Архитектурни обеми следват околния пейзаж

Да живееш сред екзотична градина… в центъра на града!

 

Как ли бихте се чувствали, ако сутрин, когато отворите очи, първото и единственото, което виждате, са синьото небе и зелените корони на високи дървета? Вероятно усещането ще е великолепно, но точно така започва денят на собствениците на тези  къщи.

Този невероятен проект, състоящ се от красив комплекс от 4 къщи, разположени сред уникална екзотична градина, е създаден от студио  Alejandro Sanchez Garcia Arquitectos.

Комплексът Chipicas Town Houses е изграден във вътрешността на частна градина в центъра на Вале де Браво, Мексико.

Вертикалните обеми и малката ЗП на сградите са били предпочетени, за да се запази по-голямата част от естествената растителност.

Всяка къща е проектирана на три етажа къща плюс градина на плоския покрив. Две от фасадите на всяка сграда са облицовани с дърво, за да се впишат максимално архитектурните обеми в околната среда.

А другите две фасади на къщите са изцяло остъклени – от пода до тавана, с панорамни прозорци. Дървените решетки на прозорците осигуряват както неприкосновеност на частния живот на собствениците, така и защита от слънцето.

Използването на естествено дърво при оформлението както на външните структури, така и в интериорните решения, засилват усещането за точна принадлежност към зашеметяващия природен пейзаж.

Интериорната концепция на жилищните пространства е основана на модерни и изчистени линии и форми.

Дневната зона на всяка от къщите е на първото ниво, а спалните са разположени на горните етажи.

Освен на приказна гледка към разкошната градина, във всеки един момент от деня си собствениците се наслаждават на свежестта и аромата на истинска гора, макар и да живеят в центъра на града!

Завистта не е хубаво чувство, но ние не можем да скрием нашата… А вие?

 

Галерия:

Споделете тази публикация

Post Comment