия и интериора на техните домове, резултатите са особено интересни!

Къщата, която виждате тук, е собственият дом на Уейн Койн (Wayne Coyne) – фронтмен на американската рок-банда The Flaming Lips,  създадена през 1983 година. Намира се в един от не най-престижните квартали на Оклахома Сити, съвсем близо до родния дом на собственика.

На това място са се намирали стари порутени складови постройки в няколко отделни парцела. В първия имот, който Уейн Койн купува, построява своята къща върху основата на стара сграда. Постепенно прибавя към собствеността си и съседните имоти, в които изгражда 2 къщи за гости и сграда за репетиции на групата, а цялата структура от 6 имота получава наименованието Flaming Lips Residence.

Реконструкцията на къщата и целият й интериор е дело на архитектурно студио Fitzsimmons Architects.

 

Къщата е на 2 нива, като на първото е разположен дневен тракт, а зоната нощ е на второто.Реконструкцията започва от основното жилищно пространство, наследило старата схлупена складова постройка, чийто таван е бил повдигнат чрез допълнителни прозорци. Стените към вътрешния двор са почти изцяло остъклени, а пред къщата е разположена частично покрита веранда.

Покривът на втория етаж е украсен с интересен стъклен купол, а огромен кръгъл сребрист фонтан се  е настанил в градината. През нощта той сияе в различни цветове чрез система за LED осветление.

Още от входа впечатление прави артистичната подова мозайка на цялото първо ниво, както и присъствието на много естествено дърво.

Дневната е преди всичко уютна, решена с удобни мебели и цветни акценти в различните детайли.

Окачената въртяща се камина притегля погледа, но човек може и да се стресне малко като види фигурите на килима под нея. Е, ясно е, че все пак тук живеят артистични натури!


Безспорно, от всичко, което може да се види в тази къща, най-голямо внимание заслужава спалнята, която притежава собствен кът за отдих, разположен покрай дъгата на прозорците.

Кръгъл отвор в стената на спалнята визуално свързва помещението с останалите в жилището – интересно решение?!


Същото е усещането и при разходка из банята – този частен бохемски СПА кът е не само оригинален, но вероятно и много полезен. LED осветление в зоната за душ и ваната-шушулка осигурява интимна загадъчност чрез непрекъснато променящите се нюанси.

 


 

Макар че кварталът, в който се намира Flaming Lips Residence, да не е от най-добрите в града, собствениците определят местоположението на дома си като голямо предимство – най-вече, защото къде другаде биха могли необезпокоявани да провеждат репетициите на бандата и шумните си градински увеселения.

 

За подробна информация:

http://www.fitzsimmons-arch.com/

Споделете тази публикация

Post Comment