Вила в рустикален стил

Лукс и комфорт в планината

Едва ли има някой, който да не си е мечтал за своя къща с великолепни изгледи към близкото море или величествени планински върхове. Хайде, може и да не е собствена, а само наета за отпуска или някой дълъг уикенд, нали?

Някоя спретната къща, която поне малко да прилича на тази, която представяме. Вярно, тя е твърде луксозна, а напоследък дори мечтите ни не си позволяват такъв лукс, но екстериорното и интериорното изпълнение на тази вила могат да послужат за вдъхновение за заимстване поне на някои идеи.

Къщата, която се намира в щата Колорадо, САЩ, е повече от пленителна. Построена е през 2007 г. в красива местност на планината Georgia.

Изпълнена е на 2 етажа в типично рустикален стил – камък и дърво си партнират в синхрон както по фасадите, така и в интериорното решение. За планинската визия на сградата основна роля изпълнява присъствието на естественото дърво във фасадното оформление.

Къщата разполага с обширна дневна зона, работен кабинет, 4 спални и 5 бани. Общият брой на камините в къщата е 6 – само в дневната зона има три такива къта. Част от подовете, вратите и елегантното стълбище са изпълнени от черен орех.

Дървените извити греди на тавана, присъствието на естествен камък в облицовката на част от стените, както и щедрото остъкляване на фасадите допринасят за изключително уютната атмосфера във вилата.

Всички помещения са не само просторни, но и предлагат великолепни гледки към градината

Всички помещения са не само просторни, но и предлагат великолепни гледки към градината, близката планина и целия околен пейзаж.

Къщата разполага и с външен басейн, чието разположение създава илюзията за безкрайност на водната повърхност. Кътове за барбекю и отдих на открито допълват тази картина на лукс и невероятен комфорт.

Напълно в съответствие със съвременните тенденции, къщата е оборудвана със соларни панели, осигуряващи топла вода, а отоплението й е чрез термопомпа.

Целият този архитектурен и интериорен разкош със сигурност ще ни предизвиква да завиждаме и то не съвсем благородно, но същевременно е напълно възможно някой детайл от вилата да провокира идея, която да заимстваме в нашата си реалност.

Споделете тази публикация

Post Comment