Мечта от камък, дърво и вода

Архитектурна приказка на брега на езерото

 

Всеки понякога е давал воля на мечтите си, в които със своите собствени изразни средства, е рисувал образа на своята мечтана къща.

И в нечии скромни мечти се срещат малки гиздави  къщички, в други по-смели – модерни палати от стъкло и камък… А в някои случаи просто се срещаме с мечтите си съвсем случайно, за да разберем, че вече някой друг е успял да ги постигне!

Не, няма да се впускаме в дълбоки размисли какво можем и какво не можем да изпълним в нашия си живот и реалност, просто ще се оставим на магията на тази приказно красива къща.

Може и някои от вас вече да са я срещали в някоя от своите позабравени мечти или поне някоя подобна, също толкова впечатляваща.

Всъщност, не можем ни най-малко да подценяваме уменията на архитектите и дизайнерите, създали тази приказка на брега на красиво езеро, но може би точно прекрасната природа е в основата на тяхното вдъхновение, довело до такъв разкошен резултат.

Carver Bai Residence се намира в околностите на бързо развиващия се като туристическа дестинация  град Whitefish, щат Монтана, САЩ.

Автори на тази архитектурна и интериорна прелест са проектантите от популярното в САЩ студио Locati Architects.

Както самите архитекти признават, докато хората търся вдъхновение по целия свят, те вярват, че то може да се намери там, където е родното място на всеки от нас.

Те смятат още, че за да се проектира най-точно една къща, то трябва да се установи същинска връзка с мястото, където тя ще бъде построена, за да се позиционира проекта така, че да бъде успешно балансиран в пейзажа.

Иначе казано – връзката с природата винаги e най-големият източник за вдъхновение, стоящо в основата на всяко едно перфектно реализирано начинание!

Основавайки се на своите принципи,  Locati Architects са проектирали жилищни пространства, които могат да те оставят без дъх от възхищение.

Къщата е развита на едно ниво, разполага с няколко покрити къта за отдих, просторна дневна зона с кухня, трапезария, спалня за собствениците и стаи за гости.

Интериорното решение на къщата край езерото ни най-малко не отстъпва по стойност на архитектурната визия на сградата – отново камък и дърво са вплетени в атрактивни комбинации.

Колкото и красиви думи да използваме, за да опишем всяко едно помещение или екстериора на тази къща, то те ще бъдат напълно недостатъчни…

Последвайте ни в нашата виртуална разходка и ще се уверите сами какво имаме предвид!

Галерия:                  .

 

Споделете тази публикация

Post Comment