Геометрична архитектура, вградена в пустинята

Съвременна модерна къща в Аризона

 

Всеки човек мечтае, когато се прибере вечер у дома, да му бъде много, много спокойно и уютно, да не чува ни най-малко натрапчивия градски шум и всякакви други, нарушаващи уюта му, дразнители.

Нощен изглед отвън

Е, така е, както е и факт, че много хора опитват да постигнат точно подобно бягство от ежедневната суета като си построят домове в отдалечен краен квартал или в околностите на градовете.

Но собствениците на тази съвременна къща намират своя спокоен пристан не къде да е, а направо в пустинята!

Основният вход към къщата

Pass Residence, каквото е наименованието на това луксозно съвременно архитектурно чудо,  е проектирана от Tate Studio Architects.

Сградата се намира в пустинните покрайнини на гр. Скотсдейл, щата Аризона, САЩ.

А точно пустинята става източникът на  вдъхновение, довел до създаването на такъв изключителен дом, перфектно адаптиран към околната среда и предлагащ забележителни интериорни и екстериорни пространства на своите обитатели.

Камина с открито огнище във вътрешния двор

 

Характерни геометрични форми и дизайнерски детайли създават луксозен оазис, в който нищо не липсва.

Част от стените в дневната зона са облицовани  с камък

В интериорното решение веднага грабват погледа дървените греди, които определят визуално територията на основните жилищни пространства, създавайки красив контраст с белите тавани.

 

Камина с открита горивна камера и медни облицовки на коминното тяло е центърът, около който е развита дневната зона.

Част от стените в къщата са облицовани с камък, създавайки абсолютна хармония с особеностите на околния пейзаж.

Кухнята е изпълнена от естествено дърво и смели сини акценти

 

Цялото обзавеждане на помещенията е основано на използването на съвременни материали в топли земни цветове в унисон с тоналностите на природната картина навън.

Подовата настилка е изпълнена от полиран бетон.

Дървените греди са в красив контраст с белия таван...

 

Огромните витринни прозорци служат не само за безпрепятствено навлизане на естествената слънчева светлина, но и осигуряват панорамна гледка към забележителния пустинен пейзаж.

Красив басейн "спасява" обитателите от непосилните жеги

 

Освен с безупречен интериор, Pass Residence разполага и с перфектно оформени екстериорни пространства: басейн за лятна разхлада с кътове за отдих, външна камина,  аналогична по дизайн на тази в дневната зона, вътрешен двор с алеи, напълно очаквано, засадени с кактуси.

Таванът в спалнята също е декориран с дървени греди

 

Въпреки известната агресивност на природната среда, сред която е разположена,  тази къща е истинска красавица, а за начина, по който са се справили архитектите, няма друго определение, освен – блестящо изпълнение!

 

Галерия:

Споделете тази публикация

Post Comment